Deadline spelregelbewijs 1 januari 2022 nadert

Bron: www.knvb.nl

Dit seizoen moeten spelers en speelsters geboren in het jaar 2004 het spelregelbewijs halen. De deadline voor het halen van het Spelregelbewijs is verplaatst van begin september 2021 naar 1 januari 2022. Door het verplaatsen van de deadline hebben spelers en verenigingen in roerige tijden van corona meer tijd gekregen om dit te organiseren. Inmiddels heeft al bijna de helft van de spelers het Spelregelbewijs met een certificaat behaald. Ook dit jaar is het essentieel het Spelregelbewijs op tijd, dus uiterlijk 1 januari 2022, te halen. Als leden uit het genoemde geboortejaar het Spelregelbewijs niet hebben, mogen zij in het vervolg van het seizoen 2021/‘22 namelijk niet meer voetballen.

Rol voor verenigingen

Voor verenigingen ligt er een belangrijke taak om de gegevens van de spelers (actuele e-mailadressen) op orde te hebben in Sportlink Club én de betreffende spelers/speelsters erop te attenderen dat zij het spelregelbewijs moeten behalen. Spelers/speelsters kunnen zich met het juist vastgestelde e-mailadres registreren voor het KNVB Account om daarna te kunnen inloggen op de website van Voetbalmasterz, waar zij kunnen oefenen en uiteindelijk het spelregelbewijs kunnen behalen.

Onderstaand is meer informatie te vinden over Voetbalmasterz, het KNVB Account en de veelgestelde vragen over het spelregelbewijs.

VOETBALMASTERZSamen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Masterz’.

KNVB ACCOUNTMet een KNVB-account kun je inloggen op een groot aantal websites en apps van de KNVB. Bij het inloggen heb je een gebruikersnaam – dit is altijd je e-mailadres – en wachtwoord nodig.

VEELGESTELDE VRAGEN SPELREGELBEWIJSHeb je vragen over het Spelregelbewijs? Antwoorden op veelgestelde vragen over het Spelregelbewijs zijn hieronder te vinden.