Martijn Simonse (Luctor Heinkenszand) maakte 24 van zijn laatste 25 goals op eigen veld

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERS VLISSINGEN – Met een half puntje voorsprong gaat Steve Schalkwijk (Hoek) als koploper van het PZC-topscorersklassement waarschijnlijk de winterstop in. Waarschijnlijk, want de competitie is nog niet officieel afgeblazen voor 2021. Martijn Simonse en Kevin van Iersel hijgen namens Luctor Heinkenszand in de nek van Schalkwijk.

Rudy Boogert  Bron: PZC

Als de competitie voor dit kalenderjaar klaar is, kan Luctor Heinkenszand met een opgewekt gemoed terugkijken. De ambitieuze club is koploper in de derde klasse en scoort alsof het een lieve lust is. Vooral in thuiswedstrijden schiet de ploeg met scherp. In de zevende officiële duels van dit seizoen werd zaterdag voor de vijfde keer een 8+-score gehaald.

GPC Vlissingen was de klos op het kunstgras in Heinkenszand. Het werd 9-2. Halverwege stond het al 4-1 door onder meer drie goals van Simonse. Het betekende zijn derde hattrick van het seizoen. Opmerkelijk detail: van zijn laatste 25 doelpunten in de competitie maakte Simonse er 24 op eigen veld.

Bij Luctor Heinkenszand hoeft Simonse echter niet alleen voor de doelpunten te zorgen. Hij is immers samen met ploegmaat Kevin van Iersel met 13 doelpunten de eerste achtervolger van Schalkwijk. Van Iersel scoorde zaterdag twee keer tegen GPC Vlissingen. Hij verdeelt zijn scores iets gelijkmatiger dan Simonse: hij scoorde vier keer op vreemde bodem.

Simonse en Van Iersel voeren een groene armada van maar liefst dertien doelpuntenmakers aan bij Luctor Heinkenszand. Die dertien spelers scoorden samen al 47 keer in de competitie. Daaraan komt geen ander Zeeuws team. De statistiek waar het echt om gaat, is echter niet in het voordeel van de club. Zeelandia Middelburg heeft minder verliespunten.

Achter het leidende trio schoof Luuk van Vossen van MZC’11 in het klassement op naar de vijfde plaats. Eén punt achter hem staat Thomas van Dijke van Wemeldinge. Hij scoorde zaterdag vier keer tegen Apollo’69. Het was de derde keer dit seizoen dat Van Dijke vier keer scoorde in één wedstrijd. Hij is de productiefste speler op de Zeeuwse velden.