Tikkie Terug Deel 527 – S.K.N.W.K. bereikt halve finale bekertoernooi (seizoen 2012-2013)

Logo Tikkie Terug

Bij het doorzoeken van ons S.K.N.W.K.-archief gaan dit keer 9 jaar terug in de tijd.  Tijdens het seizoen 2012-2013 bleek S.K.N.W.K. 2 een heuse Cup-fighter. Ze strandden uiteindelijk in de halve finale.

Op de website stond het volgende:

SKNWK 2 plaatst zich voor volgende ronde beker

Gisteren, zaterdag 25 augustus, speelde S.K.N.W.K. 2 haar laatste bekerwedstrijd in de poulefase. Met een 5-2 overwinning op Terneuzense Boys 3 wisten de blauw/zwarten zich te plaatsen voor de volgende ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi.

Met name een zeer goede eerste helft zorgde al voor een 3-0 ruststand. In de tweede helft werd uiteindelijk de eindstand van 5-2 bepaald. Met dit resultaat en de overige uitslagen in de poule eindigde S.K.N.W.K. 2, Z.S.C. ’62 2 en Terneuzense Boys 3 met zijn drieën op 6 punten uit 3 duels. Door het betere doelsaldo weet S.K.N.W.K. zich te plaatsen voor de 2e ronde.

Eindstand:

1. S.K.N.W.K. 2 3-6 12-7 +5
2. Z.S.C. ’62 2 3-6 9-6 +3
3. Terneuzense Boys 3 3-6 8-9 -1
4. Oostkapelle 3 3-0 5-12 -7

S.K.N.W.K. 2 – Oostkapelle 3

S.K.N.W.K. 2 – Terneuzense Boys 3

 

S.K.N.W.K. 2 blijkt ineens ‘cupfighter’ te zijn

Gisteren, zaterdag 20 oktober 2012, speelde S.K.N.W.K. 2 haar 2e ronde duel in het K.N.V.B.-bekertoernooi. Na een 2-1 ruststand werd uiteindelijk 3-2 gewonnen in Middelburg tegen Zeelandia/Middelburg 2. Hierdoor hebben de blauw/zwarten zich weten te plaatsen voor de volgende ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi.

In de poulefase wist S.K.N.W.K. 2 al Z.S.C. ’62 2, Terneuzense Boys 3 en Oostkapelle 3 achter zich te houden.

Benieuwd wie de volgende tegenstander is van ‘cupfighter’ S.K.N.W.K. 2…..

SKNWK 2 plaatst zich voor volgende ronde beker

S.K.N.W.K. 2 heeft zich gisteren ten koste van Heinkenszand 2 geplaatst voor weer een volgende ronde in het K.N.V.B. bekertoernooi. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ moest het één klasse hoger spelende Heinkenszand 2 met 4-2 het onderspit delven tegen de blauw/zwarten.

Door in de poule met Z.S.C. ’62 2, Terneuzense Boys 3 en Oostkapelle 3 als eerste te eindigen plaatste S.K.N.N.W.K. 2 zich voor de 2e ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi. Hierin was Zeelandia Middelburg 2 de tegenstander. Dit bekerduel in Middelburg werd vorige maand met 2-3 gewonnen, waardoor S.K.N.W.K. 2 zich dus plaatste voor de 3e ronde in het bekertoernooi.

Ook dit duel werd dus in winst omgezet. We zijn met z’n allen zeer benieuwd wie de volgende tegenstander is voor ‘ut twidduh’.

 

KdJ zorgt voor bekerstunt S.K.N.W.K. 2

Zonder iemand te kort te doen, was doelman Koen de Jonge gisteren de gevierde man bij S.K.N.W.K. 2. Alle spelers van ‘ut twidduh’ scoorde een voldoende in het bekerduel tegen Kapelle 2. Echter hij zorgde ervoor dat het duel eindigde in strafschoppen door in de wedstrijd een penalty te stoppen. In de penalty-serie nam hij zelf de laatste en zorgde zo voor een 4-5 eindstand in de penalty-serie.

Vooraf was het afwachten of er wel gevoetbald kon worden, maar het veld was gewoon prima bij Kapelle. In de eerste helft was het Kapelle dat wel meer balbezit had, maar S.K.N.W.K. kreeg de beste kansen. Eén keer moest Koen handelen toen een speler gelukkig iets te zacht inschoot. Aan de andere kant raakte S.K.N.W.K. de paal en vergat ‘Stuco’ zijn hoofd tegen een voorzet van Toon v/d Berge te zetten. Zodoende een 0-0 ruststand.

In de 2e helft kwam de thuisploeg op voorsprong. De buitenspelval bij S.K.N.W.K. mislukte. Hierdoor kon een speler van Kapelle doorgaan. Echter de pass op zijn medespeler was echt buitenspel, omdat toen ook doelman KdJ al was omspeeld. Zodoende maar één speler meer achter de bal. Helaas werd het doelpunt goedgekeurd en keken de blauw/zwarten tegen een achterstand aan.

Echter S.K.N.W.K. ging niet bij de pakken neerzitten. Na enkele, zo bleek later, goudenwissels van het technische duo Beef en PH kwam S.K.N.W.K. goed terug. Remco v/d Berge gaf de assist op Stefan Vermeer die de 1-1 liet aantekenen.

Hierna ging S.K.N.W.K. door. De ingevallen gebroeders Padmos, Steven en Robert, zorgde voor de voorsprong. Steven was de afmaker na een ietwat gelukkige assist van broer Robert, 1-2. Helaas kwam Kapelle toch nog terug. Opnieuw in buitenspelpositie scoorden ze de gelijkmaker. Assistent-scheidsrechter KJvN vlagde, maar de ‘ref’ keurde het doelpunt toch goed (hij gaf later toe dat hij twijfelde).

Achteraf een prima scenario. Zeker toen Kapelle nog een penalty kreeg. Nu was het tijd voor de KdJ-show. Hij ranselde de bal uit het doel en zorgde voor een prachtig slot.

Alle S.K.N.W.K.-spelers schoten de penalties zeer overtuigend binnen. Eerst scoorde Kapelle, Tonny v/d Berge zorgde voor 1-1. Een Kapelle-speler miste, waarna Remco v/d Berge zorgde voor de voorsprong. Omdat iedereen toen scoorde (voor S.K.N.W.K. Stefan Vermeer en Robert Padmos) was het Koen de Jonge zelf die het vonnis mocht vellen over Kapelle 2. Beheerst schoof hij binnen en hij was terecht de man die bejubeld werd. Eindstand 4-5 in de penalty-serie.

Prachtige bekerstunt weer en het was nog lang onrustig. Bekijk de foto’s hiervan elders op de site in Het Fotoboek.

 

Uitslagen KNVB-bekertoernooi SKNWK 2 (update)

Na de overwinning van S.K.N.W.K. 2 hebben zij zich inmiddels geplaatst voor de halve finales. Mogelijke tegenstanders zijn V.C.K. 2, Zwaluwe 2 of Roosendaal 2.

Uitslagen:

Kapelle 2 – S.K.N.W.K. 2 2 – 2 (S.K.N.W.K. wint na strafschoppen 4-5)

V.C.K. 2 – V.V.C. ’68 2 2 – 0

Zwaluwe 2 – Internos 2 3 – 2

Roosendaal 2 – Rimboe 2 4 – 1

 

S.K.N.W.K. 2 met opgeheven hoofd uit de beker

Gisteren speelde S.K.N.W.K. 2 op het eigen sportpark ‘Het Springer’ in de halve finale van het K.N.V.B. Bekertoernooi. Tegenstander was V.C.K. 2, een ploeg die in de reserve 1e klas acteert (dus 2 klassen hoger dan de blauw/zwarten). Uiteindelijk verloor S.K.N.W.K. 2 met 1-3, maar mag het trots zijn op deze prestatie.

Voorafgaand aan dit duel werd begonnen met een goede bodem. In de kantine was er voor de 2e selektie een broodmaaltijd met een stevig biefstukje. Nadat dit bij iedereen naar binnen was gewerkt, werd het toch tijd om te starten met de warming-up.

Om 12:30 uur was de aftrap. Snel was duidelijk dat de bezoekers het meeste balbezit zouden hebben en dat de thuisploeg moest hopen op enkele goede counters. Het was ook V.C.K. dat op voorsprong kwam. Doelman Koen de Jonge speelde de bal tegen een V.C.K.-speler op. Deze kreeg de bal duidelijk tegen zijn arm, maar de scheidsrechter vond het geen hands. Een koud kunstje om de 0-1 binnen te werken.

S.K.N.W.K. probeerde het wel, maar kon nog niet echt potten breken. Nadat het ook nog 0-2 werd, ging de thuisploeg iets beter spelen en kreeg het zowaar ook enkele kansen.

Het is Sytze Stins die een prima schot lost. De doelman van V.C.K. gaat al naar de andere hoek, maar op miraculeuze wijze verdwijnt de bal via een been van een V.C.K.-verdediger over het doel. Corner dus voor de thuisploeg.

Uit deze afgeslagen corner komt de bal bij Tonny v/d Berge. Hij speelde de bal naar Martijn Neele die de bal voorzette. Sytze Stins wist de voorzet op waarde in te schatten en schoot de bal prachtig met zijn linker (!!) been in de kruising, 1-2.

S.K.N.W.K. rook bloed en ging op zoek naar meer. Een voorzet kon net niet worden ingekopt. Iets later een corner die door Neele bij de 2e paal in het zijnet werd geschoten. Het kon dus echt.

In de 2e helft bleef S.K.N.W.K. hoop houden. De ingevallen Wim Voorbeijtel loste een prima schot, maar doelman van V.C.K. redde prima. Iets later opnieuw een actie van ‘Keu’. Nu komt de bal duidelijk op de arm van een V.C.K.-verdediger. Ook nu is de scheidsrechter niet van plan om te fluiten, helaas.

De laatste minuten gaan de blauw/zwarten 1 op 1 spelen en weet zelf helaas hieruit geen profijt te halen. Door het risico dat ze nemen weet V.C.K. 2 nog wel een keertje te scoren. Zodoende dus 1-3 en is de wedstrijd gespeeld.

V.C.K. 2 mag met Roosendaal 2 uit gaan maken wie de ‘Amstel Cup’ mag meenemen. Een terechte overwinning voor V.C.K., maar S.K.N.W.K. hoeft zich echt niet te schamen. Zij kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.