Jaaroverzicht 2021 van www.sknwk.nl (januari en februari)

Nu het jaar 2021 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2021 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken).

Overigens is dat net als vorig jaar natuurlijk i.v.m. de coronacrisis een ‘iets’ ander jaar geworden qua voetbal en evenementen dan we normaal gewend zijn. Daarom doen we de samenvatting nu niet per maand, maar per twee maanden.

Vandaag januari en februari.

Januari:

1 januari 2021

Tikkie Terug Deel 434 – Vrijwilligers bij de bouw van onze huidige kantine (1978)

Logo Tikkie Terug

We zijn op dit moment met vrijwilligers druk bezig met het aanpakken van de binnenzijde van de kantine. Dit is zeker niet voor zijn tijd, want diverse ‘zaken’ in onze kantine zijn namelijk ruim 40 jaar oud. Immers in 1978 is onze huidige kantine gebouwd (officiële opening was op 20 april 1979).

Leuk is wel een foto die ik tegen kwam in het foto-archief met vrijwilligers voor onze huidige kantine toen deze is gebouwd. Deze foto is dus ook ruim 40 jaar oud !!

 

1 januari 2021

Wilt u ons ook in dit nieuwe jaar helpen de voorraad drank te slijten ??

In navolging van onze actie in april van dit jaar willen we op opnieuw voorraad drank die i.v.m. de coronacrisis niet verkocht gaat worden in de kantine graag alsnog verkopen. Er zijn bij de club nog kratjes bier die tot februari/maart houdbaar zijn. Deze zouden we logischerwijs nog willen verkopen. Dus de vraag aan jullie is wie de club wil steunen en helpen?

Er zijn kratjes Heineken en Hertog Jan. De kosten zijn Eu. 20,- per krat. Dit is inclusief statiegeld !! Wil jij een/meerdere kratje(s) en de club helpen?? Stuur een appje aan Gert-Jan ter Riet (06-12379638).

Het is de bedoeling dat er dan een Tikkie wordt gestuurd voor de betaling. De kratjes kunnen dan in overleg met Gert-Jan worden opgehaald. Ze staan in het bierhok. De kantine is en blijft namelijk gesloten !! Eventueel kan in overleg de bestelde drank ook thuis worden bezorgd (uiteraard alleen in de buurt van Nieuwerkerk en omgeving).

Alvast hartelijk dank namens de club !!

 

2 januari 2021

Vanmorgen heerlijke Nieuwjaarstraining voor S.K.N.W.K. JO13-1 en JO11-1

Om 2021 in te luiden was er vanmorgen, zaterdag 2 januari 2021, voor S.K.N.W.K. JO13-1 en JO11-1 een heuse Nieuwjaarstraining. Hiermee hebben zij op het veld het nieuwe jaar afgetrapt op ‘Het Springer’. Omdat het trainingsveld erg drassig was, mocht in overleg op het 2e veld worden gespeeld. Dat was heerlijk, want daar staat gelukkig gras (dat is op het trainingsveld helaas niet meer het geval).

Er werd ruim een uur getraind (van 09:30 uur tot 10:45 uur). Op het laatst kwam er zelfs nog een heerlijk najaarszonnetje bij !! Al met al weer een geslaagde training.

Bekijk meer foto’s van deze Nieuwjaarstraining elders op de site in Het Fotoboek.

 

2 januari 2021

Jongste Pollemans al in training voor de toekomst

Tijdens de lockdown wordt er bij de familie Pollemans volop doorgetraind. Zodoende kan de jongste, Julia, straks in de toekomst komen spelen op ‘Het Springer’. Misschien dan wel bij een nieuw op te richten meisjesteam 🙂 Ze heeft er in ieder geval zin in, kunnen we wel zien op de foto’s.

 

3 januari 2021

Blauw/zwarte groeten: Binnen 24 uur alle stadions van de Eredivisie bezoeken

We kregen dit weekend een serie leuke foto’s voor onze vaste rubriek Blauw/zwarte groeten. Afgelopen week zijn de jeugdige S.K.N.W.K.-ers Tim v/d Cingel, Dominique Prins en Jonathan v/d Velde binnen 24 uur alle clubs uit de Nederlandse Eredivisie langsgegaan om op de foto te gaan in S.K.N.W.K.-kleding met de S.K.N.W.K.-sjaal in of voor het stadion van desbetreffende club.

Afgelopen woensdag, 30 december 2020, zijn ze om 07:00 uur vertrokken vanuit Nieuwerkerk. Ze waren om 08:00 uur bij stadion De Kuip van Feyenoord. Om 23:45 uur was het Mandemakers Stadion van R.K.C. Waalwijk de laatste. Tot slot zijn ze in Nieuwerkerk nog bij het mooiste sportpark van Nederland 😉  op de foto gegaan, namelijk ‘Het Springer’.

Op onderstaande afbeelding staan alle foto’s die ze hebben gemaakt voor (of in) elk stadion. Ook is op het kaartje de route te volgen. Ze begonnen bij Feyenoord. Daarna Sparta, ADO den Haag, FC Utrecht, AJAX, AZ, Heerenveen, FC Groningen, FC Emmen, PEC Zwolle, Heracles, FC Twente, Vitesse, VVV Venlo, Fortuna Sittard, P.S.V., Willem II en R.K.C. eindigen bij S.K.N.W.K.

Leuk is nog om te vertellen dat ze de veldmeester van PEC Zwolle zagen en toen ze hun verhaal vertelden, nodigde hij de mannen uit om een foto in het stadion op het veld te maken. Ook vertelde hij ze nog meer over voetbalclub PEC Zwolle.

Klik hier voor de afbeelding in PDF Blauw-zwarte groeten (alle Eredivisie Clubs)

 

8 januari 2021

Renovatie hoofdveld sportpark ‘Het Springer’ (25)

Op woensdag 15 april 2020 zijn de onderhoudswerkzaamheden aan ons hoofdveld gestart. Regelmatig zullen we een update plaatsen middels wat foto’s. Donderdag 14 mei 2020 is het veld ingezaaid. Voorlopig mag er i.v.m. de coronamaatregelen niet worden gespeeld. Zodoende krijgt ons hoofdveld nog steeds de kans verder aan te sterken !! Zodra er weer gevoetbald kan en mag worden, hopen we in ieder geval met de jongste jeugd al weer gebruik te kunnen gaan maken van het hoofdveld. Hieronder foto’s van vandaag.

Vrijdag 8 januari 2021:

 

8 januari 2021

Tweede veld is aangelegd voor onderlinge wedstrijden S.K.N.W.K.-jeugd

Voor de winterstop werden er ook al onderlinge wedstrijden gespeeld door de S.K.N.W.K.-jeugd JO7-1 t/m JO17-1. Ook in dit nieuwe jaar gaan we hier mee verder. Te beginnen morgen, zaterdag 9 januari 2021. In overleg is besloten dat deze wedstrijden gespeeld mogen worden op het 2e veld (i.p.v. het trainingsveld). Hiervoor hebben de heren van onderhoudscommissie vandaag het 2e veld nog eventjes voorzien van verse kalklijnen.

 

9 januari 2021

S.K.N.W.K.-jeugd vermaakt zich opnieuw prima met onderlinge wedstrijden

Vanmorgen speelden JO7-1 en JO9-1, JO11-1 en JO13-1 en ook JO15-1 en JO17-1 onderlinge wedstrijdjes op sportpark ‘Het Springer’. Net als in december van het vorige jaar twee keer het geval was. Zo proberen we onze jeugd ook tijdens deze lockdown nog lekker bezig te houden. En ook nu hadden ze weer heel veel plezier. Na afloop van de wedstrijdjes was er voor iedereen ook nog eens pure appelsap met een bolus.

Vanmorgen om  10:00 uur begonnen S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1  samen aan hun wedstrijd. Tegelijkertijd waren ook JO11-1 en JO13-1 aan het spelen. Omdat het flink had gevroren, was het veld zeker in het begin nog behoorlijk hard. Gelukkig mochten alle wedstrijden worden gespeeld op het 2e veld. Hier staat ‘iets’ meer gras dan op het trainingsveld. Gelukkig kwam trouwens het zonnetje door en mede vanwege het feit dat er op de velden werden gespeeld, werd de ondergrond steeds zachter.

Omstreeks 11:30 uur waren deze vier teams huiswaarts gekeerd en was het nu de beurt aan JO15-1 en JO17-1. Ook zij hebben heerlijk een lange partij gespeeld. En ook voor hen was er net als voor de andere teams na afloop nog een bolus en appelsap.

Al met al opnieuw een geweldig geslaagde dag voor onze jeugd. Leuk om te zien dat onze jeugd er zoveel plezier aan heeft beleefd. Dank aan het jeugdbestuur voor de organisatie. Ook aan de leiders/trainers voor hun enthousiasme en aanwezigheid.

Ook volgende week zaterdag, 16 januari 2021, staan er weer onderlinge duels gepland. Bekijk nog meer foto’s van vandaag elders op de site in Het Fotoboek.

 

16 januari 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (22)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vandaag is er weer geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

 

16 januari 2021

Sportpark ‘Het Springer’ bedekt met sneeuwlaagje

De voorspelde sneeuw van vanmiddag heeft er voor gezorgd dat ons sportpark ‘Het Springer’ inmiddels is bedekt met een aardig laagje sneeuw. Bekijk nog meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

16 januari 2021

Dank aan alle ouders die vandaag pannenkoeken hebben gebakken voor de jeugd

Vandaag, zaterdag 16 januari 2021, hebben S.K.N.W.K. JO7-1, JO9-1, JO11-1, JO13-1, JO15-1 en JO17-1 weer onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Na afloop waren er voor iedereen overheerlijke pannenkoeken en iets te drinken. De pannenkoeken zijn gebakken door enthousiaste ouders van diverse jeugdspelers. Ze waren super lekker !!

Vanaf deze plaats dank aan alle pannenkoekenbakkers !!

 

16 januari 2021

Blauw/zwarte Winter Groeten van Malou Kuijten

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Deze keer speciale Winter Groeten van vandaag. Vanwege de sneeuwval van vanmiddag heeft S.K.N.W.K.-speler Malou Kuijten van JO9-1 een mooie S.K.N.W.K.-sneeuwpop gemaakt. Mooi hoor, Malou !!

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

17 januari 2021

Jeugd S.K.N.W.K. vermaakt zich prima tijdens lock-down met Onderlinge wedstrijden op ‘Het Springer’

Vanwege de lock-down mogen we sinds half oktober helaas geen wedstrijden meer spelen. We hoopten met z’n allen dat dit maar van korte duur zou zijn, maar helaas is dit nog steeds het geval en zullen we ook nog eventjes moeten wachten. Vanwege deze (gedeeltelijke) lock-down heeft ons jeugdbestuur zowel voor de winterstop 2x als de afgelopen twee zaterdagen onderlinge wedstrijden georganiseerd voor alle jeugdspelertjes van JO7-1 t/m JO17-1. Het zijn dan wel geen wedstrijden, maar ze zijn in ieder geval bezig. En het moet gezegd, ze waren er wekelijks bijna allemaal en het plezier spatte er vanaf !!

Naast het voetballen had het jeugdbestuur er met vrijwilligers mede voor gezorgd dat er na afloop van elke wedstrijd ook iets te eten of te drinken was. Ook dit bleek een groot succes. Hieronder nog een korte sfeerimpressie van deze vier evenementen.

Zaterdag 12 december 2020:

S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 speelden samen onderlinge duels. Dit was ook het geval voor S.K.N.W.K. JO11-1 en JO13-1 (die dit overigens ook hiervoor al enkele keren hadden gedaan op zaterdagochtend om de voetballoze zaterdagen toch invulling te geven). Nadat deze vier teams van het sportpark waren vertrokken, was het de beurt nog aan JO15-1 en JO17-1.

Na afloop van de wedstrijden was er voor iedereen een broodje knakworst.

Zaterdag 19 december 2020:

Het principe was precies hetzelfde als de week ervoor. Dus ook nu speelden S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 een onderlinge wedstrijd. Ook S.K.N.W.K. JO11-1 en JO13-1 waren onderling verdeeld voor een duel. En tot slot ook JO15-1 en JO17-1.

Na afloop van de wedstrijden was er voor iedereen warme chocomel met een oliebol.

Zaterdag 9 januari 2021:

Na 3 weekjes winterstop werden de onderlinge wedstrijden weer hervat. Dus opnieuw S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 en ook S.K.N.W.K. JO11-1 en JO13-1. Het slotakkoord was voor JO15-1 en JO17-1. Omdat ons trainingsveld dusdanig slecht is, mocht er op het 2e veld worden gespeeld. Tevens had het ‘s nachts behoorlijk gevroren en was het veld in het begin behoorlijk wit en ook nog wel wat hard. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Na afloop van de wedstrijden was er voor iedereen verse pure appelsap een heerlijke bolus.

Zaterdag 16 januari 2021:

En gisteren, zaterdag 16 januari 2021, voor de vierde keer in successie onderlinge wedstrijden. Nu was het ‘s ochtends erg koud. Maar daar kun je je goed tegen wapenen en van een potje voetballen krijg je het vanzelf warm. En met het vooruitzicht op verse pannenkoeken met iets te drinken, wil je wel een uurtje lekker voetballen. Nogmaals dank aan de ouders voor het bakken van de pannenkoeken !!

Zoals u hierboven kunt zien, was het echt een groot succes. Nogmaals dank aan het jeugdbestuur voor de organisatie. Daarnaast uiteraard een dankwoordje aan de trainers/leiders voor hun enthousiasme en inzet. En niet te vergeten alle overige vrijwilligers die zich hebben ingezet voor onze jeugd !! Onze toekomst !!

Er wordt nu eventjes bekeken hoe we dit kunnen gaan vervolgen. Maar zeker is dat er de komende weken zeker nog meer voetbalactiviteiten zullen komen voor de jeugd.

 

19 januari 2021

Johnny van Dijke met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer S.K.N.W.K.

Met ingang van het seizoen 2021-2022 zal er een nieuwe hoofdtrainer zijn bij S.K.N.W.K. Met de 39-jarige Johnny van Dijke uit Dirksland is vanavond overeenstemming bereikt voor een contract voor één seizoen. Johnny is op dit moment assistent-trainer bij Bruse Boys 1 en is in het bezit van een UEFA C-diploma.

We willen Johnny van harte feliciteren met zijn benoeming als trainer/coach van S.K.N.W.K. 1 en hem alvast van harte welkom heten op de club. En hem uiteraard alvast heel veel succes toewensen.

 

23 januari 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (24)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vandaag is er weer geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

 

30 januari 2021

Oud S.K.N.W.K.-lid Leon v/d Bosch trakteert de klusploeg op bolussen

Ook vandaag waren er weer klusactiviteiten in onze kantine. We zijn namelijk druk bezig met een flinke opknapbeurt. Dit wordt allemaal keurig vastgelegd op de gevoelige plaat en gedeeld via de diverse media-kanalen van onze club. Zodoende kan iedereen ondanks deze voetballoze periode toch op de hoogte blijven van de activiteiten. Erg leuk om te zien dat veel mensen dit waarderen.

De klusploeg van vandaag werd zelfs getrakteerd op verse bolussen. Deze waren door Ex-S.K.N.W.K.-lid Leon v/d Bosch besteld bij bakkerij Ten Hove. Hij vindt het namelijk zo leuk om te zien dat er zo hard gewerkt wordt door allemaal vrijwilligers dat hij de klussers hiervoor wilde bedanken !!

Nou Leon, ze waren heerlijk. En een erg leuk initiatief. Mede namens de klusploeg hartelijk dank !!

 

Februari:

2 februari 2021

Spelers eerste selectie voeren allemaal positief gesprek met de toekomstig nieuwe trainer Johnny van Dijke

Zowel gisterenavond als vanavond hebben de spelers van de eerste selectie (uiteraard zijn hierbij alle corona-maatregelen in acht genomen) een gesprekje gehad met de toekomstig nieuwe trainer van S.K.N.W.K., Johnny van Dijke. Dit waren allemaal zeer positieve gesprekken. Alle spelers hebben aangegeven volgend seizoen bij S.K.N.W.K. te blijven. Een drietal oudere spelers heeft wel te kennen gegeven een stapje terug te doen en bij S.K.N.W.K. 2 aan te willen sluiten. Maar zodoende blijft iedereen ook volgend seizoen ‘schitteren’ in het mooie blauw/zwart.

Uiteraard zijn wij als club erg blij met deze mooie berichten. Nu met z’n allen hopen dat we volgend seizoen dan eindelijk weer eens een ‘normaal’ seizoen zullen kunnen spelen met een volledige competitie.

Johnny van Dijke

 

5 februari 2021

Weer voldoende animo voor eerste VrijMiVo van 2021 met maar liefst 28 aanwezige kinderen

Voor de winterstop zijn we bij S.K.N.W.K. gestart met één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !!  Met een gemiddelde opkomst van 23 tijdens de vijf edities van dit fenomeen, wisten we dat er genoeg animo voor was. Vandaag, vrijdag 5 februari, was al weer de 6e editie. Dit was de eerste van het nieuwe jaar. De training was van 16:00 uur tot 17:00 uur en deze VrijMiVo werd opnieuw druk bezocht. Er waren maar liefst 28 kinderen aanwezig (leden, maar ook niet leden !!).

Vanwege het grote leeftijdsverschil was de groep ook deze keer weer in tweeën gedeeld. Bij de kleinere waren er vandaag 12 kinderen aanwezig. Bij de oudere groep 16.

Deze extra trainingen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Het is één keer in de twee weken.

Hieronder de data van de komende edities:

  • Vrijdag 5 februari 2021
  • Vrijdag 19 februari 2021
  • Vrijdag 5 maart 2021
  • Vrijdag 19 maart 2021

 

6 februari 2021

Geslaagde oefenpot tussen S.K.N.W.K. JO19-1 en JO17-1

Vandaag speelden S.K.N.W.K. JO19-1 en JO17-1 een onderlinge wedstrijd. Voor S.K.N.W.K. JO19-1 was dat na maanden niets te hebben gedaan op zaterdag (ze trainen nog wel gewoon door de weeks) wel weer eens lekker om in aktie te komen. S.K.N.W.K. JO17-1 speelde afgelopen periode al meerdere keren onderlinge duels samen met JO15-1.

In de eerste helft bleken beide teams goed aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging JO19-1 met een 2-0 de korte rust in. In de 2e helft wist JO17-1 terug te komen tot 3-1 uit een terecht toegekende strafschop. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd toch ietwat geflatteerd in 8-2, omdat met name de laatste vijf minuten de score nog verder kon worden uitgebouwd door JO19-1.

Al met al een geslaagde wedstrijd en dit is zeker voor herhaling vatbaar !! Dank aan een iedere die zijn bijdrage heeft geleverd en aan het enthousiasme bij onze jeugdspelers van JO17-1 en JO19-1.

Bekijk meer foto’s van deze wedstrijd elders op de site in het Fotoboek.

 

7 februari 2021

Blauw/zwarte Wintergroeten

burst

De redactie van deze website heeft weer foto’s voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’.  Deze keer speciale Winter Groeten van vandaag. De foto’s zijn gemaakt door de redactie zelf 🙂 Heb jij vandaag ook nog leuke winterfoto’s die uiteraard blauw/zwart getint zijn, stuur ze dan in en wij plaatsen ze. Fijne zondag !!

 

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

8 februari 2021

Deze week geen trainingen !!

I.v.m de weers- en veldomstandigheden zijn de trainingen voor deze week afgelast !!

 

8 februari 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (34)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook deze week is er weer volop geschilderd. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van deze week:

 

12 februari 2021

IJsvereniging Nieuwerkerk: IJsbaan is geopend !!

Bron: www.ijsverenigingnieuwerkerk.nl

Vrijdag 12 februari  -Vandaag gaat de ijsbaan om 10.00 uur open volgens de aangegeven bloktijden op de homepage. Een eerste dag is altijd erg spannend: houdt het ijs met veel schaatsers. Door de corona-beperkingen wordt het minder gezellig op de ijsbaan dan andere jaren. We kunnen daar niet veel aan veranderen en vragen begrip voor de situatie. Op de homepage is dus het coronaprotocol geplaatst. Help ons en anderen svp door de regels te volgen.

Om misverstanden te voorkomen: het coronareglement is nu leidend ten opzichte van de normale regels en voorwaarden van de vereniging.

 

13 februari 2021

Blauw/zwarte Wintergroeten (3)

De redactie van deze website heeft weer foto’s voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’.  Deze keer opnieuw speciale Blauw/zwarte Wintergroeten van vandaag. Onze webmaster bond vanmorgen al heel vroeg (rond 08:00 uur) de schaatsen onder en doet iedereen de Blauw/zwarte Wintergroeten.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

14 februari 2021

Spelers van S.K.N.W.K. 3 laten echt niets aan het toeval over

Naast het feit dat het natuurlijk erg jammer is dat er op dit moment niet gevoetbald mag worden, is het vooral voor ons derde elftal extra zuur. Zij staan namelijk na de lockdown fier op kop van de reserve 5e klasse. Toch wel een heel bijzonder zicht……….. Ze laten dan ook niets aan het toeval over, zolang nog niet bekend is of er wel of niet gevoetbald zal gaan worden. Noodzakelijk is om in het ritme te blijven en vooral de conditie op peil te houden.

Maar gelukkig zijn de spelers van het 3e zo gedisciplineerd dat je dat wel aan hen over kunt laten……. Dit weekend kan er overal geschaatst worden en aan al de foto’s en berichtjes te zien in de groepsapp van het 3e elftal is het grootste deel van de 3e selectie hier dan ook mee bezig. Sommigen heel intensief, maar er zijn er ook bij die het passief doen (als toeschouwer binnen en buiten).

Hieronder de schaatsfoto’s die we tegenkwamen in de app (sommigen durven zelf niet op de foto en stuurden dus maar een foto van het ijs waar ze op aan het schaatsen waren (misschien wel een verstandig besluit ook 😉 )

 

15 februari 2021

Mark Bleiji keert volgend seizoen terug bij S.K.N.W.K.

Mark Bleiji heeft laten weten dat hij volgend seizoen, 2021-2022, zal terugkeren bij S.K.N.W.K. Mark speelde tot dit seizoen vier seizoenen lang in Nieuwerkerk (eerst bij de jeugd en daarna in S.K.N.W.K. 1) na te zijn overgekomen uit de jeugd van M.Z.C. ’11. Het seizoen 2020-2021 (dat tot nu toe door de coronacrisis slechts een aantal wedstrijden heeft geduurd) verruilde hij S.K.N.W.K. in voor Bruse Boys. Hij was daar met name actief in het tweede elftal.

Mark heeft er zin in om weer met zijn oude ploeggenoten te gaan spelen op ‘Het Springer’ en heeft daarom dus besloten terug te keren. We zijn erg blij met deze toezegging en willen Mark alvast welkom terug heten en uiteraard weer heel veel plezier en succes toewensen in het prachtige blauw/zwart.

Vorig seizoen scoorde Mark bij de laatste competitiewedstrijd (voordat corona roet in het eten gooide) uit bij Cadzand 1 de enige treffer en zorgde hiermee voor de drie punten voor S.K.N.W.K. 1.

 

16 februari 2021

Verbouwing kantine S.K.N.W.K. fase drie (37)

Zoals bij een ieder wel bekend zijn we in juni 2018 met een aantal fanatieke vrijwilligers begonnen met herstelwerkzaamheden aan de buitenzijde van de kantine. Toen zijn o.a. aan de dakkapellen de goten vervangen en is er nieuw trespa geplaatst. Omdat het toen niet is gelukt alle werkzaamheden uit te voeren, zijn in juni 2019 de werkzaamheden verder afgewerkt. In afgelopen zomerperiode is er ook nog geschilderd.

Omdat wegens de corona nu alles al een tijdje stil ligt, is besloten om alvast te starten met de binnenzijde van de kantine. Dit stond min of meer gepland voor de zomer van 2021, maar er wordt dus nu al vast mee gestart.

Middels foto’s willen we u uiteraard op de hoogte houden van de vorderingen. Ook vandaag is er weer geklust. Een ieder hartelijk dank voor de hulp !!

Hierbij foto’s van vandaag:

 

19 februari 2021

Record aantal deelnemers aan 7e editie van VrijMiVo met 32 kinderen !!

Voor de winterstop zijn we bij S.K.N.W.K. gestart met één keer in de twee weken extra training geven voor onze jeugd t/m S.K.N.W.K. JO15-1, maar ook voor niet leden !!  Met een gemiddelde opkomst van 23 tijdens de vijf edities van dit fenomeen, wisten we dat er genoeg animo voor was. Twee weken geleden, vrijdag 5 februari, was al weer de 6e editie. Dit was de eerste van het nieuwe jaar.

Gelukkig waren de velden na de vorst, sneeuw en dooi weer bespeelbaar vandaag en konden we vanmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur de 7e editie van VrijMiVo houden. En met 32 aanwezige kinderen (leden, maar ook niet leden !!) hadden we een record (de eerste editie waren er 30). Erg leuk om te zien (en ook fijn voor de organisatie dat er zoveel enthousiasme is).

Vanwege het grote leeftijdsverschil was de groep ook deze keer weer in tweeën gedeeld. Bij de kleinere waren er vandaag 12 kinderen aanwezig. Bij de oudere groep 20.

Deze extra trainingen worden verzorgd door Gerrit van Loon en Martijn Neele. Het is één keer in de twee weken.

Hieronder de data van de komende edities:

  • Vrijdag 5 februari 2021
  • Vrijdag 19 februari 2021
  • Vrijdag 5 maart 2021
  • Vrijdag 19 maart 2021

 

20 februari 2021

Omroep Zeeland was vandaag op ‘Het Springer’ voor opnames van de klusploeg

Dat we hard aan het klussen zijn in onze kantine blijft niet onopgemerkt. Zo was vanmorgen een heuse cameraploeg van Omroep Zeeland op bezoek om opnames te maken van de klusploeg. Verder kwamen Robbert v/d Zande en Steven Neele als ‘projectleiders’ van deze toch wel behoorlijke ‘klus’ aan het woord.

Volgende week zaterdag/zondag zullen de opnames te zien zijn via de diverse kanalen van Omroep Zeeland.

 

22 februari 2021

Weer een nieuw reclamebord langs hoofdveld sportpark ‘Het Springer’

rhdr

Er is weer een nieuw reclamebord geplaatst langs het hoofdveld op sportpark “Het Springer”. Deze keer van Boerteun Oldschool Snowboards. Namens S.K.N.W.K. willen we deze sponsor hartelijk danken voor de toegezegde steun aan de blauw/zwarten.

Voor meer informatie over deze sponsor klik op https://www.boerteun.com/

 

24 februari 2021

Competities senioren categorie A niet hervat

Bron: www._knvb.nl

Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, komt de KNVB vandaag met de gevolgen daarvan voor de routekaart voor het amateurvoetbal. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Hoop op hervatting voor de jeugd

De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland voor het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode (2-3 weken). Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

Uiteindelijk zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in de samenleving. Het doel van de KNVB blijft om de opties open te houden en de jeugd zoveel mogelijk wedstrijden te laten voetballen zodra dat (weer) kan.

De jeugd uitkomend in de categorie A en de competities tot en met onder 23 kunnen hoop blijven houden op hervatting van de competities. 

Opties zaalvoetbal blijven open

Ook voor het zaalvoetbal in de categorie A senioren blijft een herstart van de competities tot de mogelijkheden behoren. Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4-5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

KNVB Regio Cup

De teams uit de categorie A in de competities die niet meer worden hervat, stromen door naar de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup.

KNVB REGIO CUPDe KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen.

 

 februari 2021

Het hemd van het lijf….. korte interviews spelers 1e selectie (Dominique Prins)

Hemd van het lijf...Hemd van het lijf…

Op initiatief van onze nieuwe trainer (per ingang van seizoen 2021-2022) Johnny van Dijke in samenwerking met elftalleider/bestuurslid technische zaken Peter v/d Cingel starten we met een nieuwe rubriek op de website. Korte interviews met spelers van de 1e selectie waarin ze o.a. hun eigen dreamteam mogen samenstellen.

Dominique Prins

 

  1. Wat is jouw naam en hoe oud ben je ?

Dominique Prins 20 jaar

 

  1. Wat is jouw favoriete positie in het veld ?

Verdedigende middenvelder/aanvallende middenvelder

 

  1. Hoe lang speel jij al bij S.K.N.W.K ?

16 jaar

 

  1. Hoe lang zit je al bij het 1e elftal ?

3 jaar

 

  1. Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis ?

Fitnessen en zelf voetbaltraining geven

 

  1. Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld ?

Jordi Westdorp

 

  1. Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken ?

Peter v/d Cingel

 

8. Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Daan v/d Cingel

Mark Bleiji

Tim v/d Cingel

Julian van Nieuwenhuize

Pieter Klompe

Stijn Dooge

Remco v/d Berge

Jarno van Nieuwenhuize

Bart Mol

Wilco de Valk

Martijn Neele

 

27 februari 2021

Dankwoordje voor scheidend bestuurslid kantinezaken Gert-Jan ter Riet

Per 1 maart 2021 neemt Gert-Jan ter Riet (tijdelijk) afscheid als bestuurslid kantinezaken bij S.K.N.W.K. Hij krijgt binnenkort de sleutel van zijn nieuwe huis en wil/kan zijn vrije tijd dan gaan besteden aan het klussen in zijn huis. Vandaar dat hij begrijpelijk eventjes afscheid neemt als bestuurslid.

Normaal gesproken wordt hier tijdens de Algemene Ledenvergadering bij stil gestaan, maar met alle coronamaatregelen is dit op dit moment allemaal ‘ietsje’ anders. Vandaar dat penningmeester Robin Kosten Gert-Jan vandaag een presentje overhandigde. Gert-Jan was namelijk toch al in de kantine, omdat hij ook regelmatig zijn handen uit de mouwen heeft gestoken bij het opknappen van de kantine.

Ook vanaf deze plaats een woord van dank aan Gert-Jan voor zijn inzet de afgelopen periode. Hij nam in februari 2011 het stokje over van Jos van Spier en zodoende heeft Gert-Jan dus ruim 10 jaar als bestuurslid kantinezaken in ons bestuur gezeten.

 

27 februari 2021

S.K.N.W.K.-jeugd vermaakt zich weer opperbest tijdens onderlinge duels van vandaag

Ook vandaag speelden JO7-1 en JO9-1, JO11-1 en JO13-1 en ook JO15-1 en JO17-1 weer onderlinge wedstrijdjes op sportpark ‘Het Springer’. En ook nu vermaakten ze zich weer opperbest. Zo lang er geen wedstrijden mogen worden gespeeld proberen we met onze jeugd ook tijdens deze voetbal loze periode toch nog lekker bezig te zijn.

Vanmorgen om  10:00 uur begonnen S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 samen aan hun wedstrijd. Tegelijkertijd waren ook JO11-1 en JO13-1 aan het spelen. Na een uurtje waren zij klaar en konden huiswaarts keren voor een heerlijke warme douche. Voor iedereen was er nog een heerlijk ijsje. En de spelertjes van JO9-1 hadden helemaal geluk, want zij hadden ook nog een jarige in hun midden (Tim) die ook nog eens trakteerde.

Om 11:30 uur was het de beurt aan S.K.N.W.K. JO15-1 en JO17-1. Ook hier genoeg aanwezigen voor een grote partij op een heel veld. Na een wedstrijd van 2 x 35 minuten konden ook zij moe, maar voldaan weer naar huis. Uiteraard niet voordat ook zij een ijsje hadden gekregen.

Voorlopig gaan we dit nu elke twee weken doen op zaterdag. De andere week is er op vrijdag VrijMiVo voor alle jeugd van JO7-1 t/m JO15-1, maar ook voor niet leden !! Iedereen is welkom. Dus a.s. vrijdag, 5 maart 2021, vanaf 16:00 uur weer VrijMiVo. Zaterdag 13 maart 2021, worden de onderlinge wedstrijden weer vervolgd.

Het blijft een geweldig gezicht om te zien dat onze jeugd ondanks alle beperkingen toch gewoon lekker bezig kan blijven ondanks dat er helaas nog steeds geen wedstrijden kunnen worden gespeeld. Bekijk nog meer foto’s van vandaag elders op de site in Het Fotoboek.

 

27 februari 2021

Waarom corona een voordeel is voor de voetbalclub van Nieuwerkerk

Bron: www.omroepzeeland.nl

Een positieve draai geven aan de coronatijd in de amateursportwereld, dat valt niet mee. Maar bij voetbalclub SKNWK uit Nieuwerkerk is dat wel gelukt. Omdat het voetbal al een hele tijd stilligt, is de verbouwing van de kantine naar voren geschoven. Ze hopen daar dat het clubhuis nu eerder af is dan in eerste instantie gepland was.

Klik hier om het filmpje te kunnen bekijken op de website van Omroep Zeeland https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/125912/Waarom-corona-een-voordeel-is-voor-de-voetbalclub-van-Nieuwerkerk

In 2017 was de eerste vergadering over de renovatie van de kantine van de zaterdag vierdeklasser. Nu, bijna vier jaar later, hoopt de club deze zomer klaar te zijn met de opknapbeurt. “Voor de verbouwing komt de pandemie best goed uit”, zegt voorzitter Robbert van de Zande. “We wilden in juni pas beginnen aan de binnenkant van de kantine, maar omdat het er al lange tijd op leek dat we niet meer gingen voetballen, hebben we het toch naar voren getrokken.”

Wat doen op zaterdag

Veel vrijwilligers van de club zijn bereid om te helpen. “Als er in onze verbouwings-appgroep een oproep komt, dan reageren er altijd vijf of zes mensen”, zegt Steven Neele, één van de coördinatoren van de verbouwing. “Dan zie je dat er bij meerdere mensen toch wel de nood is om wat te doen op zaterdagochtend.”

Een deel van de klusclub van SKNWK aan het werk in de kantine (foto: Omroep Zeeland)

“Je merkt toch wel dat mensen het thuis zitten erg beu zijn”, gaat Van de Zande verder. “In de eerste coronagolf vond iedereen het nog wel lekker om even niet de verplichting te hebben van de voetbal. Maar nu merk je dat het sociale gebeuren erg gemist wordt.”

Biertje in de kantine

Dat geldt ook voor de voorzitter zelf. Want wat mist hij het meest? “Toch wel het biertje in de kantine eigenlijk, even een praatje maken langs de lijn. Ik werk veel alleen en dan mis je echt wel het sociale.”

Benieuwd hoe het eindresultaat eruit komt te zien? De verbouwing van de kantine is te volgen via de website van SKNWK.

Het verenigingsleven ligt stil. Dat betekent dat honderden Zeeuwse vrijwilligers veel minder bij hun geliefde club zijn dan in normale tijden. De komende weken besteedt de sportredactie van Omroep Zeeland aandacht aan die mensen die er normaal voor zorgen dat alles op en rond de sportvelden op rolletjes loopt.