‘Rood’ ZSC’62 trekt nipte zege met acht man over de streep

Bron: www.wereldregio.nl

In een wedstrijd die fanatiek maar niet onbesuisd of onbeschoft verliep, heeft ZSC’62 een 1-0-zege tegen Kogelvangers over de streep getrokken.

De ploeg van Thomas Mangelaars beëindigde de wedstrijd zaterdag in Scharendijke met acht man. ,,De zege was meer dan terecht”, zo begon de oefenmeester uit Halsteren, die net als Kogelvangers over de rode kaarten zijn twijfels uitsprak. Nog voor rust werd de weer teruggekeerde Nicky van de Velden heengezonden. Hij en Robin Provoost hadden toen al goede kansen op een goal gekregen, maar zagen de keeper steeds redden. Waar dat duo ‘faalde, ramde Berné Akkermans de bal wel binnen achter de Kogelvangers-goalie: 1-0. Mangelaars: ,,Hij zat er goed in”. Na de pauze beperkte ZSC’62 zich tot stand houden. ,,Kogelvangers was niet beter dan dit. Robin Dekker is niet een keer naar een hoek toe gemoeten”, aldus Mangelaars. Na een goed uur spelen kreeg Ralph van Gent zijn tweede gele kaart en ongeveer tien minuten voor het einde kon Danny Erkelens inrukken vanwege inkomen met een te hoog been. Snel erna kreeg Kogelvangers haar eerste rode prent en het liep het dus goed af voor ZSC’62, dat nu zevende in de derde klasse B staat. Mangelaars: ,,Ik ben hier heel blij mee. We hebben heel goed verdedigd”.

WIK’57 heeft haar huid duur verkocht tegen Kruiningen, de koploper van de vierde klasse B. In Kruiningen werd het slechts 1-0 voor de gelijknamige formatie die vorige week in Burgh-Haamstede tegen FC De Westhoek’20 (ook op de foto) voor het eerst punten liet liggen in het seizoen 2021/2022. ,,De koploper is goed weggekomen”, reageerde WIK’57-trainer Huseyin Dogan die met zijn ploeg de tiende plaats inneemt op de ranglijst.

FC De Westhoek’20 behaalde zaterdag tegen de nummer zeven van de ranglijst, Rillandia, een makkelijke zege: 0-4. Delano Westerink trof tweemaal doel. Dit deed Jarno van Nieuwenhuize ook namens SKNWK tijdens de uitwedstrijd tegen Waarde: 1-2.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:
Bruse Boys-FC Axel 4-5 (1-0 Rick Jonker, 2-3 en 3-3 Marc Bij de Vaate, 4-3 Rob den Engelsman)
Serooskerke-MZC’11 afg.

Derde klasse B:
Krabbendijke-Duiveland afg.
ZSC’62-Kogelvangers 1-0 (1-0 Berné Akkermans)

Vierde klasse B:
SPS-Brouwershaven afg.
Kruiningen-WIK’57 1-0
Rillandia-FC De Westhoek’20 0-4 (0-1 Delano Westerink, 0-2 Gijs van Duijvenbode, 0-3 Dylan Adelaar, 0-4 Delano Westerink)
Waarde-SKNWK 1-2 (0-1 en 0-2 Jarno van Nieuwenhuize)