Zwaar bevochten overwinning voor S.K.N.W.K. 1 bij Waarde 1

Na alle coronaperikelen dan eindelijk weer eens een competitie wedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 (de laatste competitiewedstrijd dateerde al weer van 27 november van het vorige jaar). Tegenstander in een uitwedstrijd was het voor de Nieuwerkerkseploeg altijd lastige Waarde. De thuisclub stopte veel energie in de wedstrijd en daar hadden de blauw/zwarten het duidelijk enorm moeilijk mee. Op het zeer hobbelige veld was het geliefde combinatievoetbal van S.K.N.W.K. nagenoeg onmogelijk en zodoende kon Waarde gelijke tred houden met de blauw/zwarten.

Toch waren er in de eerste helft wel twee kansen voor S.K.N.W.K. Na een uitstekende voorzet van JO19-1 speler Max Jongebreur, die gisteren in de basis startte, was het Remco v/d Berge die bij de 2e paal de bal ineens uit de lucht helaas net naast schoot. Even later stuurde Remco v/d Berge spits Jarno van Nieuwenhuize weg, maar zijn inzet werd door de doelman in de korte hoek goed gestopt.

De grootste kans op een treffer was in de eerste helft uiteindelijk voor de thuisploeg. Na een hele lichte overtreding in de 16 van linksback Stefan Vermeer mocht de thuisclub namelijk een strafschop nemen. Maar doelman Daan van der Cingel wist tot grote vreugde van heel S.K.N.W.K. de bal te stoppen. Zo bereikten beide ploegen de rust met een 0-0 stand.

De tweede helft werd het steeds zwaarder voor S.K.N.W.K. Zowel het veld als het weer zorgden er voor dat (goed) voetbal eigenlijk onmogelijk was. Het was dus hopen op een opvlieging van Remco v/d Berge en/of Jarno van Nieuwenhuize maar beiden zaten niet lekker in de wedstrijd. Waarde drong steeds meer aan en S.K.N.W.K. kreeg het steeds moeilijker. Maar het uitblinkende centrum van S.K.N.W.K. (René Verschoor en Mark Bleiji) hield zich uitstekend staande en gaf eigenlijk niets weg.

Uiteindelijk waren het toch de blauw/zwarten die op voorsprong kwamen. Een slimme steekbal van Remco v/d Berge op de inmiddels ingevallen David van de Broek was de aanleiding. David stuitte op de ver uit zijn 16 metergebied uitgekomen doelman, maar in de rebound zette David Jarno van Nieuwenhuize voor de teruggespurtte keeper en zoals zo vaak faalde hij niet, 0-1 én wat een ontlading!

Waarde bleef knokken voor een goed resultaat, maar de jongens die bij S.K.N.W.K. niet in de wedstrijd zaten, beslisten toch de wedstrijd. Remco v/d Berge met een prima actie op rechts, De voorzet, David van de Broek met de overstap en wie anders dan Jarno van Nieuwenhuize die het het koeltjes afmaakte 0-2.

In de laatste seconden van de wedstrijd (we zitten dan al zo’n 8 minuten in de extra tijd) scoorde Waarde nog uit een vrije trap, maar daar bleef het bij, 1-2. Een zeer matige wedstrijd van S.K.N.W.K., maar als je uiteindelijk zulke potjes toch weet te winnen, blijf je meedoen.

Over 14 dagen thuis tegen S.P.S. 1 en hopelijk is dan de juiste vorm weer te pakken.

4 reacties op "Zwaar bevochten overwinning voor S.K.N.W.K. 1 bij Waarde 1"

1. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

2. gekostuumeerd toch scheette

3. Kees Stoutjesdijk | 20-02-2022 at 11:02 |

Ja ze hebben gewonnen al was het met veel moeite.Als ik het goed begrijpt met vier of vijf invallers.Het zal van David van den Broek en Jarno van Nieuwenhuize
    moeten komen en niet te vergeten Remco v d Berge.Dat zijn alle 3 steunpilaren voor SKNWK.Nu weer 14 dagen wachten voor de volgende wedstrijd dat duurt te lang.Of ze moeten een oefenwedstrijd spelen.Mannen succes.

4. VAR van dienst | 20-02-2022 at 10:34 |