Dit weekend eindelijk weer eens een thuiswedstrijd voor S.K.N.W.K. 1. Deze keer was ‘het Poortvlietse’ S.P.S. 1 de tegenstander. Zonder topschutter Jarno van Nieuwenhuize (wintersportvakantie) moest geprobeerd worden om de drie punten in Nieuwerkerk te houden. Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Aan beide zijden veel balverlies, veel slechte controles en ook de passing werd slecht uitgevoerd. De enige kans was in de laatste seconden van de eerste helft toen Mark Bleiji een voorzet van Dominique Prins bij de tweede paal van dichtbij tegen de keeper kopte. Ruststand derhalve 0-0.

In de tweede helft een heel ander beeld. S.K.N.W.K. zette vroeg druk en daar had S.P.S. veel moeite mee. Kansen leverde dat nog steeds niet op en misschien moest een dood spelmoment dan de wedstrijd openbreken……??  En zowaar gebeurde dat, want een uitstekende corner van Stijn Dooge werd door verdediger Stefan Vermeer binnen gekopt, 1-0.

S.P.S. was niet bij machte om onder de druk uit te komen en de Nieuwerkerkers bleven de bovenliggende partij. Maar zolang de 2-0 niet valt is het nog steeds oppassen geblazen, maar achterin hadden de blauw/zwarten de zaakjes goed op orde. Er werd eigenlijk heel de wedstrijd geen kans weg gegeven. Een kwartier voor tijd valt dan de beslissing. Een prima loopactie van Remco v/d berge en een uitstekende pass van Dominique Prins die door Remco prachtig wordt afgemaakt, 2-0.

In de slotminuut wordt het dan ook nog 3-0 toen Remco v/d Berge met een subliem boogballetje de onderkant van de lat raakte. De ingevallen Robert Padmos was echter goed meegelopen en hij kopte in de rebound raak. Vlak na dit doelpunt klinkt het fluitsignaal van  de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Een slechte eerste helft en een veel betere tweede helft leveren S.K.N.W.K. weer 3 belangrijke punten op in gevecht om de bovenste plaatsen.  Na de 2-0 kwamen de JO19-1-spelers Jan-Kees Giljam en Ids Flikweert nog binnen de lijnen om hun debuut te maken bij het 1e elftal. Jan-Kees deed het zeer verdienstelijk, maar Ids had zich een leuker debuut voorgesteld, want hij kreeg al snel een rode kaart voorgeschoteld na een overtreding in de zestien van de tegenstander…

A.s. zaterdag op Sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen Brouwershaven en daartegen heeft de Nieuwerkerkse ploeg nog wat goed te maken…….. Aftrap zal zijn om 14:30 uur.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 weet pas in 2e helft orde op zaken te stellen tegen S.P.S. 1, eindstand 3-0"

1. Kees Stoutjesdijk | 06-03-2022 at 11:17 |

27-11-2021 was de laatste wedstrijd tegen stavenisse 1-1.Dus 4 maanden later was het ook een ploeg uit Tholen,nu was het SPS uit Poortvliet.De eerste helft was het het 0-0.Het lag ook aan het veld.Het zou de gemeente sieren als de hobbels met een zware rolblok zijn werk gaat doen.Want dit veld blijft het hoofveld.De tweede helft was een ander beeld.Uit een corner werd het 1-0 hard ingekopt door Stevan Vermeer.Daarna was het Remco v d Berge die een voorzet ineens op de slof nam 2-0.Daarna was het weer Remco die de onderkant van de lat trof,de bal stuiterde de keeper lag op de grond maar Padmos kopte de bal in het net.Volgende week Brouwershaven hopen dat de selectie dan weer volledig is.Succes mannen.