SKNWK consolideert tweede plaats in derby

Een efficiënter SKNWK heeft de derby (foto) in de vierde klasse B met 3-0 van Brouwershaven gewonnen.

Door de overwinning consolideren de Nieuwerkerkers hun tweede plaats op de ranglijst waarop de ploeg van trainer Danny Sandhövel nu achtste staat. ,,SKNWK maakte de kansen af. In het eerste kwartier kregen wij drie kansen maar maakten er geen en SKNWK wel.” En over tweede helft zei Sandhövel: ,,Die was van beide kanten niet best”.

Na de alweer vierde zege op rij staat ZSC’62 ‘zomaar’ vierde in de derde klasse B. Het de laatste weken sterk acterende Kapelle werd zaterdag in Scharendijke met 3-0 opzij gezet. Voor de 1-0 kwam de thuisploeg redelijk goed weg na een sliding van Mark Provoost in de ‘zestien’ waar de scheidsrechter geen penalty in zag. Na de openingsgoal van Nicky van der Velden is ZSC’62 niet meer in de problemen geweest, zeker niet na een rode kaart voor Kapelle in de zeventigste minuut. ,,Dit is extreme luxe bij ZSC’62”, schetste trainer Thomas Mangelaars. ,,Waar eindigt dit? Volgende week gaan we naar de koploper (WHS, red.). We hebben zoiets van: laat maar komen.”

Waar ZSC’62 zich in luxe baadt, is de situatie bij poulegenoot Duiveland niet echt florissant. Na de geflatteerde 1-4-nederlaag tegen de nummer twee, Halstere, is de ‘gevaarlijke’ twaalfde plaats haar deel. Na een 0-1-achterstand was er volgens trainer Rohan de Geus eigenlijk weinig aan de hand. ,,Een minuut na rust wordt het 1-1 door Stefan de Bruine en hadden we de wedstrijd onder controle. Daarna hadden we niet veel kansen, maar gaven ook niks weg en hadden meer balbezit dan Halsteren. Na een wereldgoal, een volley vanaf de middenlijn, liepen we achter de feiten aan.” Duiveland kreeg een grote kans op 2-2, maar liep Halsteren uit naar 1-3 en 1-4.”

Een treedje hoger leed Bruse Boys een zure nederlaag in Oude-Tonge tegen DBGC, de ploeg met de minste verliespunten. Een zeer discutabele strafschop bracht de thuisploeg op 1-0. Na de 2-0 bracht Domenique van den Berge de spanning terug en werd de gelijkmaker afgekeurd. Coach Michel Maaskant baalde er enorm van. ,,Zo zonde. De tegenstander zei dat we echt meer hadden.” Dan strijdlustig: ,,De ommekeer komt”.
WIK’57 keerde in de vierde klasse B haar wedstrijd gedeeltelijk om na een 0-2-achterstand tegen Smerdiek. ,,We gaven twee goals kinderlijke weg in tien minuten waaronder een keepersfout”, zag oefenmeester Huseyin Dogan. ,,Hierna draaiden we de wedstrijd op mentaliteit om en uiteindelijk hadden we ‘m nog kunnen winnen.”

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:

DBGC-Bruse Boys 2-1 (2-1 Domenique van den Berge)

MZC’11-Walcheren 1-1 (1-1 Ramon Janson)

Derde klasse B:

Duiveland-Halsteren 1-4 (1-1 Stefan de Bruine)

ZSC’62-Kapelle 3-0 (1-0 Nicky van der Velden, 2-0 Mike de Voogd, 3-0 Jasper Kraaijenbrink)