WIK als een ‘wervelwind’ over Westhoek

Bron: www.wereldregio.nl

De wind drukte zaterdag een enorme stempel op het spel op de diverse voetbalvelden waar ploegen van Schouwen-Duiveland bij waren betrokken. En WIK’57 maakte indruk bij FC De Westhoek’20.

Om met dat duel in de vierde klasse B te beginnen, de Kerkwervenaren zegevierden op sportpark Van Zuijen met 0-4 en namen zodoende revanche voor de 1-6-nederlaag die ze eerder in het seizoen 2021/2022 op eigen veld leden. ,,Het was niet geflatteerd”, merkte WIK’57-trainer Huseyin Dogan op. ,,Onze keeper heeft geen bal hoeven stoppen en we hadden er meer moeten maken.” Het was de tweede nederlaag van FC De Westhoek in deze voetbaljaargang. De eerste was ook thuis en eveneens een forse: 0-5 tegen SKNWK.

In dezelfde afdeling hoopte hetzelfde SKNWK de competitie weer spannend te kunnen maken door koploper Kruiningen op eigen veld pootje te lichten. De twee waren aan elkaar gewaagd, maar een communicatiefout veroorzaakte het winnende doelpunt voor Kruiningen dat nu, ook door de verrassende nederlaag van FC De Westhoek’20, riant leidt en de enige titelkandidaat is.

In de derde klasse B weet Duiveland het tij maar niet te keren. ,,We zitten nog steeds in de hoek waar de klappen vallen”, weet trainer Rohan de Geus. Bij Kogelvangers had de scheidsrechter volgens de coach een strafschop moeten geven bij een 2-1-voorsprong voor de ploeg uit Willemstad. Ook Kogelvangers legde zich al neer bij een penalty voor Duiveland. De leidsman dacht er anders voor. Hierna kregen de Oosterlanders twee grote kansen op 2-2 via Leen IJzelenberg en Robbert de Bruine waarna de thuisploeg de trekker na 3-1 overhaalde. ,,In de tweede helft waren we beter maar we scoren niet.”

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:

Bruse Boys-De Meeuwen 2-2 (1-2 en 2-2 Joost de Witte)

Arnemuiden-MZC’11 0-0

Derde klasse B:

WHS-ZSC’62 afg. (vanwege corona WHS)

Kogelvangers-Duiveland 3-1 (2-1 Leen Dooge)

Vierde klasse B:

FC De Westhoek’20-WIK’57 0-4 (0-1 Nick den Boer, 0-2 Colin van Wanrooij, 0-3 Camiel Kleppe, 0-4 Harmen van den Bok)

Kruiningen-SKNWK 1-0

Brouwershaven-Rillandia 3-1 (1-0 Wesley Dalebout, 2-0 Martijn Dalebout, 3-1 Senna Steenhorst)