S.K.N.W.K. 3 Hoekloos naar eclatante overwinning met karaoke en Bloeme

Voor de dappere strijders van S.K.N.W.K. 3 stond na een weekje rust (’s Heer Arendskerke 5 durfde vorige week niet af te reizen naar Het Springer om te voorkomen aan de zegekar te worden gebonden) stond gisteren de lastige uitwedstrijd op het programma tegen Wolfaartsdijk 3. Alles zat tegen, want om te beginnen pas om 15:00 uur voetballen (dat gaat allemaal van de tijd af van de Dirt Half). Een motivatiefilmpje van een blonde stoot (die dan weer de verkeerde ploeg als favoriete team heeft (maar na de 3-8 van gisteren uiteraard niet meer 😉 ). En dan een tegenstander die overal verkondigt dat we op ‘centercourt’ mogen spelen. Maar als we daar dan aankomen snel het ku(ns)tgrasveld (veld 2) heeft aangeduid als plaats van handeling. Gelukkig kunnen we snel schakelen……

Voor het eerst dit seizoen een heuse karaoke-set in de kleedkamer. Leuk voor de wedstrijd (met Que si que no (Que sí, que no) van Jodi Bernal 🙂 ), maar zeker ook erna. Gerwi(n) kon zo de opstelling door de kleedkamer laten galmen. Met uiteindelijk als laatste speler die hij opnoemt, Balo. Een kruising tussen de twee JO19-1-spelers Bela en Salo (die net als teamgenoten Jan-Kees en Thomas en ook nog Wesley van JO17-1 onze selectie kwamen versterken (waarvoor uiteraard nog hartelijk dank)). Met de thuiswedstrijd nog in het achterhoofd (toen was WolPHaartsdijk 3 duidelijk te sterk) een iets andere tactiek gekozen. We speelden deze keer Hoekloos (vandaar dat we DJ thuis hebben gelaten) en nu eens niet één keer meer scoren dan de tegenstander, maar (minimaal) twee keer !! En onze eigen zeehond QH (een zeehond die blaft) was zelf zo verstandig om buiten de lijnen te blijven. En deze keer zelfs een vaste vlagger, Danny (het broertjes van Jelle). Ook jij nog dank !!

Na het succes van Neele op het doel tegen Duiveland 3, mocht hij opnieuw onder de lat. Thumbs Up, alleen is dat voor hem nu wat lastiger 🙂 En om van het gezeik van Ruben af te zijn, mocht hij dan eindelijk eens een keertje in de spits.

Na een korte warming-up vond de scheids het wel goed en gingen we starten. En wat voor start was dat. We wervelden werkelijk over het veld en over de tegenstander heen !! En als zelfs Wisse gaat scoren 😉 Het feest begon allemaal bij hem. Opstomend over rechts zag hij dat bij de 2e paal de kruising nog helemaal vrij was. Waar iedereen een voorzet verwachtte had Wisse andere plannen. Hij plaatste de bal precies waar hij deze wilde hebben en de 0-1 was een feit.

Bela scoorde de volgende twee en ook Ruben (jaja u lees het goed) deed een duit in het zakje. Zodoende al snel een 0-4 tussenstand. Inmiddels werd bij de thuisploeg een Pupil snel om zijn tas gestuurd. Hij vloog op zijn fietsje over de dijk om zijn spullen om in de tweede helft de schade te helpen herstellen. Echter voordat hij terug was, was het zelfs al 1-6. Bela en een eigen doelpunt zorgden ervoor de blauw/zwarten al 6 treffers hadden. En omdat Rob nog steeds op 1,5 meter afstand bleef van zijn tegenstander en de keeper van ons dacht dat de bal naast zou gaan, kon ook de thuisploeg scoren.

Inmiddels was bij ons een vaste toeschouwer in tenue gehesen en zelfs binnen de lijnen gekomen…… En dat zelfs na de zwaarste bivak ooit (waar hebben we dat meer gehoord) een complimentje waard. En hiermee was Ries vanaf minuut 25 ook echt foutloos dit duel. Ruststand 1-6.

In de rust plannen te over wat te doen als we zouden winnen. De oudjes vonden het wel welletjes en gingen eruit om de gemiddelde leeftijd met zo’n 35 jaar naar beneden te brengen. Alleen waren ze één oudje vergeten. Onze doelman. Hij bleek ook niet bestemd voor 2 helften, want in de 2e helft nog twee tegentreffers. Bij de laatste ging hij niet vrijuit en blesseerde ook nog zijn duim. Maar gelukkig heb je 10 vingers en houd je er dus nog 9 over ;-).

Nadat Rob eventjes het licht bij Thomas uit zijn ogen had geschoten, was ook hij wakker. Eerst Bela en tot slot nog Thomas (met een verwoestende uithaal) zorgden ervoor dat de 3-8 eindstand was bereikt. Dat we de dubbele cijfers niet haalden, lag aan de scheids, want hij kreeg dorst en vond het dus welletjes en floot ruim voor het einde de wedstrijd af. Op naar de kleedkamers.

Onder het genot van een biertje en een gezellig muziekje en nog Karaoke konden we deze eclatante overwinning gaan vieren. De oude garde maakte nog een tussenstop op het zonovergoten terras van de gasten. Genieten van het heerlijke weer, maar zeker ook van de overheerlijke biertjes van de tap. En eindelijk weer eens tijd voor een Kantinereview.

Voor de thuisblijvers. Welkom bij de 1ste Kantinereview na winst op het sportpark van vv wolphaartsdijk: de ronde is dit keer aan Neele. We praten over 0.a La Chouffe, radler en eiwit. Lekker in het zonnetje aan 8 verschillende biertjes van de tap. Het is dichtbij Colijn, maar hier geen vijandigheid en hartelijkheid is troef. Goede muziek, vooral in de kleedkamer. Bediening zelfs op het terras. Jammer dat het geen lekker wijf is, dat is enige minpunt. Mooie sjaaltjes ook aan plafond in kantine. Jury: Martijn Neele, Gerwi Temmink, Emiel Pollemans, Rob v/d Sleen, Pierre Ruyssenaars, Salo ( stagiair)
Cijfer: 8,3 door de verschillende biertjes en bediening op terras. Tot de volgende 😀 

Voor de niet aanwezige. Jaja, we zijn weer terug. DE KANTINE REVIEW 🥳🥳 sorry voor het wachten…. redactie was met vakantie….maar we zijn der weer!! Wat een pot he mannen. nieuwe (gedeelde) topscoorder, 3 punten, nieuwe muziekbox + microfoon kortom fantastische zaterdag middag. Na afloop werd er ook een pintje gedronken volgens mij…. Kantine, ja mooi. Gwn 10 verschillende tapjes. De oude garde werd door de Special biertjes ook tevreden gesteld. Smaakte volgens mij wel prima of niet mannen? Mooi gedecoreerd en leuk barpersoneel, de jury zal vanavond nog beslissen voor een cijfer in de ranking….

Bedankt Sytze voor de aanvulling!

Tot vanavond

Op naar a.s. zaterdag als dan W.I.K. ’57 3 op bezoek komt op Het Springer. Aftrap hiervan zal zijn 14:30 uur.

Jeroen Verhoeven