Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 1 de uitwedstrijd op het programma bij rode lantaarndrager SC Stavenisse 1. Een ploeg die in Nieuwerkerk tijdens de heenwedstrijd nog een zeer verrassende 2-2 wist weg te halen voor de winterstop. S.K.N.W.K. was dus gewaarschuwd en begon dan ook zeer gedreven aan de wedstrijd.

De eerste twintig minuten waren uitstekend van de blauw/zwarten. Middels snel positiespel werd thuisploeg SC Stavenisse  van het kastje naar de muur gestuurd en het was dan ook niet raar dat het na een kwartier al 0-3 stond.

Eerst was het spits Jarno van Nieuwenhuize die zijn van richting veranderde schot in het doel zag verdwijnen. Even later was diezelfde Jarno het eindstation na een prima uitgespeelde aanval. En nog geen 5 minuten later rondde Stijn Dooge een goedlopende aanval af 0-3.

Daarna werd het allemaal wat minder en leek S.K.N.W.K. het wel ff genoeg te vinden. Slordige passes, slechte aannames zorgden ervoor dat het spel steeds minder werd, maar gelukkig waren de rood/gelen van Stavenisse totaal niet bij machte om hier ook maar enigszins van te profiteren. ruststand derhalve 0-3.

De tweede helft was het eerste half uur het aankijken niet waard en had de goed leidende scheidsrechter Gabriëls het eigenlijk al af kunnen fluiten. Maar in de laatste 15 minuten wist S.K.N.W.K. toch nog drie keer te scoren. Twee keer was het Jarno van Nieuwenhuize die het net nog wist te vinden en tussendoor scoorde ook David van de Broek nog fraai. Eindstand 0-6.

Koploper Kruiningen kwam niet verder dan 3-3 in de derby tegen Waarde. Hierdoor blijft S.K.N.W.K. toch nog een beetje meedoen om de nummer 1 positie. Overigens samen met FC De Westhoek ’20 1 dat evenveel punten heeft als de blauw/zwarten (en gisteren met 8-0 wist te winnen van Hansweertse Boys 1). Maar er zal dan a.s. zaterdag wel moeten worden gewonnen van het altijd stugge Colijnsplaatse Boys. Met de steun van het talrijke S.K.N.W.K.-publiek moet dat zeker kunnen lukken.

1 reactie op "Twee keer een kwartiertje goed voetbal per helft levert S.K.N.W.K. 1 een 0-6 overwinning op bij SC Stavenisse"

1. Kees Stoutjesdijk | 03-04-2022 at 11:14 |

Ik heb staande SKNWK-SMERDIEK 2-2.En SKNWK-Stavenisse 1-1.Of ik moet m,n eigen vergissen? Ja Jarno van Nieuwenhuizen Scoorde er lustig op los.Profisiat.Maar Han de Jonge voor SINOTO scoorde 5 keer achter elkaar tegen Brouwershaven en we wonnen met 1-9 in 1954.Maar met 6-0 winnen is ook prima.Nu Zaterdag thuis tegen Colijnsplaatseboys moet kunnen.De heenwedstrijd was 1-3 voor SKNWK.Succes mannen.