Jankpap en Opendag deren S.K.N.W.K. 3 niet

Voor S.K.N.W.K. 3 stond gisteren de thuiswedstrijd op het programma tegen W.I.K. ’57 3. De heenwedstrijd in Kerkwerve werd redelijk onnodig verloren met 2-0. Dus het was wel tijd voor revanche. En het moet gezegd, want S.K.N.W.K. 3 zit in een goede flow. Ze hebben zelfs bij de K.N.V.B. een verzoek ingediend om ook in de absolute kelderklasse periodes in te gaan stellen. Zodat ook wij nog eens een kans zouden maken op promotie.

Uiteraard begint dit festijn al op de zondag ervoor. Als ‘Neele’ start met zijn favoriete bezigheid….. het maken van HET LIJSTJE. Wie is er wel, wie is er niet. Wie is er twijfelgeval. En wie kan er niet. En dan het nieuwe fenomeen…. Wie zit er aan de Jankpap.

Uiteindelijk komen we weer tot een mooi lijstje. Omdat M.Z.C. ’11 3 niet durfde tegen ons 2e, werden op vrijdagmiddag nog enkele jonge honden van JO19-1 ingewisseld voor routiniers van het 2e. Conclusie was in ieder geval dat we weer voldoende manschappen hadden!! Uiteindelijk hadden we er 16. Zoveel dat we zelfs aan het eind van de wedstrijd nog een speler opnieuw konden inzetten die al gewisseld was (dat is echt uniek). En zodoende terecht Nick konden wisselen die last bleek te hebben van de vrijdagavond 😉

Na zijn optreden van vorige week had het 3e elftal een ticket gekocht voor Rob zodat hij lekker naar Tenerife kon (en wij zodoende zeker wisten dat hij er niet zou zijn). Om het V/d Sleen gehalte op peil te houden, was vader Dirk zo vriendelijk om deze wedstrijd als scheidsrechter te fungeren (waarvoor dank).

Omdat Erwin en Neele deze week aan de Jankpap hadden gezeten, konden zij niet optreden deze middag. Volgens de sociale-media kanalen van het 3e zelf had Erwin last van het Nielssyndroom. Dat houdt in dat je zo hard werkt doordeweeks dat je niet meer in staat bent om een potje in de kelderklasse mee te kunnen spelen (zelfs niet als keeper). Martijn had vorige wedstrijd zijn duim geblesseerd met keepen. Hij kon naar eigen zeggen niet spelen, omdat hij vooral met zijn handen (en niet te vergeten zijn mond) voetbalt. Misschien kan hij beter zijn voeten eens laten spreken.

Gelukkig was ons Groene monster weer present om plaats te nemen onder de lat (en zelfs opnieuw de nul wist te houden). De echte ‘credits’ heeft hij overigens verdiend door ’s avonds Open Huis te houden en een deel van onze selectie nog bij hem mocht aanschuiven voor een versnapering.

Met ons vaste clubje spelers en enkele stagiaires van het 2e (Joerie, Leon, Remco en Sam) was de selectie voorzien van de nodige breedte. Ook hier nog wat opmerkingen vanuit het 3e zelf. Zo was Ultravedette Bas niet actief binnen de lijnen, maar wel langs de lijn en uiteindelijk ook nog tijdens de Dirt Half. S.K.N.W.K. 3 meldt dat hij het blijkbaar belangrijker vindt om zich op een open dag van een school in te laten lichten over opleidingen waar hij zich toch niet voor in gaat schrijven, laat staat een diploma voor gaat halen. En door zijn bezigheden de avond ervoor, was het toch al niet zo’n top dag voor hem. Hij had namelijk meer behoefte aan Frisse Lucht dan aan een Open Dag 😉

Omstreeks 14:00 uur werden de meeste spelers weer in de kleding gehesen. Sommigen moesten zeer terecht plaats nemen op de bank (omdat het hun wisselbeurt was). En om 14:30 uur konden we op een zonovergoten (maar koud en winderig) sportpark Het Springer gaan aanvangen. En geloof het of niet, er was zelfs publiek !! Ook de vlag bij het 3e werd weer ter hand genomen door twee spelers van JO17-1 (Jur en Danny ook jullie weer bedankt).

En Ruben van D (familie van) zou eerst niet komen, maar toen hij hoorde dat er Jankpap aanwezig zou zijn, kwam ook hij nog even buurten.

Dan 2x 45 minuten voetbal. Althans, daar moest het voor doorgaan. Goed voetbal hebben we niet gezien. Pierre had het al snel gezien en moest na enkele minuten het strijdtoneel al weer verlaten. Of dat was vanwege het slechte voetbal of misschien ook de kou weten we niet. Feit was dat hij weer snel naar de kantine kon, om zijn bardienst te vervullen. Invaller Remco (Oosterschelde)Veen(Boer) kende overigens een prima invalbeurt.

De blauw/zwarten kwamen zelfs op voorsprong. Het was spits Kristian Bouwman die hoek in werd gestuurd. Hij sprintte erachteraan en toen hij de bal had, was hij dus danig moe dat er maar een ding meer op zat: schieten. En geloof het of niet. De bal verdween nog tegen de touwen ook, 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd er echt genoten van de aanwezige Jankpap. En er was zelfs een speler die de spiertjes warm hield op de hometrainer die aanwezig was in de kleedkamer. En dan maar beweren dat we niet met de wedstrijd bezig zijn.

Uiteindelijk moesten er weer wat spelers uit en in, maar we gingen ook de 2e helft weer in met 11 frisse spelers. DirkJan mocht ook invallen en hij bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. Althans na enkele flinke steekpenningen is het doelpunt op zijn naam gekomen.

Dit is um……..

Immers uit zeer betrouwbare bronnen (o.a. Beef gisterenavond omstreeks 19:30 uur) bleek dat zijn schot eigenlijk zou zijn naastgegaan, maar omdat een WIK-speler dit erg zielig vond, veranderde hij de bal dusdanig van richting dat de bal alsnog in het doel ging.

Overigens hadden de supporters van de 1e helft dusdanig goed gezien dat het nivo van deze wedstrijd zoooooo matig was, dat ze de 2e helft maar op het dakterras zijn blijven hangen zodat ze dichter bij de bar waren (en we kunnen ze geen ongelijk geven).

Een mooie 2-0 voorsprong die we niet meer weg zouden geven. Zeker niet toen we ons slot op de deur Marijn nog in konden brengen voor Nick en we zodoende de pot regelmatig konden uitspelen. Smet op de wedstrijd was nog wel een WIK-speler die ongelukkig ten val kwam en hierbij uiteindelijk zo zou blijken zijn sleutelbeen heeft gebroken. Vanuit onze kant heel veel sterkte en beterschap gewenst !!

Na de 2-0 overwinning en een heerlijke warme douche konden we eindelijk starten met ons allersterkste punt, de 3e helft. Eerst in de kantine. Met een mooie overwinning van Ajax (en later een 3-0 voorsprong van FC Twenten op PSV) werd het steeds leuker. En omdat S.K.N.W.K. 1 na de 0-6 overwinning bij SC Stavenisse nog aansloot in de kantine (nadat ze overigens eerst het clubhuisje van SC Stavenisse hadden voorzien van een muziekje en een party en ze waarschijnlijk door de drankvoorraad en Flugelvoorraad hadden geholpen) bleef het in onze kantine nog lang gezellig.

Iedereen naar huis……. om eventjes bij te tanken. Want om 22:00 uur ging de Dirt Half verder bij Eddy. Dat bleek ook een feest. Ries heeft zelfs nog enkele buikschuivers gedaan en zelfs met zijn handen onder zijn schoenen (dat zal een zicht zijn geweest) nog wat trucs heeft gedaan. Na een enerverende avond werd er onderweg nog wat gegeten bij Ban en ging een ieder moe maar voldaan naar zijn mandje.

Vanmorgen werden nog eventjes de nodige anekdotes doorgenomen in de app.

En nu kunnen we ons weer gaan richten op de volgende match. Deze is a.s. zaterdag in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62 3. Aanvang zal zijn om 13:30 uur.

Klein Duimpje