Vandaag de thuiswedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 tegen Colijnsplaatse Boys. Dit zou de aanzet moeten zijn tot een mooi slot in de tweede periode. Maar wat we te zien kregen in de eerste helft was het aankijken totaal niet waard. Tegenstander ‘Colijn’ deed het slim en probeerde op het enorm slechte veld snel hun sterke spits te bereiken en dat lukte geregeld aardig. Rond de 25e minuut leken de geel/groenen zelfs op voorsprong te komen, maar in een 1 tegen 1 situatie redde S.K.N.W.K.-goallie Daan v/d Cingel uitstekend. S.K.N.W.K. kreeg het niet voor elkaar om een uitgespeelde aanval op de mat te leggen zodat de jonge doelman van de gasten nauwelijks wat te doen kreeg. Ruststand 0-0 en daar mochten de blauw/zwarten eigenlijk nog best blij mee zijn…

In de tweede helft was het aanvankelijk hetzelfde beeld. Een op het oog ongeïnspireerd S.K.N.W.K. kon totaal geen potten breken en er lukte vrijwel niks. Toch kwam de thuisclub op voorsprong toen spits Jarno van Nieuwenhuize na een prima individuele actie de bal keurig in de hoek schoot 1-0. Hierna ging de thuisploeg zelfs wat beter spelen en leek het of de goal van Jarno wat rust in de ploeg bracht. Maar bij één van de weinige ‘Colijn-aanvallen’ was het S.K.N.W.K.’s beste man deze middag, René Verschoor die de bal in zijn val met de arm beroerde zodat de scheids naar de stip wees. De strafschop werd benut en de stand dus weer gelijk, 1-1.

S.K.N.W.K. kreeg daarna nog de kans om de winst binnen te hengelen maar Jarno van Nieuwenhuize (zijn bal werd van de lijn gehaald) en later ook nog invaller Thomas Folmer, die zijn inzet van dichtbij geweldig uit de bovenhoek getikt zag worden door de doelman, wisten de 2-1 niet op het bord te krijgen. Eindstand derhalve zeer teleurstellend 1-1, maar meer verdiende de thuisclub ook niet!

Laten we hopen dat we een totaal ander S.K.N.W.K te zien krijgen volgende week in de belangrijke match tegen de FC De Westhoek ’20 thuis, want er zijn nog altijd kansen om een prijs in de wacht te slepen. Maar dan zal iedereen er van doordrongen moeten zijn dat er vanaf minuut één keihard gestreden zal moeten worden om dit voor elkaar te krijgen.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 verzaakt en komt daardoor niet verder dan gelijkspel tegen laagvlieger Colijnsplaatse Boys 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 10-04-2022 at 11:21 |

Volgens mij gaat de volgende wedstrijd een bespreking aan vooraf.DE trainer zal ze de volle waarheid moeten vertellen.Want nu staat er veel op het spel.Winnen ze dan lopen 3 punten op de Westhoek uit.Maar de wedstrijd van gisteren was niet best.Het plaatsen was beneden de maat.Maar het veld is nog steeds niet goed.Veelste veel hobbels en stuiterende bal.SKNWK speeld het beste voetbal op een glad veld en zonder wind.Er zijn spelers die kunnen niet passeren.Er is er maar een en dat is Domeniek met z,n draai bewegenningen en dan plaatsen.Ik wens je veel succes tegen de westhoek.