S.K.N.W.K. Dri3 is nu echt op stoom

Waar houdt dit op. Na de 0-1 in Oosterland tegen Duiveland 3 is S.K.N.W.K. 3 niet te stoppen. Immers na deze winstpartij werden ook Wolfaartsdijk 3 (3-8) en W.I.K. ’57 3 (2-0) aan de zegekar gebonden en was gisteren Z.S.C. ’62 slachtoffer van de dadendrang van het 3e elftal van de blauw/zwarten. Ze zijn op dit moment echt niet te stoppen. Toch gaat dit niet zonder slag of stoot, want hiervoor moet een hele week lang heel veel werk worden verricht. Om al dit werk te melden, zou ik lijstje kunnen maken, maar inmiddels ben ik allergisch geworden voor lijstjes 😉

Hét lijstje (uiteindelijk zaterdagmorgen nog aangepast)

Uiteraard begint dit succesverhaal ook deze keer weer op vrijdagavond. Onze jeugd bracht een bezoekje aan de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Excelsior en Telstar. En omdat de jonge garde van S.K.N.W.K. 3 ook best nog wel wat kan leren, hadden we aan de organisatie gevraagd of zij misschien ook mee mochten. En dat kon gelukkig. Of ze echt iets geleerd hebben, weten we niet. Het was in ieder geval gisteren nog niet echt terug te zien.

Supporters van ST B.D.C./S.K.N.W.K. MO19-1

En denk je dat alles in kannen en kruiken is zaterdagochtend, maar nee hoor. Emiel P had stront aan de knikker. Sytze was met zijn verkeerde been veel te vroeg uit bed gestapt. En iedereen maakte zich ernstige zorgen om Maroentje. Had hij het uitje van vrijdag wel goed doorstaan. De wedstrijd en de terugreis gingen nog wel, maar vooral de Dirthalf tijdens de nabespreking van dit duel was hem volgens zeer betrouwbare bron(nen) erg zwaar gevallen…….. 😉 Maar gelukkig was ook hij net op tijd aanwezig, zodat we rond het klokje van half 1 naar Scharendijke konden. Overigens was de rest van de 3e selectie wel heel vroeg deze dag. Dat kwam waarschijnlijk omdat ‘de mannen’ graag wilde supporteren bij de oefenwedstrijd van ST BDC/S.K.N.W.K. MO19-1.

Klaarmaken voor de wedstrijd

Onderweg werd in Dreischor nog even een (Bege)man opgepikt en op Het Springer werd nog snel eventjes een Bloem(e) geplukt bij JO19-1. Aangekomen bij Z.S.C. ’62 iedereen vol goede moed de kleedkamer in. Die moed zakt dan bij sommigen al snel in de schoenen als de opstelling wordt gegeven en het blijkt dat het je wisselbeurt is 🙂 Gelukkig was Rob ook weer van de partij (en dat gelukkig slaat dan op het feit dat we weer de beschikking hadden over zijn prachtige geluidsinstallatie met microfoon). Leider Gerwin galmde de opstelling door de kleedkamers. We begrepen dat deze zelfs in Nieuwerkerk te horen was.

Warming-up (met trainingsjack Maroentje)

Een hele goede warming-up.

Nog zo’n die-hard S.K.N.W.K. 3-supporter

En toen kwam zelfs onze Motormuis nog kijken. Een ook Erwin & Erwin (B & W) waren nog van de partij. Samen met de JO17-fans van S.K.N.W.K. 3, Wesley en Jesse en uiteraard waren ook EP en Neele (met zere duim) van de partij. En ook Kristian B was van de partij hoorden we achteraf. Maar hij had zich stiekem verkleed als Ries (maar aan zijn trainingsjack zagen we toch dat hij het was). Of KB moet staan voor Koud Bier 😉

Is het Ries of toch stiekem Kristian Bouwman (KB)

Al gelijk bleek dat we de bovenliggende partij waren (niet gek natuurlijk met zoveel talent binnen de lijnen). Eerst was het Dirk-Jan Hoek die de score opende. Hij was zeer alert (jaja, u lees het goed) en wist de score te openen. Het werd zelfs 0-2 voor de blauw/zwarten. Nu was het Nick Bouwman (jaja, ook dit is geen leesfout) die de trekker wist over te halen. Omdat onze webmaster last heeft van zijn duim en dus nog langzamer typt dan dat hij al deed, stond het voordat het überhaupt de wereld was ingestuurd dat we zoals Gerwin vooraf al had aangegeven twee keer meer hadden gescoord dan de tegenstander ook al weer 1-2. Een verdwaalde voorzet van een ZSC-er belandde pardoes achter onze zeer betrouwbare doelman Eddy the Eagle.

Echt jammer dat je niet hebt gescoord 😉

Dat we met 1-2 gingen rusten lag vooral aan ons zelf (en een beetje aan de scheidsrechter). Nick scoorde namelijk de 1-3, maar deze werd afgekeurd wegens hands (??). Wisse wilde blijkbaar niet scoren, want enkele goede mogelijkheden waren niet aan hem besteed. En toen Nick alleen op doel af ging en zijn zwager Ruben W naast hem zag lopen, had hij twee opties. Optie 1: Zelf scoren, maar dat was ook weer overdreven, want hij had al gescoord. Dus toen kwam optie 2: Een breedte balletje geven op Ruben, maar dan wel zo dat hij er net niets mee kon (de discussie die nog steeds loopt, is de vraag of dit aan de pass lag of aan de techniek van de ontvanger). Maar de bal was dusdanig goed/of slecht dat Ruben niet scoorde. Dus bleef het bij 1-2.

Veel te fysiek 😉

Dat kwam ook door het prima verdedigende werk van ons centrale duo V & W (Verloo & Willeboordse). De directe tegenstander van Stefan vroeg nog aan hem: als je niet kunt voetballen, dan moet je het zeker van je fysiek hebben. Het antwoord was eigenlijk heel simpel: JA !!

Dirk-Jan en Nick feliciteren elkaar met een doelpunt. In het midden loopt Bas van Dijke teleurgesteld terug, omdat hij beide spelers door hun doelpunt voorbij of dichterbij ziet komen op de topscorerslijst bij de senioren.

Mede vanwege het feit dat onze Nielsssss zijn magistrale actie niet beloonde met een treffer. In de 16 bij de tegenstander dolde hij a la ‘Ronaldinho’ zo maar vier (we begrepen dat het er trouwens steeds meer werden gedurende de avond) man. Echter toen hij moest afdrukken waande hij zich opeens weer Jaap Stam die een strafschop moest nemen tijdens Euro 2000 in de halve finale tegen Italië. Juist ook deze bal zijn ze nog steeds aan het zoeken 🙂

Dirk-Jan deed voor de wedstrijd nog een Red Bulletje

In de rust de gebruikelijke taferelen. Shag, thee maar zelfs al douchen……… Ries had het hele stuk vanuit de dug-out terug gelopen en zag toen hij in de kleedkamer kwam dat we opeens wel erg veel spelers hadden. Dus kon hij zich wel sparen (en hij had natuurlijk gezien dat we het zonder hem ook wel gingen redden) Wel even lekker douchen en daarna fris en fruitig weer plaatsnemen in de dug-out.

Jonathan liep de polonaise nog met een tegenstander

Bas van Dijke (wisselbeurt), Gerwi (wilde graag Bela vervangen als vlagger) kwamen naar de kant. Niels was gedurende de eerste helft ook al naar de kant gekomen, omdat na zeker 35 minuten alles, maar dan ook echt alles zeer ging doen. Gelukkig konden we Niels inruilen voor Jonathan, die zelfs nog dansles gaf aan een tegenstander. Wisse(l) voor Rob. Quinten bleef in zijn motorpak. Omdat Bas eruit kwam en we toch nog wel één van Dijke binnen de krijtlijnen wilde, mocht ook Joerie de 2e helft meespelen.

Sam scoorde de 1-3

In de 2e helft konden we de voorsprong consolideren. In het begin leek het er nog op dat de thuisploeg nog eventjes aanzette met wat jonge honden erbij. Echter ook wij hadden goed door geselecteerd. En voor de niet aanwezigen: Na de hervatting waren we het eventjes helemaal kwijt. Gelijkmaker leek kwestie van tijd. Maar de achterhoede herpakte zich. Ruben kwam weer voor zijn man, Marijn deed de zijne opnieuw in de achterzak en het vele loopwerk van Jelle, om de gaten te dichten, mag ook wel genoemd worden. Hij werd er zelfs moe van.

Marijn met zijn directe tegenstander in zijn broekzak

Dat gold niet voor onze jonge honden. Zij stoomden onvermoeibaar naar voren. Zo zagen Sam en Bela hun ijver beloond met een treffer. Zodoende werd ook deze zege veilig gesteld in het voordeel van S.K.N.W.K. 3. Eindstand 1-4.

Bela bepaalde de eindstand zelfs nog op 1-4

En of dit nog niet genoeg was. Daar was ook Erwin W (die blijkbaar genoeg had van de Jankpap en ook nog eventjes kwam buurten). Misschien was hij wakker geworden van al het gejuich van zijn teamgenoten. Om alles helemaal perfect te maken had hij de bidons bij waar we al het gehele seizoen naar op zoek zijn (nogmaals dank aan sponsor Fietsverhuur Zeeland). Hier kan heel wat Jankpap in 😉

Onze nieuwe aanwinst

Na het laatste fluitsignaal en welverdiende warme douche en koude klets. En uiteraard op naar ons allersterkste punt de Dirt Half. Het zou opnieuw nog heel lang onrustig blijven.

Het voordeel van een wisselbeurt en Jankpap: je kunt tijdens de wedstrijd poseren met de nieuwe bidons 🙂

En we zitten met het 3e in een echt Europees Programma. Want na de wedstrijd van gisteren, mogen we a.s. donderdag al weer aantreden. Dan is om 18:30 uur ’s Heer Arendskerke 5 de tegenstander van de blauw/zwarten. En dan snel recupereren, want op maandag 2e Paasdag om 14:30 uur is Z.S.C. ’62 3 de tegenstander van S.K.N.W.K. 3 op sportpark Het Springer. Er wordt nog gekeken of we voorafgaand aan dit duel voor onze jeugd eerste nog paaseieren zoeken zullen organiseren.

Plus 3 (ze hadden de vlaggen al voor ons uitgehangen 🙂 )

Het zou opnieuw nog heel lang onrustig blijven.

Bekijk nog meer foto’s van deze wedstrijd elders op onze site in Het Fotoboek.

Maaaa Noeeee Eeeelaaaaa