Derby S.K.N.W.K. 1 – FC De Westhoek ’20 1 a.s. zaterdag is ook strijd om 2e periode

A.s. zaterdag speelt S.K.N.W.K. 1 de derby op het eigen sportpark ‘Het Springer’ tegen FC De Westhoek ’20 1. Een strijd om plaats twee op de ranglijst, immers beide ploegen zijn de naaste achtervolgers van dé titelkandidaat Kruiningen 1. Kruiningen leidt de dans in de 4e klas B met 38 punten uit 15 wedstrijden. S.K.N.W.K. en FC De Westhoek ’20 hebben na 14 wedstrijden allebei 30 punten en spelen dus a.s. het inhaalduel zodat na zaterdag alle teams op 15 wedstrijden staan. Bij winst komt één van de twee teams op vijf punten van de leider. Met een gelijkspel blijven beide teams op gelijke hoogte en bedraagt de achterstand op Kruiningen 7 punten met dan nog 7 wedstrijden te spelen.

Echter is er nog een strijd gaande. Namelijk die van de 2e periode. Streekgenoot W.I.K. ’57 1 leidt in de 2e periode en zal zaterdag hopen op een gelijkspel. Want mochten S.K.N.W.K. 1 en FC De Westhoek ’20 1 de punten delen dan zijn zij de lachende derde. Wil of S.K.N.W.K. of FC De Westhoek ’20 deze periode dan zullen zij zelf moeten winnen !! Voor FC De Westhoek maakt het verschil in doelpunten niet uit, als zij winnen hebben ze sowieso de periode-titel, omdat zij dan evenveel punten hebben als W.I.K. ’57, maar een beter doelsaldo.

Mocht S.K.N.W.K. met 1-0 winnen, komen zij exact gelijk met W.I.K. ’57 (in punten, maar ook qua doelsaldo). Wat dan het scenario is, zou ik niet weten op dit moment (een beslissingswedstrijd ?? of…….. ??). Als de blauw/zwarten met twee of meer doelpunten verschil winnen, pakken zij de 2e periode.

Dus genoeg om voor te spelen !!

Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ a.s. zaterdag is 14:30 uur.

Stand 2e periode is op dit moment als volgt: