’s Heer Arendskerke 5 weet code S.K.N.W.K. 3 te kraken

Het kon niet uitblijven natuurlijk. S.K.N.W.K. 3 was bezig aan een indrukwekkende serie. Met 4x winst in de laatste 4 duels stoomden de blauw/zwarten door de middenmoot heen. Op weg naar……… NIKS !! Want gisterenavond speelden ze een inhaalwedstrijd. Op ons eigen hoofdveld, een heus biljartlaken (dan wel voor kunststoten), was ’s Heer Arendskerke 5 de tegenstander. Een ploeg waar tegen we in het heenduel ook al niets te vertellen hadden getuige de 6-0 nederlaag.

Overigens had VVA 5 niets aan het toeval over gelaten. Zij hadden immers de afgelopen wedstrijden van S.K.N.W.K. 3 enkele scouts gestuurd om de wedstrijden van het 3e goed te analyseren. Er gaan zelfs geruchten dat er zelfs stiekem werd geobserveerd bij de trainingen van S.K.N.W.K. 3 😉 En om S.K.N.W.K. 3 helemaal uit het ritme te brengen, kwamen de gasten te laat aan waardoor de wedstrijd ook nog iets later moest starten. Daar gaat dan je goede voorbereiding !!

Zelf hadden we ook nog wel wat aanpassingen gedaan. Immers moet je scherp blijven en zodoende hadden we wat doorgeselecteerd en de zwakkere schakels van de afgelopen weken hadden een speelverbod gekregen. Ries, die er eigenlijk niet zou zijn, maar toen toch weer wel, was zo slim geweest om zijn tas afgelopen zaterdag te laten staan in het tassenrek. Gelukkig stond deze buiten (voor de lucht) en kon hij zo weer zijn kleren instappen. Zijn ruim 30 minuten in de 2e helft waren overigens uitmuntend !!

Misschien lag het ook wel aan het tijdstip. Immers we speelden ‘pas’ om 18:30 uur. Dat is 4 uur later dan we gewend zijn bij onze thuiswedstrijden die gebruikelijk beginnen op zaterdagmiddag omstreeks 14:30 uur. Meestal zijn we dan om 18:30 uur druk bezig met de ‘Dirt Half’. Gelukkig ook gisteren weer voldoende manschappen. Om zeker te zijn van enkele wissels, werd eerder deze week de auto van DJH nog eventjes gesaboteerd. Hij was zodoende gisteren wat later, omdat hij met pech onderweg stond. En dan Jelle !! Nog nooit iemand zo blij gezien met zijn wisselbeurt.

Uiteindelijk hadden we de eerste helft gewoon niet moeten spelen. Immers de 2e helft speelden we gelijk (0-0) en met een beetje meer scherpte bij onze voorwaartsen hadden we 2e helft ook gewoon kunnen winnen. Maar helaas. En uiteindelijk bestaat een wedstrijd uit twee helften (of zoals bij S.K.N.W.K. 3 eigenlijk uit 3). In de eerste helft was VVA 5 ‘iets’ sterker. En één speler in het bijzonder. Die scoorde dan ook 3 van de 4 treffers voor rust. Ook S.K.N.W.K. 3 deed nog wat terug. Het was inmiddels onze topscorer Dirk-Jan Hoek (die middels een lift van KB (met eigen trainingsjasje)) alsnog op tijd op Het Springer was die de ere treffer wist te scoren voor S.K.N.W.K. 3. En ook interim doelman Ryan Boogerd (nogmaals dank !!) redde een aantal keren bekwaam waardoor de score nog redelijk binnen de perken bleef 🙂

Na een sportieve wedstrijd moesten we uiteindelijk toch erkennen dat Arendskerke 5 de terechte koploper is in onze klasse. Want zij zijn tot nu toe de enige ploeg waar we 2x dit seizoen echt niets tegen in te brengen hadden (dat komt trouwens ook, omdat we nog niet alle teams 2x hebben getroffen 😉 ). De grootste uitdaging kwam na de wedstrijd. Want na deze (toch wel) deceptie droop S.K.N.W.K. 3 met de staart tussen de benen af. Maar nu eens geen hele week de tijd om moed te verzamelen, want ze spelen namelijk a.s. maandag, 18 april 2022 (2e paasdag), opnieuw een inhaalwedstrijd. Dan is het ook deze keer een thuisduel, want om 14:30 uur is Z.S.C. ’62 3 de tegenstander op sportpark ‘Het Springer’.

Eerst paaseieren zoeken voor S.K.N.W.K. 3 en dan ’s middags de wei in. Gelukkig is de selectie op sterkte (met wat aanvulling vanuit de andere teams (waarvoor uiteraard nu alvast dank) en kunnen we gewoon aantreden. Gezien de weersverwachtingen is ook ons dakterras weer geopend en kunt u onder het genot van een heerlijk sapje en hopelijk sprankelend voetbal vanaf 14:30 uur uw 2e paasdag nog eventjes komen afsluiten !!

M.N. Lijstenmaker