S.K.N.W.K. 1 periodekampioen na winst in topper tegen FC De Westhoek ’20 1

Na de hele slechte wedstrijd vorige week tegen Colijnsplaatse Boys stond vandaag de alles beslissende inhaalwedstrijd om de tweede periode op het programma tegen FC De Westhoek ’20 1. Beide ploegen moesten winnen, want bij een gelijkspel zou de periodetitel naar het niet spelende W.I.K. ’57 1 gaan. S.K.N.W.K. 1 moest Stijn Dooge missen vanwege een blessure, maar Tim v/d Cingel was weer terug na blessureleed (en hij deed dat overigens erg goed deze wedstrijd).

Vanaf het beginsignaal op sportpark Het Springer zette S.K.N.W.K. 1 vol druk op de gasten en deze hadden daar enorm veel moeite mee. Vrijwel alle duels werden door de blauw/zwarten gewonnen en het wachten was op een doelpunt. Die kwam al snel. Na een uittrap van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel tastte de defensie van De Westhoek mis en kon spits Jarno van Nieuwenhuize alleen door gaan. Hij kapte een mannetje uit en schoot de bal keurig in de bovenhoek, 1-0.

S.K.N.W.K. ging door en bijna was het gelijk 2-0 toen David v/d Broek een uitstekende pass van Remco v/d Berge op de borst aannam, maar zijn inzet werd door de keeper gered. Even later een balletje voor het doel van robert padmos (jaja hij was weer eens van de partij en speelde een hele goede pot), maar Stefan Vermeer kwam niet goed uit met zijn passen en kon de bal niet binnen lopen.

Toch was het vijf minuten later wel raak. Weer een verre trap van Daan v/d Cingel en weer was het Jarno van Nieuwenhuize die doeltreffend uithaalde, 2-0. Net voor rust kwamen de gasten dan toch terug in de wedstrijd. Na een goed uitgespeelde aanval rondde Dylan Adelaar van dichtbij af, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft veranderde er weinig. S.K.N.W.K. bleef de betere ploeg en gaf FC De Westhoek ’20 geen tijd om een fatsoenlijke aanval op te zetten. En het was weer die dekselse Jarno van Nieuwenhuize die eerst nog de doelman op zijn weg vond, maar na weer goed werk van Robert Padmos was hij de defensie te snel af omspeelde de keeper en wist de bal binnen te tikken, 3-1.

De westhoek probeerde daarna wel om wat dichter bij het S.K.N.W.K.-doel te komen, maar overal op het veld waren de Nieuwerkerkers gewoon feller. Echter na een onschuldige actie van Mark Bleiji besloot de scheidsrechter van 60 meter afstand totaal onterecht De Westhoek een penalty te geven die door Adelaar werd benut, 3-2. En dus toch weer spannend!

In het restant van de wedstrijd kwam een strijdend S.K.N.W.K. totaal niet meer in gevaar en mocht De Westhoek niet mopperen dat het met 11 man eindigde. Eerst werd Robert Padmos neergemaaid door een speler die al geel had en net voor tijd  werd de eveneens sterk spelende Remco v/d Berge op een schandalige manier onderuitgeschopt waar eigenlijk maar 1 straf bij hoorde.

Twee minuten later het laatste fluitsignaal en wat een ontlading bij de spelers, maar ook bij de supporters die billenknijpend hebben toegekeken. Periodekampioen!! En dus kon het feestje beginnen. Spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd met deze prijs en wie weet zit er nog meer in het vat als deze lijn wordt voortgezet met vandaag alleen maar ruime voldoendes!!

Een heerlijke middag én avond op Het Springer waar het nog lang gezellig bleef !!!