S.K.N.W.K. 1 herstelt achterstand in 2e helft, maar overtuigt opnieuw niet

Na de moeizame overwinning tegen Brouwershaven vandaag de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Rillandia 1. En lastig werd het, want S.K.N.W.K. leek het wel weer goed te vinden. Zonder enige beweging en beleving werd ‘de strijd’ aangevangen. Rillandia profiteerde daar van en kwam door een slippertje van de doorgaans betrouwbare Daan v/d Cingel op voorsprong, 0-1.

Toch kreeg S.K.N.W.K. een aantal kansen, maar de doelman wist een aantal keren prima te redden op de doorgebroken Jarno van Nieuwenhuize. Even later wisten de gasten de stand zelfs op 0-2 te brengen na een hoekschop.

Al snel zorgde David v/d Broek na een prima pass van Robert Padmos voor de aansluitingstreffer, 1-2. En een paar minuten voor rust wist Jarno van Nieuwenhuize de stand weer gelijk te trekken. Toch ging Rillandia met een voorsprong de rust in nadat de scheidsrechter een overtreding in de zestien bestrafte met een penalty. En die werd benut door de gasten, ruststand 2-3.

Net na rust stond het weer al gelijk toen Thomas Folmer (ingevallen voor de geblesseerde Remco v/d Berge) een hoekschop van Dominique Prins uitstekend binnenkopte, 3-3. Even leek het er op dat S.K.N.W.K. door ging drukken, maar nadat David van de Broek van dichtbij naast schoot, gebeurde er tot een kwartier voor tijd eigenlijk niks meer.

Tot Jarno van Nieuwenhuize een actie inzette en een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen een strafschop opleverde voor de nieuwerkerkers. Het was Jarno zelf die hard raak schoot, 4-3. Rillandia kon daar weinig meer tegenover zetten en het was weer Jarno van Nieuwenhuize die zeer attent reageerde op een verkeerde terugspeelbal. Hij omspeelde de keeper en kon simpel de 5-3 binnenwerken.

Een minuut voor tijd leek Jarno nog op weg naar de 6-3, maar een onbesuisde overtreding buiten de zestien van de doelman voorkwam een doelpunt, maar leverde hem ook een terechte rode kaart op. Eindstand 5-3. De drie punten zijn binnen, maar hopelijk komt de juiste vorm en beleving weer snel terug en kan S.K.N.W.K. zodoende mee blijven doen om de titel, want beslist is het allerminst…..

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 herstelt achterstand in 2e helft, maar overtuigt opnieuw niet"

1. Kees Stoutjesdijk | 01-05-2022 at 13:07 |

het derde doelpunt was van Thomas Folmer.Sorry voor de fout.

2. Kees Stoutjesdijkco | 01-05-2022 at 12:58 |

Nou SKNWK OVERTUIGD juist wel.Als je van een 0-2 achterstand op 2-2 komt en van een 2-3 stand op 3-3 stand komt,wil dat nogal wat zeggen.Touwens dat derde doelpunt was een penalty.Dat werd na rust teniet gedaan.Eerst scoorde David v d broek de 1-2 en daarna Jarno van Niewenhuize de 2-2.En na rust scoorde Jarno uit een penalty de 3-3.Men had toen nog bijna 45 minuten te gaan.En Rillandia had niets meer in te brengen.Jarno scoorde nog 2 keer iendstand 5-3.Misschien kunnen ze beter,maar dat moeten ze dan maar laten zien tegen Smerdiek.Succes mannen.