Kon S.K.N.W.K. 1 een vervolg geven aan een paar hele goede wedstrijden vandaag in het belangrijke duel bij W.I.K. ’57 1 in Kerkwerve op sportpark De Vospit. Belangrijkd voor S.K.N.W.K. om zicht te houden op koploper Kruiningen 1 en voor de thuisploeg om mee te blijven doen in strijd voor de derde periode.

Voor zo’n 250 toeschouwers was het begin van de wedstrijd aftastend en kreeg W.I.K. de eerste mogelijkheid, maar de opnieuw sterk keepende Daan v/d Cingel redde met de voet. Aan de ander kant schoot Robert Padmos namens de blauw/zwarten een harde voorzet van Remco v/d Berge over.

David v/d Broek was vanmiddag de maker van de 0-1

Langzaam aan kreeg S.K.N.W.K. 1 wel het betere van het spel en na een uitstekende pass van Dominique Prins was het David v/d Broek die de bal perfect aannam en van dichtbij rustig de bal in de hoek plaatste, 0-1. Tot de rust bleef S.K.N.W.K. de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet meer , ruststand 0-1.

Stijn Dooge kopt hier de 0-2 tegen de touwen

De tweede helft bleef S.K.N.W.K. de baas en W.I.K. werd bij vlagen van het kastje naar de muur gestuurd door de ontketende ploeg uit Nieuwekerk. De 0-2 viel al snel toen Robert Padmos Remco v/d Berge wegstuurde op rechts. Die was zijn tegenstander te snel af en zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman, maar de goed spelende Stijn Dooge was attent meegelopen en kopte de rebound binnen 0-2.

Tim v/d Cingel op weg naar de 0-3

De Nieuwerkerkers bleven scherp en W.I.K. kon eigenlijk geen vuist maken. Een kwartier voor tijd viel de beslissing en wat een prachtige goal van de kleinste man van het veld. Tim v/d Cingel stapte op het juiste moment in op een bal door het midden van de thuisclub en kwam gelijk in een 1 tegen 1 situatie. Hij omspeelde slim de laatste man en had ook geen moeite met de keeper om vervolgens de bal in het lege doel te schieten. Een prachtig doelpunt en dat verdiende de sterk spelende jongeling ook, 0-3.

Yesssss

In het vervolg had de score nog hoger uit kunnen vallen maar het bleef bij de 0-3. Een uitmuntende wedstrijd van een zeer geconcentreerd S.K.N.W.K. waarbij alle spelers een dikke voldoende haalden. Enige ‘negatieve’ berichtje kwam uit Kruiningen dat voor de zoveelste keer in blessuretijd wist te winnen zodat de achterstand nog steeds drie punten blijft.

Maar met nog twee wedstrijden voor de boeg is nog steeds alles mogelijk !! Volgende week op bezoek bij subtopper S.P.S. dat ook nog volop meedoet in strijd voor de derde periode. Dus net zoveel passie, inzet en concentratie als vandaag is geëist !!

4 reacties op "S.K.N.W.K. 1 houdt de druk op leider Kruiningen 1 na prima overwinning in derby tegen W.I.K. ’57 1 (0-3)"

1. Hebben we dan met 12 man gespeeld of word Cees oud

2. Zijn dat toevallig tweelingbroers, Tim en Pim 😇😇

3. Lekker hoor Pim 🤣😅😜

4. Kees Stoutjesdijk | 22-05-2022 at 11:16 |

De verdediging van SKNWK wist weer de nul te houden.Daan v/d Cingel was paraat bij elke inzet van de thuisclub.En dat was Wik57.De eerste coal werd gescoord door David v/d Broek.Ruststand 0-1.De tweede helft was het Remco v/d Berge die doorgebroken was en hard op de doelman schoot en in de rebound was de meegelopen Stijn Dooge die de bal inkopte dus 0-2.En toen was het de beurt van Pim v/d Cingel.Bij de zestien kreeg hij de bal en passeerde 2 backs en ook de keeper nog en toen kwam hij vrij voor doel en maakte de 0-3.Het was schitterend om te zien.Volgende week SPS uit Poortvliet.Succes boys van SKNWK.