S.K.N.W.K. 3 wint op papier lastige thuiswedstrijd tegen Brouwershaven 2 toch eenvoudig met 3-0

Voor S.K.N.W.K. 3 stond gisteren de thuiswedstrijd op het programma tegen Brouwershaven 2. Op papier een zeer lastige opponent voor de blauw/zwarten, immers de heenwedstrijd, dit was trouwens de 1e wedstrijd van dit seizoen, met 3-0 werd verloren. Overigens kwam dit mede vanwege het vizier van ons ‘Nick’ die in deze wedstrijd zijn doelpuntenaantal al gelijk in de dubbele cijfers had kunnen schieten. Maar het enige dubbele van deze wedstrijd was dat we dubbel lagen van het lachen vanwege het feit dat hij al die kansen mistte deze middag. Er is zelfs nog een onderzoek gestart naar matchfixing 😉 Uiteindelijk is dit niet bewezen, maar wel werd bij het grondige onderzoek ‘De Aap van de Week Trofee’ teruggevonden die al ruim 1,5 jaar bij Nick op zijn nachtkastje bleek te staan.

De laatste keer dat ‘De Aap van de Week Trofee’ werd uitgereikt was vorig seizoen bij de uitwedstrijd bij Brouwershaven. Kijk die trotse Bl(N)ik.

Ries baalde als een stekker dat dit een thuiswedstrijd. Hij behaalde immers vrijdag zijn ‘papiertje’ en had graag de gehele derde selectie voorzien van een ritje met de auto naar Brouwershaven. Nu heeft hij als ‘troost’ heel de zaterdagochtend een rondje gedaan over het eiland. Overigens ook niet geheel onverstandig, want nu heeft hij alvast de route kunnen uitstippelen voor de platte kar. Want er gaat een tijd komen dat deze voor het 3e toch echt van onder het stof zal moeten worden gehaald. Het kan zijn dat dit pas is, als hij zijn rijbewijs al een keer heeft moeten verlengen, maar simpel: wat in het vat zit, verzuurt niet.

Ries behaalde zijn ‘roze papiertje’

Als klap op de vuurpijl werd Ries ook een BN-er. Immers ging er een foto van hem ‘viral’ op de socials van De Kelderklasse.

Woorden zijn niet nodig

Dat S.K.N.W.K. 3 zo goed voor de dag kwam gisteren, had waarschijnlijk ook te maken met het inspirerende filmpje van de altijd goedlachse André Pronk die de blauw/zwarten toesprak voor dit duel. Zijn tip van de dag was: Laat je lekker likkuh in de 3e helft 😉

Tip van Pronkie: Laat je lekker likkuh in de dithalf

Voor de verandering speelden we dit duel eens een keer in een ander systeem, namelijk (A)4-3-3-. Uiteraard wel met de altijd bekende tactiek: 1x meer scoren dan de tegenstander 🙂

Op de socials van 3e werd vrijdag al volop gespeculeerd over de opstelling

 

Het wedstrijdverslag (geschreven door Ron De Knikker):

Voor de thuisblijvers……….

Vandaag stond de besloten wedstrijd tegen Brouwershaven op de planning. Dit schijnt voor de gebroeders Bouwman een vervelende tegenstander te zijn, want elke kans die ze krijgen wordt om zeep geholpen.
Gelukkig hadden ze vandaag wat beters te doen, en hebben zij zich vermaakt in de ballenbak. Des te meer kans was er dus vandaag op een overwinning.

Kristian en Nick zijn geheel ondergedompeld in de ballenbak

Vandaag een iet wat andere opstelling dan normaal. Jelle speelde vandaag laatste man en Dion (huur) stond op de linksback, omdat Marijn vandaag mogelijk zijn debuut ging maken in het 1e. Gelukkig mocht hij wel invallen als het echt nodig was.

Marijn hier aan de bal tijdens de training van afgelopen donderdag bij de 1e selectie

We begonnen vandaag scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen 2 minuten het 1e doelpunt op. Het was El Capitano Gerwin die over de rechterkant goed doorliep en met een keurige voorzet onze Ries bereikte. Voor hem was het een koud kunstje om de bal in het doel te koppen. Brouwershaven kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en kreeg de ene na de andere kans. Gelukkig hadden we de keeper van sc Zierikzee die een hoop ballen uit het doel hield. En Jelle redde nog een balletje van de lijn. Zodoende met 1-0 richting de thee.

Beide teams eventjes aan de thee tijdens de welverdiende rust

De 2e helft ging gelijk op, met heel slecht voetbal en weinig kansen. In de 78e minuut was het ons ingevallen soldaatje Niels die met een droge knal van net buiten de 16 de score verdubbelde. Ondertussen was al bekend geworden dat Marijn vandaag niet ging spelen bij het 1e en dat hij fit moet blijven voor eventuele na-competitie. Dus gunde we hem nog wat speelminuten bij het 3e. Hij liet meteen blijken dat hij zeker in het 1e thuis hoort. Met zijn geweldige inzicht zag hij dat de keeper iet wat te ver voor zijn doel stond en twijfelde geen moment. Vanaf de middellijn schoot ons supertalent de 3-0 binnen.

De wedstrijdselectie van gisteren (zonder de gebroeders Bouwman dus)

Lag het vandaag aan de sprintkwaliteiten van Leader Gerwin? Het Talent van Marijn? Of was het omdat de gebroeders Bouwman er niet waren? We zullen het nooit weten, maar 1 ding is zeker, de 3 punten blijven in Nieuwerkerk.

A.s. dinsdag, 24 mei 2022, om 19:30 staat onze allerlaatste competitiewedstrijd tegen Colijn 1, 2 en 3 op het programma. Wij verwachten deze keer weer veel publiek!  Tot dan !!

Dirthalf

En dus nadat we Brouw 2 hadden opgefrommeld werd er wat geld ingezameld. Geen muntjes, maar papiergeld. Er moest namelijk uiteraard ook nog wat worden gedronken. Dus we scheurden richting de kantine om snel te starten aan ons sterkste punt, de derde helft. Overigens nog wel met een korte onderbreking van 2 x 45 minuten en een rust.

Langs de lijn bij S.K.N.W.K. 1

Omdat de wedstrijd op verzoek van S.K.N.W.K. 3 was vervroegd konden we na de eerste pilsjes richting Kerkwerve. Daar moest namelijk S.K.N.W.K. 1 de derby spelen tegen W.I.K. ’57 1. En we weten inmiddels dat zij onze support (maar ook tips) erg goed kunnen gebruiken. En het heeft ook geholpen getuige de 0-3 overwinning !!

S.K.N.W.K. 3 kijkt geconcentreerd naar de verrichtingen van S.K.N.W.K. 1 en geeft ze waar nodig nog tips

Bij W.I.K. ’57 waren ze natuurlijk ook hartstikke blij met de komst van S.K.N.W.K. 3, want na zo’n zware pot voetbal en met het dorstige weer werd er langs de lijn lekker behoorlijk wat Gele Spa gedronken. En omdat we vooraf hadden gemeld dat ook het 3e kwam kijken bij deze derby hadden ze van W.I.K. voor de jeugdige spelers van ons team speciaal een springkussen gehuurd. Wat hebben ze genoten 🙂 En toen Nick en Kristian dit hoorden, baalden ook zij. Ze hadden het wel leuk gevonden hoor de ballenbak, maar een springkussen is toch net weer wat leuker riepen ze in koor. Het schijnt trouwens dat Ries nog steeds aan het springen is…….

Eetsmakelijk 🙂

Na de wedstrijd togen we weer richting Nieuwerkerk om weer plaats te nemen aan de bar op Het Springer. Omdat het inmiddels al avond was geworden en sommigen ook wel honger hadden gekregen, werd nog snel eventjes een tafeltje geboekt bij De Wok van Zeeland om een goede bodem te leggen. Want ook na dit etentje was de avond zeker nog niet klaar…..

O(p)a Pier