S.K.N.W.K. 1 kan zich gaan richten op na-competitie na complete offday

Vandaag stonden de voor laatste wedstrijden op het programma in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1. En natuurlijk waren alle ogen gericht op de wedstrijden Kruiningen 1 – FC De westhoek ’20 1 en S.P.S. 1 – S.K.N.W.K. 1.

Het verschil was drie punten in het voordeel van koploper Kruiningen 1 dus in principe was alles nog mogelijk. Voor de blauw/zwarten was dan wel van belang dat zij in ieder geval 3 punten zouden behalen om de druk op de leider te houden. Echter vanaf het begin van de wedstrijd nam thuisploeg S.P.S. het heft in handen S.K.N.W.K. leek niet te beseffen dat ze voor eventueel nog het kampioenschap speelden.

De thuisclub kreeg alle ruimte om te combineren en uit één van die combinaties werd fraai de 1-0 binnen geschoten. Na zo’n 25 minuten ging de Nieuwerkerkse ploeg ‘wat’ beter spelen en drukten ze S.P.S. terug. De kans op de gelijkmaker kwam er ook toen Remco v/d Berge op links de bal laag voor het doel bracht, maar spits Robert Padmos een halve stap te vroeg was om de bal in te schieten.

Net voor rust wordt het dan ook nog de 2-0. Een speler van S.P.S. kon vanaf eigen helft vrij doorlopen. Een balletje naar links geven op de totaal vrijgelaten spits en het was 2-0. Dit was tevens ook de ruststand.

De tweede helft kunnen we heel kort over zijn. S.K.N.W.K. was wel veel aan de bal, maar tot kansen kwam het amper. Alleen de ingevallen Max Jongebreur was een paar keer gevaarlijk vanaf links. Vanaf de zijkant leek het of de spelers met lood in hun benen speelden en er lukte dan ook vrijwel niks. Eindstand was dan een zeer verdiende 2-0 overwinning voor S.P.S. dat zodoende blijft meestrijden om een periodetitel.

Smet op dit duel was ook nog eens vier gele kaarten waarvan er zeker twee totaal onterecht waren van de scheidsrechter die wel heel veel ‘overtredingen’ zag van S.K.N.W.K. deze zaterdag. Maar uiteraard moeten we de schuld van deze nederlaag echt bij ons zelf zoeken, want het was gewoon niet goed vandaag.

In elk geval vanaf deze kant ook de felicitaties naar Kruiningen 1 met de verdiende titel. S.K.N.W.K. kan zich gaan opmaken voor de na-competitie die zeer waarschijnlijk op dinsdag 14 juni a.s. zal starten met een thuiswedstrijd.

Aankomende zaterdag wordt nog de laatste wedstrijd gespeeld van de reguliere competitie. Dan is op sportpark Het Springer Hansweertse Boys 1 de tegenstander. Aftrap staat gepland om 14:30 uur.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 kan zich gaan richten op na-competitie na complete offday"

1. Kees Stoutjesdijk | 29-05-2022 at 12:24 |

Ja SKNWK heeft weer eens verloren.En de leiding was ook niet al te best.17 keer kreeg SPS een vrije trap en SKNWK 4 keer.Maar over het algemeen was SPS de betere ploeg.Zij waren van het begin bezig om de partij te winnen.SKNWK gaf daar geen antwoord op.Zeker toen het 2-0 was.Nou ja dan maar na competitie.Maar 14 Juni dat duurt veel te lang.Dan is de room er af.We zullen zien.Succes mannen.

2. Lars van Klinken | 28-05-2022 at 22:38 |

Komt door de scheidsrechter. Fraude. Matchfixing.