S.K.N.W.K. 3 betaalt uiteindelijk toch de rekening

Een week geleden, dinsdag 24 mei 2022, begon voor S.K.N.W.K. 3 de laatste periode van het seizoen. Toen stond namelijk op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ de laatste competitiewedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys 3 gepland. Een wedstrijd die eerder dit seizoen meerdere keren werd uitgesteld. En dat was dan niet, omdat de Zeelandbrug was gesloten, maar ‘gewoon’ omdat tegenstander ‘Colijn’ 3 bang was voor een oorwassing tegen het inmiddels erg op stoom geraakte team. Omdat ze deze keer zoveel versterkingen hadden weten te charteren (Ron de Knikker benoemde de tegenstander in zijn wedstrijdverslag dan ook al Colijnsplaatse Boys 1/2/3) durfden ze vorige week dus uiteindelijk wel een keer naar Nieuwerkerk te komen.

Onze nummer 10 Bas van D

S.K.N.W.K. 3 had uiteraard ook weer voldoende spelers. Want naast de eigen spelers van het 3e is de aantrekkingskracht erg groot bij 3. Zodoende wil eigenlijk iedereen bij S.K.N.W.K. wel meedoen en hadden we uiteindelijk maar liefst 17 spelers. Ook was er weer behoorlijk wat publiek deze wedstrijd.

Keeper 1e helft (twee tegentreffers)

In de eerste helft keepte SC Zierikzee-keeper EvdW. Omdat hij inmiddels op zondag speelt en ze daar gewend zijn wedstrijden van 2 x 20 minuten te spelen, ging hij in de rust spontaan douchen…… Aandringen van diverse spelers om ook de 2e helft nog te keepen had geen zin. Hij had weer last van de vervelende schouder. En het moet gezegd, uiteindelijk kwam het nog goed ook. Want de 0-2 achterstand werd in de 2e helft goed gemaakt. Met ‘Jappie’ van JO19-1 als het groene monster, hielden we in de 2e helft wel gewoon netjes de nul.

Keeper 2e helft (de nul)

En omdat Dion de Jonge en Joerie van Dijke (die graag aansloten bij het 3e) wisten te scoren eindigde het duel uiteindelijk keurig in een 2-2 gelijkspel. Toch weer een puntje toegevoegd aan ons inmiddels prima puntenaantal. Uiteraard moest dit nog eventjes worden gevierd in de kantine, maar omdat dit een ‘doordeweekse’ dinsdag was niet te lang, want de meesten moesten de volgende dag gewoon werken. Al gingen een aantal jeugdigen toch nog eventjes wat langer door met pilsen !!

Conference League finale kijken

Op woensdagavond kwam een groot deel van de 3e selectie weer bijeen. Deze keer niet op het veld, maar in de kantine. En dat komt goed uit, want dat is toch echt de plaatst waar ‘we’ op ons best zijn (al kunnen we ook wel overweg met een witte feesttent (maar dat komt later)) 😉 Hier wordt namelijk altijd de 3e helft gespeeld. Onze Dirthalf. We waren hier om de finale van de Conference League te aanschouwen. Een beetje de kelderklasse van het Europese voetbal, dus hier konden we ons goed mee vergelijken, immers spelen wij in de kelderklasse van Zuid 1, de reserve 5e klas. Onder het genot van een paar potjes bier en overheerlijke snacks was ook deze avond zo voorbij. Iedereen snel naar huis, want de dag erop moesten we weer aan de bak…….. Overigens bleek Marijn echt heel goed kijk op de zaak te hebben, want met nog enkele anderen (die zoals hij zelf zei steeds hetzelfde invullen als hij) won hij de poule bij dit duel.

Dreamteam

Donderdag 26 mei 2021, Hemelvaartsdag, is bij S.K.N.W.K. traditioneel het toneel voor het eigen Onderling Toernooi, inmiddels het Dokter v/d Zande Toernooi geheten. Afgelopen donderdag al weer de 41e editie.

Uiteraard ook voorafgaand weer de selectie op de socials van S.K.N.W.K. 3

Tussendoor was er tijd genoeg om uit te rusten

Er moesten eerst drie wedstrijdjes worden gespeeld. En uiteindelijk ook nog de finale. En geloof het of niet, in de 80 minuten die werden gespeeld, werd er niet gescoord door het 3e 🙂

Was op de bal

Gelukkig is de organisatie van dit toernooi ook deelgenoot van het 3e en zorgde hij er persoonlijk voor dat er na afloop nog wat pingels konden worden genomen. Zodoende een keurige 4e plaats (in een deelnemersveld van 8). En na dit sportieve gedeelte, ging het 3e pas echt los. Hier komt die witte feesttent in het verslag.

Ron de K

We kunnen zeker concluderen dat ze KAMPIOEN zijn geworden van de after-party tijdens dit toernooi. Na afloop van het toernooi gelijk even een versnapering. Daarna lekker eten van de bbq en uiteindelijk nog een geweldig feestje met DJ Timski. Inmiddels was onze soldaat gesneuveld, want die was bij het juichen verkeerd terecht gekomen en had zijn enkeltje verniel(s)d.

Niels en Ries

Feest in de tent

En omdat de heren van het 3e zo verstandig waren geweest om het ingenomen bier (en ook nog één bakje koffie) op een bonnetje te laten schrijven, kwam de kater deze keer niet ’s ochtends vroeg pas, maar aan het eind van de avond al. Ja, vroeg of laat betaal je uiteindelijk toch gewoon de rekening 😉

Het bonnetje (vraag is nog steeds wie er aan de koffie of thee heeft gezeten + 2 x 1,75 is echt geen 5,25 😉 )

Gelukkig hebben we Quinten in ons team en als je kunt rekenen, reken dan niet op hem 😉 Hij heeft keurig netjes de sommetjes gemaakt en uiteindelijk was de volgende dag ook deze schade gerepareerd. Hier en daar moesten nog wel wat tikkies worden uitgedeeld, maar daarna was iedereen echt wakker.

Hunted S.K.N.W.K.-editie

Goed bezig mannen !!

Vrijdagavond was nog het jeugdkamp. De jeugd van het 3e was ook uitgenodigd. Sommigen hadden het niet helemaal goed begrepen en hadden zelfs hun slaapzak meegenomen om te blijven slapen. Maar dit was toch echt voor JO13-1 en JO11-1JM. Die van het 3e mochten helpen bij het geweldige spel Hunted S.K.N.W.K.-editie. De jeugd, maar zeker ook de vrijwilligers van S.K.N.W.K. 3, hebben genoten.

Jeugdkamp S.K.N.W.K. (met WF als leider)

De zaterdag kon er eerst lekker worden uitgeslapen, maar ’s middags moesten ze weer aan de bak. Want nu moesten we ons 1e helft naar de overwinning helpen schreeuwen tegen S.P.S. Immers bij winst van S.K.N.W.K. 1 en punt(en)verlies van Kruiningen konden ze nog steeds kampioen worden. Ondanks alle tips en aanmoedigingen van het 3e mocht het helaas niet baten.

Langs de lijn bij S.K.N.W.K. 1

Hiermee kwam er een einde aan een slopende week S.K.N.W.K. (3). De komende weken zal er nog wat worden getraind. Zowel op het veld als in de tent. Donderdag nog keertje partijtje en uiteraard nog een drankje in de kantine. Zaterdag volgt het Eindfeest met diverse activiteiten en een hapje en een drankje. Volgende week vrijdag nog het Mini Bedrijven Toernooi bij S.K.N.W.K. waarbij ook weer heel wat S.K.N.W.K. 3-ers hun kwaliteiten zullen etaleren (zowel op als naast het veld).

De eerste nieuwe aanwinst voor het aankomende seizoen (hij is overigens met de kinderwagen gekomen (deze staat links op de foto)) 😉

En dan op naar het nieuwe seizoen. Inmiddels heeft KS zijn contract ondertekend en is hij officieel lid van het 3e. De transfertermijn loopt tot 15 juni a.s. We zijn erg benieuwd wat voor nieuwe aanwas we er nog bij zullen gaan krijgen…

Het programma voor aankomende zaterdag

R. London