DIA, Dongen, The Gunners en MOC’17 door naar finale nacompetitie, wedstrijd SCO tijdens verlenging gestaakt

OVERZICHT NACOMPETITIEDIA speelde vanavond de laatste acht minuten van de wedstrijd tegen Blauw Wit’81 voor de tweede keer. De overwinning van DIA is in de laatste minuten van de wedstrijd niet meer in gevaar gekomen. Verder wonnen Dongen, The Gunners en MOC’17 hun wedstrijden allemaal vrij eenvoudig. Het duel van SCO werd juist op merkwaardige wijze gestaakt.

SKNWK – SCO 1-1 (0-0). 0-1 Mees de Leijer, 1-1 Jarno van Nieuwenhuize.

Verwarring alom na afloop van de wedstrijd tussen SKNWK en SCO. De eerste negentig minuten werd er ‘gewoon’ gevoetbald. ,,Niet al te best voetbal, maar de grootste kansen waren voor ons”, zag SCO-coach Stephan Baghus. ,,Bij de start van de verlenging, die met een 1-1 stand ingegaan werd, gaven allebei de teams en de grensrechters aan dat we zonder verlichting niet konden spelen. De scheidsrechter besloot anders.”

SKNWK komt op 2-1 na een doelpunt waar een luchtje van buitenspel aan hing. Direct daarna legt SCO-doelman Rodney Schrauwen de bal op de middenstip en rent naar voren, hij maakt de 2-2. ,,Maar de scheidsrechter staakt de wedstrijd. Het was erg onveilig voor ons, er werd vuurwerk afgestoken en richting de dug-out geschoten”, vertelt Baghus. ,,Met welke stand de wedstrijd gestaakt is, is niet duidelijk. De een zegt 2-1, de ander 2-2. Het meest eerlijk zou zijn de gehele verlenging over te spelen en met een 1-1 stand te starten.”