Wedstrijd SKNWK-SCO gestaakt vanwege ‘wanordelijkheden’

Bron: www.wereldregio.nl

De wedstrijd tussen SKNWK en SCO is dinsdagavond gestaakt wegens ‘wanordelijkheden’.

Het betrof in Nieuwerkerk een duel in nacompetitie voor een plaats in de derde klasse voor het seizoen 2022/2023. Op het moment dat de scheidsrechter het duel staakte stond SKNWK met 2-1 voor en waren er nog drie minuten te spelen. Tussen de spelers onderling waren de verhoudingen op en buiten het veld volstrekt normaal, maar floot de scheidsrechter de wedstrijd dood. Deze mening was SKNWK-trainer Johnny van Dijke toegedaan. “Je moet de sfeer van zo’n wedstrijd proeven en weten wat je voor wedstrijd fluit. Dit is een aanfluiting. Het is jammer want nu weet niet of je feest kunt vieren of niet.”

Toen supporters van SKNWK dachten dat de leidsman voor het einde van de wedstrijd floot, staken ze vuurwerk af om de zege te vieren. Dat was echter niet het geval omdat er op het veld ‘wat tumult’ ontstond met spelers van SCO en de scheidsrechter. Dat was de reden voor hem voortijdig af te blazen. Op het wedstrijdformulier heeft de scheidsrechter vervolgens ‘wanordelijkheden’ aangegeven als reden voor het staken van het duel. De wedstrijd kon woensdag niet worden hervat omdat de duisternis inviel.

De KNVB geeft woensdag (vandaag) waarschijnlijk al uitsluitsel over de gevolgen van de staking. Immers, zaterdag is de laatste en beslissende ronde van de nacompetities voor alles klassen in het amateurvoetbal.