S.K.N.W.K. 1 bereikt finale nacompetitie na bijzondere week

Het was een vreemde week voor S.K.N.W.K. 1. Het begon allemaal afgelopen dinsdag avond. Nadat de S.K.N.W.K.-supporters (net als overigens bij heel veel andere nacompetitiewedstrijden) met mooi vuurwerk zorgden voor een geweldige sfeer werd er iets na 20:00 uur afgetrapt in de halve finale van de nacompetitie tussen S.K.N.W.K. 1 en S.C.O. 1 uit Oosterhout. Het was vooral een hele spannende wedstrijd, maar van goed voetbal was geen sprake. Dit had vooral met de spanning te maken bij beide teams.

Stijn Dooge aan de bal namens S.K.N.W.K.

Na een 0-0 ruststand kwamen de gasten iets na de rust op een 0-1 voorsprong. Het was twijfelachtig of de bal daadwerkelijk over de lijn was, want zowel de scheidsrechter als de assistent-scheidsrechter stonden op grote afstand van de bal.

Vreugde bij S.C.O. na de 0-1

Ongeloof bij S.K.N.W.K., maar ze lieten zich gelukkig niet uit het veld slaan. De van een blessure herstelde Jarno van Nieuwenhuize was vijf minuten na deze teleurstelling alert op een goede diepe bal. Hij omspeelde de doelman en schoot de 1-1 binnen. Helaas werden hierna enkele goede mogelijkheden namens de blauw/zwarten niet benut, want dat had een hoop ‘ellende’ kunnen besparen. Eindstand na de reguliere 90 minuten (inclusief extra tijd) was 1-1.

Gelukkig konden niet veel later ook de spelers van S.K.N.W.K. juichen

S.K.N.W.K. beschikt om het hoofdveld niet over veldverlichting. Vandaar dat ook was aangevraagd om het duel een half uur te vervroegen. Maar dit verzoek werd afgewezen door de gasten. De scheidsrechter en assistenten vonden het verantwoord om de verlening te starten. En ook de spelers van beide teams leek het niet te deren dat het al wat schemerig werd. En dus gingen ze verder met 2 x 15 minuten verlengen. De eerste kans in de 1e helft van de verlenging was voor S.C.O. Gelukkig ging voor alles wat S.K.N.W.K. was de bal voorlangs en bleef het dus 1-1.

De verlenging na een 1-1 stand in de reguliere wedstrijd

In de 2e helft van de verlenging leek het af te stevenen op strafschoppen. Het was immers nog maar drie minuten spelen. Maar daar dacht aanvoerder van S.K.N.W.K. René Verschoor anders over. Hij kopte een voorzet bij de 2e paal binnen en zorgde voor een geweldige ontlading bij alles wat S.K.N.W.K. was, 2-1. Spelers, wisselspelers en staf (maar absoluut (nog) geen supporters) renden het veld op om dit met elkaar te vieren.

Ongeloof bij spelers en publiek toen bleek dat de wedstrijd niet was afgelopen, maar gestaakt

Hierna werd het allemaal erg rommelig en onoverzichtelijk. De gasten dachten namelijk snel te kunnen scoren. De doelman van S.C.O. nam namelijk snel de middenuit en scoorde in het lege S.K.N.W.K.-doel. Maar de scheidsrechter was nog met zijn administratie bezig na de Nieuwerkerkse treffer en bij S.K.N.W.K. waren spelers, wisselspelers en begeleiding nog aan het juichen op het veld. Dus werd deze treffer terecht geannuleerd. Toen de leidsman liet weten aan S.C.O. dat deze treffer niet telde, waren ze furieus. Dit leverde 2 spelers ook een rode kaart op. Na alle ophef floot de scheidsrechter 3x en zwaaide met zijn armen in de trend van einde wedstrijd. De ontlading bij thuisploeg was groot. De spelers van S.K.N.W.K. gingen naar de supporters om samen met hen een feestje te vieren. We hadden immers de finale bereikt. De supporters hadden voor dit moment nog wat vuurwerk bewaard. Dit gaf geweldige beelden. Zeker, omdat het toch al wat schemerig was geworden.

Inmiddels bijna 23:00 uur en nog is eigenlijk niet duidelijk wat er precies aan de hand is en nog gaat gebeuren

Echter pas enkele minuten later, toen het arbitrale trio al lang in de kleedkamer zat, drong bij iedereen pas door dat de wedstrijd niet was afgefloten, maar blijkbaar gestaakt…… (vanwege vuurwerk en supporters op het veld). Het was inmiddels echt (te) donker om de wedstrijd nog uit te spelen. Dus bleven we allemaal achter met de vraag. Wat nu ??

Een rustige uitlooptraining donderdag voor de 1e selectie

De volgende dag kwam het verlossende woord. De 3 minuten die nog ‘open’ stonden, moesten worden uitgespeeld. Dit inclusief minimaal 1 minuut extra tijd. Omdat S.K.N.W.K. het thuisvoordeel had, moest dit logischer wijs op sportpark Het Springer gaan gebeuren en wel op zaterdag 18 juni 2022. Dat de gasten teleurgesteld waren, snappen we zeker. Voor 4 minuten terugkomen vanuit Oosterhout naar Nieuwerkerk, is zeker geen pretje. En dan ook nog met 9 tegen 11 vanwege de 2 rode kaarten dat werkt ook niet echt mee. Maar dat ze dan ook verwachten dat de verlenging moet worden overgespeeld om dat het onverantwoord was i.v.m. de invallende duisternis……… Tja (wat als zij een 1-2 voorspong hadden gehad?). En ook het vuurwerk is nooit gevaarlijk geweest.

Inmiddels sijpelden de verhalen door voor de nieuwe plannen voor zaterdag waarmee S.K.N.W.K. uiteraard niet akkoord ging

Met deze kennis gingen we richting de zaterdag. Echter op donderdag eind van de middag, begin van de avond kwamen er in de media ineens berichten over het spelen van eerst deze laatste minuten en dan aansluitend de finale tegen Wolfaartsdijk. Omdat nog niet bekend was wie dit duel zou gaan winnen, zou dit dan in de buurt van Etten-Leur/Bergen op Zoom moeten gaan gebeuren. Echter deze plannen waren gemaakt door de K.N.V.B., S.C.O. en Wolfaartsdijk, maar (nog) niet met S.K.N.W.K. Een beetje vreemd, omdat het toch echt ons betrof.

Rond 13:30 uur verzamelde S.K.N.W.K. 1 gisteren op sportpark Het Springer

Logischer wijs gingen staf en spelers, maar ook bestuur en supporters hiermee niet akkoord. Het zou immers bloed heet worden zaterdag. Eerst een warming-up doen van ruim een half uur voor dit duel. Met aansluitend minimaal vier best vreemde minuten. Hopen dat de stand in ieder geval zo blijft en je je zelf dus plaatst voor de finale. Maar voor het zelfde geld moeten er nog strafschoppen worden genomen. En dan als je dan uiteindelijk wint, wachten op de volgende wedstrijd met 30+ aan temperatuur. Opnieuw een warming-up doen en dan een wedstrijd spelen, met misschien opnieuw een verlenging en wie weet strafschoppen. Dit verzin je niet en dus ging S.K.N.W.K. terecht niet akkoord. Ook niet met de wetenschap dat als je wint en je weet dat de tegenstander dan Wolfaartsdijk is. Dan is het voor de supporters toch ook veel leuker en makkelijker dit dicht(er) bij huis af te werken !!

Aftrap van de resterende minuten. De gasten staan klaar om naar voren te stormen

Wat dus restte gisteren waren de slotminuten van het gestaakte duel tegen S.C.O. S.K.N.W.K. ging de wedstrijd aan zoals altijd. Zij waren dus ruim een uur voor aanvang aanwezig. Gingen op tijd de kleedkamer in en starten met de warming-up. Iets na 14:00 uur (zo’n 25 minuten voor de start van de wedstrijd) kwamen ook de gasten. Met gepaste tegenzin (en dat begrijpen we ook) kwamen ze toch hun sportieve plicht vervullen. En wie weet wat er nog kan gebeuren.

In de slotfase ook de doelman mee naar voren

Er was een nieuw arbitraal trio. En exacte om 14:30 uur mochten de gasten aftrappen, omdat de wedstrijd was gestaakt na het scoren van de 2-1 door S.K.N.W.K. De intenties waren gelijk duidelijk. Er stonden namelijk vijf spelers van S.C.O. klaar om naar voor te stormen. Gelukkig kon spits Robert Padmos de bal blokken en met een beetje geluk was deze geblokte bal zo maar binnen gezeild.

Remco v/d Berge komt aan de bal……….

Het waren uiteindelijk 6 (!!)  hele rare minuten. Namens S.K.N.W.K. ging Stijn Dooge goed door over de linkerkant. Hij werd binnen de 16 duidelijk vastgehouden en de scheids leek te gaan fluiten, maar deed dit uiteindelijk toch niet. Wat restte was slechts een corner. S.C.O. probeerde met enkele lange ballen (met de voet, maar ook 2x met een ingooi) voor oorlog te zorgen bij het doel van S.K.N.W.K., maar de verdediging wilde daar niet van weten.

….. en schiet de bal van zo’n meter of 40 over de doelman tegen de touwen. Kijk de ontlading bij de S.K.N.W.K.-supporters

Toen in de 5e minuut (dus al in de extra tijd van de extra tijd) ook de keeper mee naar voren was, kreeg Remco v/d Berge de bal. Hij schoot van een meter of 40 de bal over de keeper schitterend tegen de touwen. De verlossende 3-1. Vlak hierna einde wedstrijd. Op naar de finale.

Yesssss

In onderling overleg met Wolfaartsdijk is de finale a.s. woensdag, 22 juni 2022, op het sportpark van Colijnsplaatse Boys. Aftrap is om 19:00 uur.