S.K.N.W.K. 1 verslaat Wolfaartsdijk 1 in finale nacompetitie

Na een prima seizoen voor de blauw/zwarten in de 4e klas B, waar het de titel nipt moest overlaten aan Kruiningen 1, restte voor S.K.N.W.K. 1 de nacompetitie. Hierin kon in twee duels alsnog een plek in de 3e klas worden bemachtigd. Zo geschiedde !!

De ploegen betreden het veld. De supporters van S.K.N.W.K. en Wolfaartsdijk zorgen met blauwe en oranje rookpluimen voor een geweldige sfeer

Vorige week is al veel gezegd en geschreven. Het werd een memorabele week waarin op dinsdag in de laatste minuten van de verlening een 2-1 voorsprong werd genomen op S.C.O. uit Oosterhout. Uiteindelijk werd het duel gestaakt en moesten afgelopen zaterdag de resterende 4 minuten worden afgewerkt. Uiteindelijk wist S.K.N.W.K. 1 alsnog een keer te scoren en werd middels een 3-1 overwinning de finale bereikt !!

Er was veel volk afgekomen op deze finale. Niet het minste aantal namens S.K.N.W.K.

Al eerder was bekend geworden dat de tegenstander in de finale Wolfaartsdijk 1 zou zijn. Zij versloegen in de andere halve finale FC De Westhoek ’20 1 met 3-2. Na onderling overleg tussen Wolfaartsdijk en S.K.N.W.K. werd gekozen voor het complex van Colijnsplaatse Boys. Immers dit duel moest worden afgewerkt op neutraal terrein. En dit zou dan gaan gebeuren op woensdag 22 juni 2022. Aftrap om 19:00 uur.

Klaar voor de aftrap (S.K.N.W.K. speelde voor deze gelegenheid met grijze broeken)

Dat er voor de rest niet veel voetbal op het programma meer stond, was te zien gisteren. Er stonden honderden mensen langs de lijn om deze finale te aanschouwen. Prachtig voor deze jonge ploeg om dit mee te maken. En nog mooier zou het natuurlijk zijn als je dan ook gelijk maar wint.

Het was echt heel druk langs de lijn

Een domper voor S.K.N.W.K. was dat clubtopscorer Jarno van Nieuwenhuize in de halve finale opnieuw geblesseerd was geraakt en dus helaas niet mee kon spelen deze belangrijke wedstrijd. Maar voldoende kwaliteit over om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Een prima mat trouwens, die vlak voor de aftrap zelfs nog eventjes werd gesproeid.

S.K.N.W.K.-aanvoerder René Verschoor in duel

Na de aftrap leek de ’thuisploeg’ (dat was Wolfaartsdijk op papier) al snel op voorsprong te komen. Na een minuut of vier scoorden ze uit een scrimmage voor het doel van Daan v/d Cingel, maar de speler die scoorde stond in buitenspelpositie en werd dus afgevlagd. Het leek erop dat S.K.N.W.K. hierdoor was wakker geschud, want ze kwamen beter in het spel. Een goede actie van Remco v/d Berge had een beter lot verdient, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. En dus bleef het 0-0.

Stefan Vermeer kopt hier de 0-1 binnen

In deze finale, die overigens meer spannend dan goed was, kreeg S.K.NW.K. op het half uur een corner. De neutrale ‘grens’ had over het hoofd gezien dat de bal werd verlengd door een verdediger van Wolfaartsdijk, maar de prima leidende scheidsrechter De Gans was het niet ontgaan en gaf de blauw/zwarten (die vanwege het feit dat Wolfaartsdijk ook zwarte broeken draagt voor deze gelegenheid grijze broekjes droegen) een hoekschop. De afgemeten trap van Remco v/d Berge kwam op het hoofd van Stefan Vermeer en hij kopte snoeihard via de onderkant van de lat binnen, 0-1. Wat een ontlading.

Ontlading in het veld na de openingstreffer

Helaas was dit doelpunt geen aanleiding tot meer rust in het spel aan Nieuwerkerse kant. Toch werd met deze 0-1 tussenstand de rust behaald.

Spelbeeld uit de 2e helft

In de 2e helft ging Wolfaartsdijk, dat ook in de eerste helft veelvuldig de lange bal probeerde, nog opportunistischer voetballen. Echter tot grote mogelijkheden leidde dit nog niet. S.K.N.W.K. kreeg niet meer de grip uit een groot deel van de 1e helft en probeerde het via een spaarzame counter. Een van die counters werd onterecht afgevlagd, anders had David v/d Broek zomaar voor de 0-2 kunnen zorgen. Deze kans kreeg hij uiteindelijk alsnog, maar met een prima sliding was een verdediger van Wolfaartsdijk hem net te slim af.

De vermoeidheid bij diverse spelers sloeg toe tegen het einde van de wedstrijd

Inmiddels sloeg de vermoeidheid toe. Vooral bij Wolfaartsdijk enkele krampgevallen en noodgedwongen wissels, maar ook bij de blauw/zwarten zag je duidelijk dat ze op de laatste benen liepen. Bijna dachten de oranjehemden toch nog te scoren, maar de bal die als voorzet/schot richting het S.K.N.W.K.-doel vloog werd door Daan v/d Cingel nipt aangeraakt en via de bovenkant van de lat kon rechtsback Mark Bleiji alsnog opruimen.

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken

Na enkele minuten blessuretijd was het dan einde wedstrijd en was S.K.N.W.K. 1 de winnaar van deze finale !!

De eindstand

Zodoende werd alsnog promotie afgedwongen naar de 3e klasse. Er onstond een hoop vreugde bij spelers, staf en supporters. Wat een prachtige beelden !!

Dominique Prins dankt het arbitrale trio voor de wedstrijd (rechts de geblesseerde Jarno van Nieuwehuize)

Uiteindelijk volgde op het veld van ‘Colijn’ nog een verdiende versnapering. Maar daarna snel naar Nieuwerkerk waar inmiddels de kantine was geopend voor nog een geweldig feestje. En dat werd het ook. Iedereen was er. Spelers, staf, bestuur en alle trouwe S.K.N.W.K.-supporters. Met een hapje, drankje en gezellig muziekje werd tot in de vroege uurtjes doorgefeest. Tussendoor was er ook nog vuurwerk !!

Dit is een mooi stel hoor !!

Spelers, trainer/coach Johnny van Dijke en zijn staf, supporters, bestuur en alle andere S.K.N.W.K.-ers van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. We zullen het nooit, nooit vergeten (sprak Rinus Michels al eens uit in 1988).

Nagenieten op het veld 

En een dankwoordje aan een ieder voor het geweldige feestje gisteren bij terugkomst op Het Springer.