Tikkie Terug Deel 546 – Onder 23 toernooi op sportpark Het Springer (13 juni 2015)

Logo Tikkie Terug

Ruim 7 jaar geleden organiseerde De Regio Commissie Schouwen-Duiveland in samenwerking met S.K.N.W.K. op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ een ‘onder 23’ toernooi. Het bleek een groot succes. In deze voetballoze periode en mooie gelegenheid voor een terugblik. In deze editie van Tikkie Terug (deel 547) gaan we daarom ruim 7 jaar terug in onze historie, om precies te zijn naar 13 juni 2015, toen dit toernooitje werd gehouden.

Op de website stond het volgende:

Geslaagde dag op ‘Het Springer’ met ‘onder 23’ toernooi bij S.K.N.W.K.

Vandaag, zaterdag 13 juni 2015, werd door de Regiocommissie Schouwen-Duiveland bij S.K.N.W.K. een ‘onder 23’ toernooi georganiseerd. Vanmorgen rond 09:30 uur stonden de eersten al voor het hek bij ‘Het Springer’ (dit i.v.m. de Ride for the Roses, waardoor de Zeelandbrug een tijdje gestremd was). De eerste wedstrijden stonden namelijk pas gepland voor 11:00 uur. Er deden maar liefst 8 teams mee aan deze editie (Schouwen-Duiveland ‘onder 23’, Noord Beveland ‘onder 23’, Kloetinge ‘onder 23’, Zeeuws Vlaanderen ‘onder 23’, Flakkee ‘onder 23’, J.V.O.Z. A1, v.v. Prinsenland ‘onder 23’ en Reimerswaal ‘onder 23’).

P1440356

Helaas zijn de velden door de droogte niet heel best, maar dit mocht ‘de pret’ niet drukken. Na een zeer geslaagd en sportief toernooi mocht uiteindelijk de Flakkeese Selectie ‘onder 23’ de wisselbokaal en de shirts in ontvangst nemen. Dit was rond het klokje van 16:30 uur. Overigens werd de prijsuitreiking gedaan door niemand minder dan onze eigen Gerard Olijhoek.

P1440416

We kunnen terug kijken op een geslaagd toernooi en we mogen als S.K.N.W.K. best trots zijn dat we dit hebben mee mogen organiseren. Namens S.K.N.W.K. willen we de Regiocommissie Schouwen-Duiveland bedanken voor het gestelde vertrouwen. Daarnaast alle deelnemende ploegen en vele publiek bedankt voor de komst naar ons mooie sportpark.

P1440589

P1440606

Bekijk meer foto’s van dit ‘onder 23’ toernooi elders op onze site.

P1440612

Toernooi ‘onder 23’ bij S.K.N.W.K. blijkt groot succes

Bron: www.regiocommissie-sd.nl

Nadat in 2012 voor de laatste keer het Jaap Goud Regiotalententoernooi vonden Thomas de Ridder en Henk Schouten het een goed idee om zoiets weer eens op te pakken. Maar dan met meer deelnemende teams dan voorheen. Thomas, die twee jaar lang trainer/coach was bij S.K.N.W.K. zocht daarop maanden terug al eens contact met de club uit Nieuwerkerk of zij misschien interesse hadden om dit mede te organiseren. Zo geschiedde. Gisteren, zaterdag 12 juni 2015, werd een ‘onder 23’ toernooi georganiseerd door de Regiocommissie Schouwen-Duiveland. Hieraan deden maar liefst 8 teams mee. De deelnemende ploegen waren: Schouwen-Duiveland ‘onder 23’, Noord Beveland ‘onder 23’, Kloetinge ‘onder 23’, Zeeuws-Vlaanderen ‘onder 23’, Flakkee ‘onder 23’, v.v. Prinsenland ‘onder 23’, J.V.O.Z. A1 en Reimerswaal ‘onder 23’.

Nadat om 11:00 uur was afgetrapt op de beide speelvelden werd in 2 poules gestreden voor de finale plaatsen en was rond het klokje van 16:30 uur bekend welk team de beste was. Uiteindelijk speelden Flakkee ‘onder 23’ en Reimerswaal ‘onder 23’ de finale. Deze werd met 1-0 gewonnen door Flakkee ‘onder 23’. Zij ontvingen uiteindelijk uit handen van Gerard Olijhoek, die namens S.K.N.W.K. de prijsuitreiking mocht verrichten, de wisselbeker. Ook waren er voor hen speciaal bedrukte t-shirts. Uiteraard werd hiermee nog geposeerd voor de welbekende foto’s. Voor de nummers 2, Reimerswaal ‘onder 23’ en 3, Zeeuws-Vlaanderen ‘onder 23’ (zij versloegen in de kleine finale de Schouwen-Duiveland Selektie ‘onder 23’ na een 1-1 eindstand na strafschoppen), was er een enveloppe. Met de inhoud hieruit konden ze iets nuttigen in de kantine.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag met een zeer sportief toernooi !! Vanaf deze plaats namens de Regiocommissie Schouwen-Duiveland nog een dankwoord aan alle deelnemers, scheidsrechters (want zoals Gerard al zei “zonder hen geen toernooi”), S.K.N.W.K., Gerard Olijhoek en verder alle andere mensen die we vergeten te noemen.

Het was een nieuwe opzet van dit toernooi. Ook voor ons als Regiocommissie zeker nog wat leermomenten, die we voor de komende edities mee zullen nemen in onze evaluatie. We zien een ieder graag terug bij de editie van 2016 !!

Voor meer foto’s van dit toernooi kunt u terecht op de website van de gastheer van deze editie S.K.N.W.K. Klik op www.sknwk.nl.

 

De Foto’s: