Voetbalaanbod Onder 7 in het seizoen 2022/’23

Bron: www.knvb.nl

In het seizoen 2021/’22 namen zo’n 600 verenigingen en bijna 1400 teams deel aan het vernieuwde voetbalaanbod in de Onder 7-leeftijdscategorie. Dit betrof een aanbod waarbij wekelijks per fase in toernooivorm wedstrijden gepland waren en waarin 4 of meerdere teams (viertallen) op één accommodatie voetbalden in de wedstrijdvorm vier tegen vier.

De speeldagen zijn gelijk aan de speeldagen van de andere pupillencategorieën binnen het 4-fasenmodel. In de speeldagenkalender bij de kolom ‘Pupillen 4-fasen’ is te zien wat de speeldagen voor de O7 zijn.

Inschrijven

Het gehele seizoen is het mogelijk om (meerdere) Onder 7-team(s) in te schrijven, indien er plek is in de eigen speelomgeving. Deze teams gaan 4 tegen 4 spelen, met 5 of maximaal 6 spelers per team. Komend seizoen zijn Onder 7-kinderen geboren in 2016. Per team mag 1 speler geboren zijn in 2015.

Ondersteuning verenigingen

Deelnemende verenigingen aan dit vernieuwde voetbalaanbod kunnen ook door de KNVB worden ondersteund door onder andere de volgende middelen:

  • Een concept draaiboek voor de mogelijke invulling van de wekelijkse voetbalactiviteit met 4 of meer teams.
  • Een Voetbaldiploma, voor alle deelnemende kinderen, zelf te bewerken met b.v. eigen clublogo. Inloggegevens aan te vragen via welpenvoetbal@knvb.nl.
  •  Overige communicatiemiddelen met betrekking tot de rol van de begeleider en ouders zijn beschikbaar via infographics.

Wil je meer informatie over het KNVB-voetbalaanbod Onder 7 of wil je gebruik willen maken van de ondersteuningsmiddelen, stuur een mail naar welpenvoetbal@knvb.nl.

Doel is om bij alle verenigingen, voor alle deelnemende kinderen, iedere zaterdag leuke, plezierige en leerzame voetbalactiviteiten te laten plaatsvinden, waarin wij als KNVB graag een inspirerende en ondersteunende rol spelen.

Vragen over het inschrijven van de teams voor seizoen 2022/’23, mogen naar KNVB Contact.

KNVB CONTACT

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.