S.K.N.W.K. 3 Interview (9) – Wisse Flikweert (dé man achter de socials van het 3e)

Nu het voetbalseizoen 2021-2022 er al weer een tijdje op zit, kunnen we uiteraard nog eventjes terugkijken. Dat doet met name S.K.N.W.K. 3 die terug kunnen kijken op een zeer geslaagd en gezellig voetbalseizoen. U heeft het afgelopen seizoen de memorabele verslagen kunnen lezen op onze website en u kunt ze uiteraard rechtstreeks volgen via hun eigen Instagram-account (https://www.instagram.com/sknwk3/) of Facebookpagina (https://www.facebook.com/SKNWK-3-100811012572795/). Plezier gegarandeerd.

Om deze voetballoze periode niet helemaal zonder S.K.N.W.K. 3 te hoeven doen, hebben de spelers van S.K.N.W.K. 3 afgelopen periode gestemd op de S.K.N.W.K. 3 Awards van het seizoen 2021-2022. Enkele geweldige categoriën 🙂

Inmiddels zijn alle Awards vergeven. Niet iedereen kon natuurlijk een Award winnen, maar niet getreurd, want ook met de ‘niet-winnaars’ is een interview gemaakt.

Interview (9):

Interview met Wisse

En dan nu het laatste interview met de sterren van SKNWK 3 (er vanuit gaande dat de 3 spelers die nog niks hebben ingeleverd i.v.m. hoogtestage niet alsnog over de brug komen, omdat ze toch een beetje gepikeerd zijn dat zij nog niet met zo’n geweldig interview op de site en de socials hebben gestaan 😉). Het is deze keer de beurt aan Wisse. Hij is wel vaker de laatste. Bijna was hij al aan de beurt geweest tijdens een Award, maar omdat het doelpunt van Thomas nog lelijker was dan die van Wisse en Sytze net iets mooier scoorde helaas net geen Award voor hem.

Wisse is eigenlijk de grote aanstichter van al deze geweldige interviews en Awards (bij het verzinnen van de Awards overigens geholpen door twee ander niet nader te noemen fossielen van het 3e). Ook is hij de drijvende kracht achter de social media kanalen van S.K.N.W.K. 3.

Ik heb het interview nog niet gelezen, maar hem inmiddels een beetje kennende zal ook dit weer vol staan met de nodige onzin. Ik wens een ieder veel leesplezier toe.

Leeftijd: 22

Fysieke leeftijd: Jonger dan die van Ries in ieder geval

Mentale leeftijd: 16

 Je hebt net naast de awards voor zowel mooiste als lelijkste doelpunt gegrepen. Waren die van jou eigenlijk niet mooier en lelijker?

Die van Sytse was gewoon het mooist. Gelukkig knipperde ik op dat moment niet met mijn ogen, hij zat er ineens in. En die goal van mezelf bij Wolfaartsdijk was gewoon een wereldwonder. Ik schoot wel om te scoren, maar normaal vliegen zulke pogingen van mij tot ergens ver over en voorbij de ballenvanger. Die van Sytse was gewoon pure kunde.

En die Goal van Thomas uit bij Wolfaartsdijk was gewoon lelijker, want dat was een grotere blunder van de keeper. Maar moet zeggen dat ik wel blij ben dat ik niet ook nog een award heb gewonnen. Heb dit seizoen al een keer pupil van de week mogen zijn tegen Arendskerke uit, dus dat was wel weer voldoende eer voor dit seizoen.

Wat voor plek heeft SKNWK 3 in je hart?

In de spits.

Hoe lang speel je nu bij het derde?

1 seizoen. Dus een heleboel te weinig. Maar het ene seizoen was wel geweldig en gezien de hoeveelheid genuttigde alcoholische versnaperingen vind ik het ene seizoen wel voor 7 tellen ofzo.

Voor welke clubs/teams heb je voorheen gespeeld?

Alle pupillenelftallen bij SKNWK tot de C’tjes. Toen ben ik gaan schaatsen, een sport waar ik wel talent voor heb.

Op elke posities ben je inzetbaar?

Links-/rechtshalf of links-/rechtsbuiten. Als het nodig is om ergens anders op het veld in de weg te lopen ben ik daar natuurlijk ook toe bereid, maar op de bank kom ik de 90 minuten ook wel door.

Wat voor bier drink je het liefst? Hertog of slootwater?

Is dit een vraag?

Wat doe je als je niet aan het voetballen of aan het zuipen bent?

Met name slapen.

Wie is de knapste vrouw van Nederland?

Neele met een pruik op.

Wat is je lievelingseten?

Een broodje koude kroket van Cees.

Hoe vaak kun je achter elkaar opdrukken?

Nee kan m’n verminkte teen niet meer aan, dus 0. Voorheen op mijn hoogtepunt haalde ik de 80, heb niet zo veel gewicht om omhoog te duwen dus dat scheelt, maar dat telt nu niet meer natuurlijk.

Heb je de ambitie om SKNWK 3 ooit te gaan verlaten voor een stap hogerop?

Ja iedere week na de wedstrijd naar het dakterras.

Wat was vroeger je lievelingsvak op school?

Was er niet. Tussenuur vond ik saai, Gym niet uitdagend genoeg en alle andere vakken die we hadden weet ik niet zo veel meer van, lette nooit zo heel goed op.

Wel eens in eigen doel gescoord? Zo ja, hoe vaak en wat was de pijnlijkste?

Nee. Heb leren voetballen van Gerard Olijhoek (en een klein beetje van onze aanwinst voor komend seizoen Kevin, maar door mijn gebrek aan talent slaagde dat niet zo). Dan maak je zulke fouten niet.

Wat verwacht je van komend seizoen?

Veel schoten naast het doel van Dirk, harde tackles van bepaalde figuren op de backposities, een rentree van EP, Neele die toch weer de keepershandschoenen voor ons oppakt halverwege het seizoen, veel bier en heel veel gezelligheid.

Welke positie gaan we met het derde eindigen in de competitie?

Ergens als diepgaande linksbuiten op de ranglijst.

Wat doe je om (niet) fit te blijven?

Schaatsen, beetje fietsen, hardlopen en bier drinken. En als de mannen van het tweede nou ook eindelijk eens besluiten om gewoon regelmatig te komen trainen op donderdagavond, dan iedere week een uurtje trainen. Afgelopen seizoen was het een beetje armoedig, bij het derde wordt er harder getraind dan bij het tweede, soms was het animo zelfs zo laag dat we met een paar mannen van het derde (en Joerie) bij de trainingen van Richaaaaard aan moesten sluiten, of het ging gewoon helemaal niet door.

Wie is je grootste voorbeeld bij SKNWK 3 en waarom?

Dat was Neele, maar die stopt er mee helaas. Dus nu is dat Jelle, die gast is afgelopen seizoen getransformeerd van rups tot gepantserde vlinder, ondanks dat ik op een andere positie speel en een ander type voetballer (of iets wat op een voetballer moet lijken) ben, hoop ik komend seizoen toch wel ook nog zo’n stapje te kunnen maken.

In de derde helft is Niels mijn grote voorbeeld. Nu zullen mensen zich afvragen, waarom niet Ries? Als ik ga proberen om op Ries te lijken gaat er gewoon snel een zondagmorgen komen waarop ik niet meer wakker wordt, of in een ziekenhuis. Ries is gewoon de absolute koning van de Dirt half, daar moet je vanaf blijven.

Hoeveel doelpunten ga je maken komend seizoen?

Evenveel als het totale aantal doelpunten die de Bevelanders 4 afgelopen seizoen tegen hebben gekregen.

Maak je ideale SKNWK 3 opstelling voor aankomend seizoen!

Plaats hieronder een foto van jou als pupil en een foto van jou nu. (liefst actiefoto’s)

Foto bij interview voor Pupil van de Week, ooit ergens een aantal jaren terug (red: lees hier voor dat interview https://www.sknwk.nl/56861/)

In de E3 onder hoede van Kevin (en Adje), ik sta links naast de keeper

Op de foto met mijn idool 😉

Pet van André Pronk gejat

Jankpapje in de rust

Nuchter op de foto met onze aanwinst Tom

Dit seizoen in het thuisduel tegen Duiveland 3

Pupil van de Week toen ik iets ouder was tegen Arendskerke uit

Ik kreeg een bal met de handtekening van de spelers van de 3e selectie

En gescoord uiteraard