S.K.N.W.K. 1 winst eerst oefenduel van deze voorbereiding van Herkingen ’55 1, eindstand 4-2

Gisteren, donderdag 18 augustus 2022, speelde S.K.N.W.K. 1 haar eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Tegenstander was 4e klasser Herkingen ’55 1. Een wedstrijd tijdens een Mini-toernooi met ook nog D.V.V. ’09 en Zinkwegse Boys als deelnemers. Eigenlijk zou dit toernooitje op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ worden gehouden, maar helaas liet de staat van ons hoofdveld dit niet toe. En omdat ook het kunstgrasveld niet gereed is, kon gelukkig worden uitgeweken naar D.V.V. ’09 te Dirksland. Hier werd het duel gespeeld op een spiksplinternieuwe kunstgrasmat.

Voor de blauw/zwarten was dit 5 trainingen en een dagje strand in het kader van teambuilding de eerste ‘echte’ test. Onder leiding van trainer/coach Johnny van Dijke, die voor het 2e seizoen de scepter zwaait bij de Nieuwerkerse ploeg, werd namelijk de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen gespeeld.

Inmiddels raakt de selectie steeds wat completer, al waren er ook nog behoorlijk wat spelers bij die nog maar één training in de benen hadden. Ook spelers uit de 2e selectie, die tijdens de voorbereiding meetrainen bij ‘1’, waren gisteren van de partij. Zo kon het zijn dat de eerste helft werd gevoetbald met bijna de complete ‘basis 11’ van vorig jaar op het bankje. Ook bezorgden ons dit weer twee debutanten. Damian Gons (overgekomen dit seizoen vanuit JO19-1) maakte zijn eerste minuten in S.K.N.W.K. 1. Dit geldt ook voor Mika van Strien. Hij kwam over vanuit de jeugd van M.Z.C. ’11 (waar hij jaren geleden is geen spelen vanuit onze eigen jeugd) en mocht dus gisteren ook zijn eerste speelminuten maken binnen ons 1e elftal.

In het eerste kwartier van deze sportieve oefenpot kwam S.K.N.W.K. 1 op een 2-0 voorsprong. Eerst was het spits Robert Padmos die met een subliem steekpassje Karl Hanse bediende. Hij scoorde beheerst de 1-0. Niet veel later werd het ook 2-0. De assist kwam vanaf de rechter zijkant van Jari Goudswaard en het was opnieuw Karl Hanse die scoorde.

Ook Herkingen ’55 1 wist daarna te scoren. Zij kregen een vrije trap een beetje links van het doel. De bal werd keurig over de muur tegen de touwen gewerkt, 2-1. Uit een assist van Rick Dalebout, die dit seizoen is overgekomen uit de JO19-1 was het Thomas Folmer (eveneens overgekomen vanuit S.K.N.W.K. JO19-1) die de marge weer op twee bracht. Maar nog voor de rust werd het 3-2 toen Herkingen op precies dezelfde wijze als bij de 1e tegentreffer opnieuw wist te scoren. Ruststand 3-2.

Zoals zo vaak bij dit soort oefenwedstrijden in de 2e helft heel veel wisselingen aan beide kanten. Uiteindelijk is het S.K.N.W.K. nog 1x weet te scoren. Het is de koud in het veld staande Machiel Schot die voor de 4-2 scoort. Voor Machiel een mooi moment, want hij maakte na zo’n 10 maanden blessureleed zijn rentree binnen de lijnen.

Door deze winstpartij speelt S.K.N.W.K. 1 morgen tegen Zinkwegse Boys 1 om de toernooiwinst. Op een ander veld spelen dan tegelijkertijd ook D.V.V. ’09 en Herkingen ’55 tegen elkaar. Aftrap op de velden van beide partijen is 14:30 uur.