S.K.N.W.K. 1 Zink(t)weg in 2e helft van oefenwedstrijd

Gisteren, zaterdag 20 augustus 2022, speelde S.K.N.W.K. 1 de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Tegenstander was 4e klasser Zinkwegse Boys. Een wedstrijd tijdens een Mini-toernooi met ook nog D.V.V. ’09 en Herkingen ’55 als deelnemers. Eigenlijk zou dit toernooitje op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ worden gehouden, maar helaas liet de staat van ons hoofdveld dit niet toe. En omdat ook het kunstgrasveld niet gereed is, kon gelukkig worden uitgeweken naar D.V.V. ’09 te Dirksland.

Afgelopen dinsdag en donderdag werden de eerste wedstrijden gespeeld. Dinsdag won Zinkwegse Boys met 1-2 van D.V.V. ’09. S.K.N.W.K. was donderdag met 4-2 te sterk voor Herkingen ’55. Vandaar dat gisteren tijdens de zogenaamde finaledag S.K.N.W.K. 1 moest aantreden tegen Zinkwegse Boys. Op een ander veld speelden tegelijkertijd D.V.V. ’09 en Herkingen ’55 tegen elkaar. Evenals donderdag werd het duel van S.K.N.W.K. afgewerkt op het nieuwe kunstgrasveld op het terrein van D.V.V.  ’09.

Na de wedstrijd van donderdag de 2e test voor de blauw/zwarten. Zinkwegse Boys was ook vorig seizoen tegenstander in de voorbereiding (3-1 nederlaag). Dus we wisten dat we meer tegenstand konden verwachten dan afgelopen donderdag. En dat was ook zeker het geval. Het eerste deel van de 1e helft, halverwege was er een drinkpauze, waren er nog niet heel veel kansen te bespeuren. Echter na de drinkpauze moest doelman Daan v/d Cingel een paar keer goed redden. Na een fout aan Nieuwerkerkse zijde was het uiteindelijk raak voor Zinkwegse Boys. En omdat S.K.N.W.K. weinig doelkansen kreeg in de eerste helft (vooral de laatste pass was slordig of onnauwkeurig), was de ruststand 0-1 in het voordeel van Zinkwegse Boys.

Ook nu (net als afgelopen donderdag) in de rust behoorlijk wat wissels aan S.K.N.W.K.-zijde wat overigens wel gebruikelijk is in deze fase van de voorbereiding. Gelijk na de aftrap zet S.K.N.W.K. aan voor de gelijkmaker. Echter komen ze van een koude kermis thuis. Een slechte aanname in de voorhoede en daarna niet/slecht ingrijpen, zorgen ervoor dat de marge zelfs twee wordt. Als Tim v/d Cingel dan licht wordt geduwd in de 16 en ten val komt, krijgt S.K.N.W.K. een strafschop. Deze wordt door Tim prima binnen geschoten, 1-2. Maar heel snel is het ook al weer 1-3. De supporters die iets later aansluiten deze 2e helft, omdat ze vanuit de kantine best een stukje moesten lopen naar dit veld, zijn allen verbaasd als ze deze tussenstand horen (als je weet dat de ruststand slechts 0-1 was).

De S.K.N.W.K.-supporters hopen dan toch echt dat ‘hun’ ploeg iets beter voor de dag gaat komen in de laatste 40 minuten van dit oefenduel. Maar helaas niets van dit. S.K.N.W.K. 1 Zink(t)weg en de wedstrijd eindigt dan ook maar liefst in een zeer onnodige 1-7 nederlaag. Vooral aan de linkerzijde van de blauw/zwarten krijgen de gasten alle tijd om te voetballen. Verkeerde keuzes, slecht positie kiezen, alleen de bal in de gaten houden en niet ook je tegenstander, conditiegebrek ??, niet de juiste instelling ??, half ingrijpen, geen druk op de tegenstander e.v.a. zorgen ervoor dat ‘we’ uiteindelijk met het schaamrood op de kaken afdruipen als de scheidsrechter uiteindelijk na 90 minuten affluit.

Zonde is nog wel dat de prima actie van de ingevallen Jarno van Nieuwenhuize (die gisteren na zijn blessure aan het eind van vorig seizoen zijn eerste minuten speelde van deze voorbereiding) via de onderkant van de lat zijn bal terug het veld in ziet stuiteren i.p.v. in het doel. En misschien komt het toch ook wel een beetje door het feit dat door de vele wisselingen (en nog afwezigen) veel spelers op voor hen ‘vreemde posities’ komen te spelen? Wie zal het zeggen? Feit blijft dat 1-7 echt niet nodig was !!

Zodoende nog genoeg werk aan de winkel voor S.K.N.W.K. 1. Trainer/coach Johnny van Dijke zal zeker wat wijzer zijn geworden na deze twee oefenduels. Hopelijk is de selectie straks helemaal compleet als S.K.N.W.K. aan de bekercompetitie gaat starten (3 september a.s. uit naar Duiveland 1). Maar eerst nog maar eens flink trainen de komende weken !!