Matige start bekercompetitie S.K.N.W.K. 1 uit bij Duiveland 1

Voor S.K.N.W.K. 1 begon gisteren, zaterdag 3 september 2022, het bekertoernooi. Ze moesten dit doen in Oosterland tegen Duiveland 1. Voor de 3e keer op rij zijn de blauw/zwarten namelijk bij hen ingedeeld in het bekertoernooi. En eveneens voor de 3e keer betrof het een uitduel. Misschien kon het op het nieuwe kunstgrasveld worden gespeeld (want Duiveland heeft net als wij een nieuw kunstgrasveld gekregen), maar uiteindelijk werd er toch gespeeld op het hoofdveld.

De scheidsrechter van deze middag stond erg op zijn strepen, want voorafgaand aan de wedstrijd werd S.K.N.W.K. nog verzocht andere broekjes te dragen, omdat zowel Duiveland als S.K.N.W.K. normaalgesproken in zwarte broeken spelen. In allerijl werden nog snel de licht blauwe broekjes van het reserve tenue geregeld zodat rond 15:00 uur toch kon worden afgetrapt. Mooi om te zien was dat vooral heel veel S.K.N.W.K.-supporters hadden plaatsgenomen langs de lijn bij deze derby.

Was de voorgaande twee seizoenen Duiveland dat als 3e klasser S.K.N.W.K. trof als 4e klasser, na de degradatie van de thuisploeg afgelopen seizoen en de promotie via de na-competitie van de blauw/zwarten, waren de rollen omgedraaid. Echter was daar in de eerste helft zeker niets van te merken. Vooral in de duels was de thuisploeg wat feller dan S.K.N.W.K. Na een domme overtreding in de 16 kregen de geel/zwarten als snel een strafschop. Deze werd feilloos benut en zodoende kwam Duiveland 1 al snel op een 1-0 voorsprong.

S.K.N.W.K. kon hier (te) weinig tegenover stellen. Alle diepe ballen waren te hard of een prooi voor de goed meevoetballende keeper aan de zijde van de thuisploeg. En aan de andere kant was Duiveland een aantal keren gevaarlijk, omdat ze vooral ook met de snelheid voorin de S.K.N.W.K.-verdediging erg onder druk wisten te zetten. Uiteindelijk bleef het 1-0 en gingen beide ploegen met deze stand rusten. In de eerste helft was nieuwkomer Thomas Folmer al uitgevallen met een blessure aan zijn hand (hopelijk valt het mee).

In de 2e helft ging het allemaal iets beter bij S.K.N.W.K. Er werd wat beter gevoetbald en zeker tegen het eind van de wedstrijd waren er mogelijkheden zat om te scoren. Toch duurde dit tot de 80e minuut toen onze clubtopscorer van vorig seizoen Jarno van Nieuwenhuize de gelijkmaker binnen wist te schieten, 1-1.

Hierna kreeg S.K.N.W.K. nog een aantal prima mogelijkheden om zelfs nog de overwinning in de wacht te slepen. Echter ontbrak de scherpte of werd niet de juiste keuze gemaakt. Hierdoor eindigde deze derby in een 1-1 gelijkspel. Tegen het eind van het duel lag de wedstrijd nog eventjes stil vanwege een blessure (kramp??) bij een speler van de thuisclub. Hopelijk valt het mee voor hem en was het echt kramp (en anders vanaf deze plaats beterschap gewenst).

De andere wedstrijd in deze poule was Zeelandia Middelburg 1 – Veere 1. Deze eindigde maar liefst in een 14-0 (!!) overwinning voor de gasten uit onze provincie hoofdstad. Zij zijn aankomende zaterdag op sportpark Het Springer de volgende tegenstander van S.K.N.W.K. Getuige deze uitslag is er waarschijnlijk iets meer nodig dan gisteren om tot een goed resultaat te komen.

Bekijk elders op onze website meer foto’s van de wedstrijd van gisteren.