S.K.N.W.K. 3 in evenwicht met Bevelanders 3 in oefenwedstrijd

Gisteren potje gemodderpolood op het 2e veld bij de Bevelanders.

Het derde van Kamperland was de tegenstander in de oefenpot.

De wedstrijd begon eigenlijk al gedurende de week. Vele van onze jongen moesten zo nodig absent zijn en dus was het een puzzel om uiteindelijk 11 man bij elkaar te krijgen.
Op vrijdagavond leek het er nog goed voor te staan met 16 man op papier, maar na enkele afmeldingen van onze helden van de vrijdagavond er voor (zie de laatste foto voor de gemoedstoestand van een van onze selectieleden) konden we uiteindelijk maar met 12 man en een vlagger naar Kamperland toe.

Betekende wel dat jeugdexponenten van de onder 17 Tom en Yoran hun debuut konden maken. En dat deden ze heel sterk voor het eerst tussen de senioren! Bedankt jongens!

De wedstrijd was best slecht. Het tempo lag zeer laag, Bevelanders benutte het beregende veld optimaal en kwamen soms gewoon met volle vaart voorbij gegleden (want op de bal tackelen bleek lastig) met hun slidings. Wij hadden de overhand in het spel, kregen kansen, maar scoren bleek toch wel een vak apart zo zonder vaste spitsen Kristian en Dirk.

Uiteindelijk was het de penningmeester die aan de rechterkant een mooie diepe bal achter de verdediging van de tegenstander gaf op Kamiel en die rondde hij keurig af. 0-1

Het spel bij ons werd minder, Bevelanders drong ietsje meer aan, kreeg een paar kansjes en uiteindelijk ging de bal toch via de kluts het doel van de sterk keepende Urwin Pasveer in. Gevaarlijk spel dachten we, want Marijn moest wegduiken voor een paar noppen, maar het stopzinnetje van de scheids die middag was: “ja k heb t niet gezien”. 1-1 en zo gingen we de rust in.

Na de rust waren we heer en meester. Bevelanders is misschien welgeteld 1 maal in de buurt van ons doelgebied geweest met een corner, maar verder drongen we ze continu terug op hun eigen helft. Bas kwam er nog een keer goed door in het strafschopgebied, werd gehaakt en in de rug gelopen, maarja de scheids “had t nie gezien”, geen pingel. Jammer voor Pascal, want die had m graag genomen tegen zijn oude ploegie. Omdat het feest niet doorging besloot hij maar volle bak tegelijk tegen de bal aan te schoppen samen met zn ex-teammaat. Onze nieuwe “kale” aanwinst had nergens last van. De speler van Bevelanders wel 😬

Uiteindelijk kwamen er nog voldoende kansen, maar een bal fatsoenlijk op het doel krijgen bleek deze middag toch erg lastig. Eindstand 1-1.

Klaar voor de competitiestart volgende week thuis tegen het vijfde van MZC met een paar ex-SKNWKers in de gelederen.

Na nog een paar lekkere Hertogjes in de volle kantine van Bevelanders was het tijd om de knorrende magen te vullen. Door een aantal van ons werd de KFC opgezocht voor een gezonde herstelmaaltijd. Daar kwamen we erachter dat Jelle niet alleen een beest in het veld is, maar kip eten doet hij ook als een beest. Ook Marijn had het naar zijn zin zoals u kunt zien op de foto. Hij is na zijn ervaringen van gisteren groot fan van het Kiprestaurant.

Terug op Het Springer werd de dirt half natuurlijk gewoon weer voortgezet samen met onze kantinemeneer R van Drinken.

Wisse(l) F.