Leeftijdsdispensatie: Wat zijn de regels voor het seizoen 2022/’23?

Bron: www.knvb.nl

In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2022/’23. Maar welke regels gelden er hiervoor?

Bij de spelvorm waarbij er 4 tegen 4 of 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn.

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

DISPENSATIE CATEGORIE A EN B VELDBekijk de hele regelgeving aangaande dispensatie van categorie A en categorie B.

Meiden

In het meiden- en vrouwenvoetbal wordt het competitieaanbod in het seizoen 2022/’23 voor de MO13 t/m MO20 vernieuwd. In zowel de categorie A als B meiden mag er met dispensatiespeelsters gespeeld worden. Voor beide categorieën geldt dat er maximaal drie dispensatiespeelsters per wedstrijd mogen deelnemen. Ook de teams die 9 tegen 9 spelen mogen gebruik maken van drie dispensatiespeelsters. Een dispensatiespeelster mag maar één jaar ouder zijn.

DISPENSATIEBELEID MO13 T/M MO20Bekijk de hele regelgeving aangaande dispensatie van speelsters in de MO13 t/m MO20-competities.

mDWF voert controle uit

Dispensatie hoeft niet meer te worden aangevraagd bij het steunpunt. Het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) voert de controle uit, waardoor het maximaal aantal dispensatiespelers niet kan worden overschreden.