3B: makkelijke opening Bruse Boys, stevig verlies SKNWK

Bruse Boys heeft tijdens de ouverture van het seizoen 2022/2023 een mooi visitekaartje achtergelaten.

In en tegen Kruiningen won de ploeg in de derde klasse B van trainer Michel Maaskant met 0-5. Het werd dus een makkelijke opening. Dat beaamde de coach: “We hebben ze gelijk het gevoel gegeven dat wij gas gaan geven. In de eerste helft (rust 0-4) heb ik heel goed voetbal gezien.” En passant kreeg hij een mooie reactie van Kruiningen: ‘we hadden niet verwacht zo weggespeeld te worden’. SKNWK kende in de derde klasse B een beroerde start in en tegen Kapelle: 7-0. ZSC’62, de derde Schouwse ploeg in 3B, speelde thuis gelijk tegen Kogelvangers.

Duiveland begon in de vierde klasse B met een 3-0-zege op SNS, al kwam de winst nogal moeizaam tot stand, liet trainer Jordy Heikens weten. Verdiend was de 3-5-overwinning van Westhoek op en in Herkingen. Westhoek-coach Henk Schouten: “We kwamen bij een stand van 2-5 wel onnodig in problemen”. Brouwershaven-trainer Marcel Verschoor hield dubbele gevoelens over aan het 2-2-gelijkspel tegen Fios. Zijn ploeg verzuimde zaterdag op sportpark Onder de Molen in de beginfase veel vaker te scoren dan een treffer van Martijn Dalebout. Hoewel Fios voor rust nauwelijks kansen kreeg, scoorde ze toch twee keer uit een counter. Uit een vrije trap maakte Brouwershaven 2-2. Met de gelijkmaker was Verschoor blij, maar volgens hem had het gezien de kansen in de eerste helft niet zo ver hoeven komen.
Bij WIK’57 draaide het in de met 2-0-verloren wedstrijd bij Noad’67 om een afgekeurd doelpunt. Bij een 1-0-voorsprong voor de thuisploeg maakte WIK’57 een doelpunt maar vond de scheidsrechter dat de bal niet over de lijn zou zijn geweest. “Dat was wel een bepalend moment”, vond WIK’57-trainer Richard de Moedt, “want wij hadden op dat moment de overhand.”

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse G
MZC’11-Yerseke 4-1 (1-0 Rody Vermue, 2-0, 3-0 en 4-1 Luuk van Vossen)

Derde klasse B:

Kruiningen-Bruse Boys 0-5 (0-1 Kevin Avdic, 0-2 Boris de Bruine, 0-3 Gijs van Duijvenbode, 0-4 Dylan Adelaar (archieffoto), 0-5 Gijs van Duijvenbode)

ZSC’62-Kogelvangers 2-2 (1-1 Dani de Vlieger, 2-1 Nicky van der Velden)

Kapelle-SKNWK 7-0

Vierde klasse B:

Duiveland-SNS 3-0 (1-0 Jordi Wesdorp, 2-0 Stefan de Bruine, 3-0 Jael Breukel)

Herkingen-Westhoek 3-5 (0-1 Delano Westerink, 1-2 Niels Boone, 1-3 Mark de Feiter, 1-4 Delano Westerink, 2-5 Mark de Feiter (strafschop)

Brouwershaven-Fios 2-2 (1-0 Martijn Dalebout, 2-2 Robin van Mourik)

WIK’57-Noad’67 0-2