Knap gelijkspel voor S.K.N.W.K. 1 tegen koploper Halsteren 1

Na de zeperd in de laatste seconden vorig weekend bij Den Bommel stond vandaag de zware wedstrijd op het programma tegen koploper Halsteren. S.K.N.W.K. 1, dat aantrad zonder Robert Padmos en Remon de Jonge liet de ploeg uit Halsteren het spel maken en die hadden daar grote moeite mee, omdat de blauw/zwarten het veld goed klein hielden en nauwelijks ruimte weg gaven.

Na een minuut of twintig een werkelijk fantastische counter van de Nieuwerkerkse ploeg. Remco v/d Berge stuurde de snelle David v/d Broek weg. Die speelde zijn tegenstander uit en op de achterlijn trok hij de bal terug op de inlopende Jarno v nieuwenhuize die het fraai afrondde, 1-0, een juweel van een doelpunt.

Halsteren ging daarna naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar de levensgevaarlijke counters van S.K.N.W.K. zorgden veruit voor het meeste gevaar, Na weer een goede actie van David van de Broek wipte hij de bal over de keeper, maar jammer genoeg ging zij inzet net naast de goal.

Vijf minuten voor rust dan toch de gelijkmaker na de zoveelste corner van de bezoekers. Met wat fortuin werd de bal in het doel gewerkt, 1-1. Vlak voor rust een sterke actie van Jarno van Nieuwenhuize, maar de doelman van Halsteren redde fraai. Tussendoor werd Jarno zeer onterecht afgevlagd na een steekbal door het midden en hij zeker een meter NIET buitenspel stond. Zo zorgde de grensrechter van Halsteren ervoor  dat zijn ploeg toch met 1-1 de rust kon ingaan……

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Halsteren de bal en S.K.N.W.K. loerend op een uitbraak al werden die steeds spaarzamer. De druk op het doel van de thuisploeg was groot, maar de onverzettelijkheid van de Nieuwerkerkers was indrukwekkend. Met heel veel inzet bleef de ploeg op de been en als de uitstekend spelende achterhoede een keer geklopt werd, was het de voortreffelijk keepende Daan v/d Cingel die met een paar fantastische reddingen zijn doel verder schoon hield.

Een kwartier voor tijd maakte Tim de Looze zijn debuut in S.K.N.W.K. 1. Hij kwam dit seizoen over van W.I.K. ’57, maar had vanwege een hardnekkige blessure nog niet gespeeld. De afgelopen weken trainde hij al volop mee en gisteren kon hij dus voor het eerst minuten in een wedstrijd in het schitterende blauw/zwart. Hopen dat hij deze lijn kan doortrekken en straks toe is aan hele wedstrijden.

Toch had het ook nog gekund voor S.K.N.W.K., want de sterk ingevallen Max Jongebreur zorgde een paar keer voor gevaar, maar zowel Max als ook Stijn Dooge kregen de bal in kansrijke positie niet in het doel. Net voor het einde ontsnapte een speler van Halsteren aan een dikke rode kaart na een smerige overtreding op Remco v/d Berge.

Na 95 minuten floot de scheids voor het einde en behaalde S.K.N.W.K. 1 zeer knap een punt en gezien de kansen hadden het ook zomaar drie punten kunnen zijn….

Maar wat hebben de toeschouwers genoten van de enorme inzet en het knokken voor elkaar. Volgende week zaterdag is S.K.N.W.K. 1 vrij en de week erop gaan we op bezoek in Tholen. Met dezelfde inzet als dit weekend komt het zeker goed!!

1 reactie op "Knap gelijkspel voor S.K.N.W.K. 1 tegen koploper Halsteren 1"

1. Old school | 16-10-2022 at 15:42 |