0-5 Jurgen van Bergen
0-6 Bart Jelle van Dam

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Joost van den Boogert(Jelle Nieuwland), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Johan de Waal), Julian de Geus, Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen(Levi Bestman), Joost van der Veer, Ramon de Man

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de 7e speelronde van de derde klasse B moest DVV’09 het vandaag opnemen tegen het SKNWK van de ons allen bekende trainer Johnny van Dijke. Een wedstrijd die voor de ploeg uit Nieuwerkerk allang met rood omcirkeld staat in de agenda en er alles aan zullen doen om een resultaat te halen tegen de Dirkslanders. Voor de mannen van John Kleijn was de opdracht helder vandaag en dat is zorgen dat de drie punten mee gaan naar Dirksland.

Het zou een wedstrijd worden met vele gezichten. De thuisploeg had de boodschap goed begrepen en zocht brutaal de aanval. Dit resulteerde in het feit dat doelman Hanenberg al vroeg in de wedstrijd handelend op moest treden. Dit alles was te danken aan het feit dat DVV zelf in de openingsfase veel te tam oogde. Nadat J. vd Boogert in de 12e minuut een bal van de lijn haalde leken de Dirkslanders iets wat wakker geschud. Een vrije trap van laatst genoemde werd door de doelman maar net onder de lat vandaan getikt en ook een schot van, van Bergen werd knap gepareerd. Het tussenliggende kwartier stond bol van over en weer vele overtredingen en werden er in een kort tijdsbestek vijf gele kaarten uitgedeeld. Zoals gezegd een wedstrijd van vele gezichten, want toen de rust wat wedergekeerd was liet DVV bij vlagen in de laatste twintig minuten zien dat het toch best aardig kan voetballen. De aanloop naar de openingstreffer was hier een mooi voorbeeld van. Er wordt gekozen via een aanvalsopbouw over de vleugel en bereikte uiteindelijk van Dam. Deze houdt keurig het overzicht en bedient de Man, die overtuigend de 0-1 binnen schiet. In het restant ziet DVV een treffer van R. vd Boogert na een vrije trap van de Geus nog afgekeurd worden vanwege buitenspel. Met een kleine voorsprong op zak gaat DVV toch wat geruster de kleedkamers opzoeken. Dit had namelijk zomaar anders kunnen zijn.

Ook in het eerste kwartier na rust verweert SKNWK zich nog kranig. Het omslagpunt vindt plaats in de 60e minuut, wanneer man van de wedstrijd Hanenberg op fraaie wijze een 1 op 1 situatie verijdeld en gelijk in de omschakeling van Bergen op aangeven van de Man de 0-2 ziet maken. Niet veel later is het verzet van de Zeeuwen definitief gebroken. Na een overtreding in het zestienmetergebied op vd Veer, gaat de bal op de stip. Dit betekende voor de verdediger ook gelijk zijn 2e gele kaart, dus rood. Vd Veer benut zelf dit buitenkansje en zet zijn ploeg op 0-3. In ondertal is de thuisploeg niet meer opgewassen tegen de scoringsdrift van de Dirkslandse aanvallers. Via de Man en van Bergen loopt DVV uit naar een 0-5 voorsprong. En als alle aanvallers scoren, dan kan ook van Dam niet achterblijven. En frommelt hij letterlijk vlak voor tijd de 0-6 binnen. Een smetje op de overwinning is nog wel dat de ingevallen Nieuwland met een schouder uit de kom het veld moet verlaten en de wedstrijd met 10 tegen 10 wordt geëindigd. Het Zeeuwse avontuur wordt uiteindelijk definitief afgesloten in de ‘Wok van Zeeland’ waar nog flink nagenoten wordt.

Een lekkere en zeer belangrijke overwinning voor DVV’09. Een wedstrijd waarin alle aanvallers het net vinden en verdedigend de nul gehouden wordt geeft veel vertrouwen voor het duel van volgende week tegen Kapelle. Zij boekten vandaag een knappe 3-0 overwinning op het nog ongeslagen Prinsenland. We hopen dan ook op veel publiek, want we hebben alle support keihard nodig. De aftrap in Dirksland is om 14.30. Tot volgende week!