Regeling tegemoetkoming energiekosten verruimd

Bron: www.knvb.nl

Afgelopen week kondigde de minister aan de tegemoetkoming energiekosten, de zogeheten TEK-regeling, te verruimen. De minimumgrens voor energieverbruik vervalt en het verplichte omzetpercentage wordt verlaagd. Dit betekent dat meer voetbalverenigingen in aanmerking komen voor de compensatieregeling. De KNVB zet zich samen met andere partners uit de sector al enige tijd in voor een passende regeling voor de sport.

Nieuwe voorwaarden TEK-regeling

De hoogte van de energiekosten moet nu minimaal overeenkomen met 7% van de omzet, laat de minister van Economische zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer weten. Eerder lag dit percentage nog op 12,5%. Daarnaast vervalt ook de verbruiksgrens van 5000 kubieke meter gas of 50.000 kilowattuur stroom per jaar.

De belangrijkste voorwaarden voor de regeling op een rijtje:

  • De onderneming (mkb) staat ingeschreven in het handelsregister, dit kan ook een sportclub zijn;
  • Minimaal 7% van de omzet bestaat uit energiekosten;
  • De tegemoetkoming betreft 50% van de kosten boven een drempelprijs (€ 1,1/ m3 gas, € 0,35/KWh elektriciteit);
  • De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 160.000.

Op dinsdag 15 november stemt de Tweede Kamer over moties die verzoeken de regeling nog verder te verruimen. Dit kan mogelijk tot verdere verandering van de voorwaarden leiden, zoals bijvoorbeeld een verlaging van het vereiste omzetpercentage.

Meer informatie?

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een ‘houd me op de hoogte pagina’ opengesteld over de inrichting en openstelling van de TEK. RVO zal t.z.t. een rekentool op hun website plaatsen waarmee berekend kan worden wat de TEK per geval betekent.