Competitiewedstrijden rondom WK-wedstrijden

Bron: www.knvb.nl

Het WK staat voor deur en voor het eerst wordt het WK gespeeld tijdens reguliere competitieronden van het amateurvoetbal. De kans bestaat dat het Nederlands elftal eerste wordt in de poule en een wedstrijd speelt op zaterdag 3 december om 16.00 uur.

De KNVB gaat geen wedstrijden verplaatsen voor deze speeldag, maar we kunnen ons voorstellen dat verenigingen dit zelf wel willen doen om niet te spelen tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal dit WK.

Veldvoetbal

Mocht je willen verplaatsen, houd er dan rekening mee dat er binnen de categorie B veel ruimte is om wedstrijden te verplaatsen in onderling overleg. Stem daarom tijdig met tegenstanders af wat jullie met de wedstrijd willen doen.

Binnen de categorie A zijn de mogelijkheden beperkter. Uiteraard mogen wedstrijden in onderling overleg binnen de geldende kaders verplaatst worden. Mocht dit niet lukken, dan adviseren wij om zoveel mogelijk categorie B wedstrijden te verplaatsen. Daarmee maak je ruimte in het programma vrij voor categorie A wedstrijden om deze bijvoorbeeld eerder op de dag te laten plaatsvinden en zo op tijd klaar te zijn. Denk bij mogelijke problemen op zaterdag ook aan éénmalig uitwijken naar de vrijdagavond of de zondag. De exacte regels omtrent het verplaatsen van een wedstrijd vind je hier.

Kom je er echt niet uit met elkaar bij een categorie A wedstrijd, neem dan contact op met de competitieplanner via contact@knvb.nl of 088-0275050.

Zaalvoetbal

Verenigingen hebben de mogelijkheid gehad om vóór 15 oktober aan te geven de wedstrijden te verzetten die gelijktijdig vallen met de wedstrijden van de poulefase van het WK. Voor alle wedstrijden gelden nu de normale regels omtrent het verzetten van wedstrijden. Kom je er voor de eventuele wedstrijden na de poulefase niet uit, neem dan contact op met de competitieplanner via contact@knvb.nl of 088-0275050.