Na de grote nederlaag tegen D.V.V. ’09 dit weekend naar de nummer 2 op de ranglijst, M.O.C. ’17 1. Een gehavend S.K.N.W.K. aan de start, want vrijwel heel de defensie was afwezig. Stefan Vermeer was geschorst naar aanleiding van zijn 2x gele en dus rode kaart vorig weekend. Aanvoerder René Verschoor isop vakantie en Mark Bleiji is voor enkele weken uitgeschakeld vanwege een blessure.

De thuisploeg begon flitsend aan de wedstrijd. Vooral de lange crossballen van achteruit waren voor de blauw/zwarten maar moeilijk te verdedigen. Binnen 4 minuten was het al raak nadat  de spits van M.O.C. ’17 vanuit de draai prachtig over de voor zijn doel staande Daan v/d Cingel schoot 1-0.

Hierna kwam S.K.N.W.K. een aantal keren goed weg. De lat of de wederom goed keepende Daan v/d Cingel weerhielden de ploeg uit Bergen op Zoom om  de score verder uit te breiden. De Nieuwerkerkse ploeg kon daar eigenlijk heel weinig tegenover  zetten. Een handsbal in de zestien van de thuisclub had een penalty op kunnen leveren, maar helaas voor ‘ons’ liet de scheidsrechter gewoon doorspelen.

Een minuut voor rust (we zitten dan al ruim in de blessuretijd) maakte de thuisclub dan toch de 2-0 en dat kwam voor S.K.N.W.K. voor de zoveelste keer dit seizoen als een mokerslag aan. Ruststand 2-0.

De tweede helft was nog geen 3 minuten bezig of M.O.C. ’17 kon na een steekpass door het midden de 3-0 aan laten tekenen. Echter S.K.N.W.K. bleef strijden voor een beter resultaat en kwam een aantal keren tot een goede aanval. Het was uiteindelijk Jarno van Nieuwenhuize die zijn van richting veranderde vrije trap in het doel zag verdwijnen zodat de stand tot 3-1 werd terug gebracht. Deze vrije trap kregen we trouwens na een overtreding op Tim de Looze die gisteren voor het eerst een basisplaats kende na heel lang blessureleed.

S.K.N.W.K. probeerde het daarna nog wel, maar nadat Jarno van Nieuwenhuize met een blessure uitviel moesten ze met tien man verder, omdat alle wissels al waren gebruikt en kon de thuisploeg de wedstrijd eigenlijk simpel verder uitspelen.

Zodoende een 3-1 nederlaag, maar gelukkig was de organisatie bij S.K.N.W.K. vandaag wel op orde zodat een grote nederlaag uitbleef. Gestreden tot het einde en meer kun je niet doen. Na een zaterdagje rust aankomende zaterdag kan het vizier op de uitwedstrijd naar Kogelvangers 1 in Willemstand. Misschien gaat het dan eens een keer meezitten!?

3 reacties op "Strijdend S.K.N.W.K. 1 verliest ook 8e competitiewedstrijd; M.O.C. ’17 blijkt met 3-1 te sterk"

1. buurman | 21-11-2022 at 12:31 |

1-0 voorsprong Kees ?

2. De Kenner | 20-11-2022 at 20:26 |

Beste Kees, Verschoor zit ongeveer op 18.000 km afstand van Bergen op Zoom. Best knap dan om van zo’n afstand een bal raak te koppen👌🏼

3. Kees Stoutjesdijk | 20-11-2022 at 18:24 |

Eerste helft ging erg goed, kwamen mooi op een 1-0 voorsprong via de kopgoal van Verschoor. Helaas werd het in de 2e helft na die wissels in de rust weer een foutenfestival en heb je geluk dat Daan zo’n goede keeper is. Het zal beter moeten. Dinsdag lekker oefenen tegen RSC. Gelukkig komt Vermeer dan weer terug van een schorsing. Nog 2 wedstrijden voor de winterstop. Tegen ZSC zal gewonnen moeten worden!