Tikkie Terug Deel 566 – Laatste Onderling Zaalvoetbaltoernooi S.K.N.W.K. (vrijdag 28 december 2018)

Logo Tikkie Terug

Vrijdag 23 december a.s. willen we het jaar 2022 afsluiten met een Kersttoernooitje op ons prachtige nieuwe kunstgrasveld op sportpark ‘Het Springer’. Dit willen we doen met alle seniorenteams, S.K.N.W.K. 1, 2, 3, 40+ en Vrouwen 30+ en S.K.N.W.K. JO19-1. Aanvang van dit gemengde onderling toernooi zal zijn om 19:30 uur. Aansluitend zal uiteraard ook de kantine nog geopend zijn voor een hapje en een drankje.

Dit is niets nieuws, want in het verleden werd er in de winterstop altijd een Onderling Zaalvoetbaltoernooitje gehouden. Echter door diverse omstandigheden (o.a. twee jaar corona) is het daar de afgelopen jaren niet van gekomen. De laatste keer dat dit wel werd georganiseerd is vier jaar geleden. Op vrijdag 28 december 2018 werd in Laco te Zierikzee het Onderling Futsaltoernootje georganiseerd.

In deze Tikkie Terug, deel 566, een terugblik op dat toernooi. Op onze website stond het volgende:

S.K.N.W.Keuken Kampioen Divisie (Onderling Futsal Toernooi) is weer erg gezellig

Evenals vorig jaar werd het Onderling Zaalvoetbal Toernooi van S.K.N.W.K. voor de seniorenleden en S.K.N.W.K. JO19-1 weer op een avond georganiseerd. Evenals vorig jaar was er gekozen voor de vrijdagavond. Met zo’n kleine 40 aanmeldingen was er nu weer voldoende animo. Helaas toch altijd nog wat late afmelders (of zelfs spelers die helemaal niet komen opdagen 🙁 ), maar met zelfs op het laatst nog een spontane aanmelding kon met 5 teams de strijd worden aangegaan tijdens een 3 uur durend zaalvoetbaltoernooitje.

Elk jaar proberen we een originele competitie en teamnamen te verzinnen. Deze keer was er gekozen voor de S.K.N.W.Keuken Kampioen Divisie met de teams Almere City, FC De Bosch, RKC Waalwijk, FC Dordrecht en Telstar.

Het was een zeer sportief en spannend toernooi. Bij het aanbreken van de laatste vijf seconden (!!) zouden er shoot-outs moeten worden genomen tussen FC De Bosch en Telstar om de kampioen van deze editie te kunnen bepalen. Maar omdat Telstar in die laatste vijf seconden nog een keer wist te scoren en de eindstand tegen Almere City op 2-9 wisten te brengen, werd Telstar op één doelpunt winnaar van het toernooi. Ze hadden hierdoor namelijk 10 punten en een doelsaldo van +15 tegenover FC Den Bosch met 10 punten en een doelsaldo van +14…….

Na het laatste fluitsignaal en een warme douche was het ook aan de bar nog een hele lange tijd heel gezellig (druk) !!

Dank aan organisator Martijn Neele. Verder een dankwoordje aan de scheidsrechters Toon v/d Berge, Ard Boogerd, Remon de Jonge en René Verschoor. Ook aan tijdwaarnemer en scorebordbediener Gert-Jan ter Riet. En tot slot aan Steven Neele voor het opnieuw verzorgen van de prachtige schema’s.

Tot slot nog een dankwoordje aan alle deelnemers en supporters die er ook deze keer met zijn allen voor zorgden dat het weer een super geslaagd toernooi was !!

De Foto’s: