Tikkie Terug Deel 568 – Onderling Zaalvoetbal toernooi S.K.N.W.K. (Charlie Cup) van 10 jaar geleden (inclusief video)

Logo Tikkie Terug

Afgelopen vrijdag, 23 december 2022, werd het voetbaljaar 2022 afgesloten met een Kersttoernooitje op ons nieuwe kunstgrasveld. In het verleden was het gebruikelijk om tijdens de kerstvakantie/winterstop altijd een zaalvoetbaltoernooi te spelen. Echter de afgelopen jaren gooide corona roet in het eten, maar ook de animo voor een zaalvoetbaltoernooi liep terug. Zo ook voor de editie van dit jaar. Vandaar dat gekozen is voor een toernooitje op het veld.

In deze nieuwe Tikkie Terug (deel 568) gaan we 10 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Op zaterdag 29 december 2012 werd toentertijd ons Onderling Zaalvoetbal Toernooi (de zogenaamde Charlie Cup, vernoemd naar de sponsor) gehouden in ‘Onderdak’ te Zierikzee.

Op de site stond het volgende:

Indeling Charlie Cup 2012

Op zaterdag 29 december 2012 wordt in sporthal Onderdak te Zierikzee weer het Onderling Zaalvoetbal toernooi van S.K.N.W.K. – Charlie Cup 2011 – gespeeld. Vanaf 13:00 uur strijden 6 teams om de felbegeerde titel.

Deze keer is gekozen voor d zogenmaade Topklasse in het amateurvoetbal. Zo kun je dus o.a. genieten van de Spakenburgse derby tussen ‘De Blauwe’ en ‘De Rooie’.

Klik hieronder voor alle informatie omtrent dit evenement.

 Charlie Cup 2012 Wedstrijden.pdf

 Charlie Cup 2012 reglement.pdf

 Charlie Cup 2012 Klassement.pdf

Mocht je naam er onverhoopt niet bijstaan, of je bent toch verhinderd of je hebt andere vragen of opmerkingen, mail naar de organisatie jmneele@zeelandnet.nl.

Café Charlie is zaterdag vanaf 11:00 uur geopend

Voor de Charlie Cup 2012 verzamelen we a.s. zaterdag, 29 december 2012, in café Charlie in Nieuwerkerk. Vanaf 11:00 uur ben je van harte welkom voor een heerlijk bakje koffie (of een andere versnapering natuurlijk).

‘s Avonds is ook de prijsuitreiking bij ‘Charlie’. Je kunt hier dan uiteraard ook terecht voor een hapje en een drankje. Er is ‘s avonds ook live-muziek!!

De aanwezigheid van alle deelnemers (en uiteraard vele anderen) wordt zeer op prijs gesteld.

Organisatie Charlie Cup 2012

Volgende week zaterdag, 29 december 2012, wordt bij S.K.N.W.K. zoals gebruikelijk weer het Onderling Zaalvoetbaltoernooi, De Charlie Cup, gespeeld. Van 13:00 uur tot 18:00 uur wordt in ‘Onderdak’ te Zierikzee gestreden om de felbegeerde wisseltrofee.

Tijdens deze editie zullen Cees Dalebout, Emiel Kuijten en Dirk v/d Sleen optreden als scheidsrechters. Harald Kesteloo is aanwezig voor de verzorging. Gert-Jan ter Riet en Emiel Pollemans zorgen voor de tijdwaarneming en de scores bijhouden. Allen (alvast) dank hiervoor!!

Uiteraard wordt ook deze editie weer gesponsord door café-cafetaria Charlie. Dit is volgende week zaterdag vanaf 11:00 uur het verzamelpunt en ‘s avonds wordt hier ook de prijsuitreiking gehouden!

Live muziek in café Charlie na afloop Charlie Cup

Morgen, zaterdag 29 december 2012, wordt bij S.K.N.W.K. zoals gebruikelijk weer het Onderling Zaalvoetbaltoernooi, De Charlie Cup, gespeeld. Van 13:00 uur tot 18:00 uur wordt in ‘Onderdak’ te Zierikzee gestreden om de felbegeerde wisseltrofee.

Uiteraard wordt ook deze editie weer gesponsord door café-cafetaria Charlie. Dit is’s ochtends ook het verzamelpunt en ‘s avonds wordt hier ook de prijsuitreiking gehouden!

Hier kun je na afloop van het toernooi ook terecht voor een hapje en een drankje. ‘s Avonds zal het feest nog worden opgeluisterd met live muziek van ‘Jaleo’.

Komt allen !!

Al weer 26e editie Onderling zaalvoetbaltoernooi

Vandaag, zaterdag 29 december 2012, wordt traditiegetrouw bij S.K.N.W.K. het Onderling Zaalvoetbaltoernooi gespeeld. Al sinds jaar en dag ‘Charlie Cup’ genaamd. Bij het napluizen van de historie van dit toernooi, blijkt dat dit al weer de 26e editie is !!

Uit ons voormalig clubblad ‘De Voorzet’ blijkt dat op 2 januari 1988 de allereerste editie werd gespeeld. Dit eerste toernooi werd nog gewoon als onderling S.K.N.W.K. zaalvoetbaltoernooi gehouden. De 2e editie werd gesponsord door café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ook de naamswijziging in ‘De Fijnproever Cup’.

Hieronder het artikel uit ‘De Voorzet’ van december 1987 (13e jaargang, nummer 7):

2 januari 1988 – Zaalvoetbaltoernooi voor alle nog aktieve senioren van S.K.N.W.K.

Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar wordt er een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd voor alle senioren van S.K.N.W.K. Dit toernooi wordt gespeeld in de sportzaal te Oosterland en de aanvang is 08:30 uur. Het einde staat gepland op 15:00 uur, waarna de prijsuitreiking plaatsvindt in de kantine van S.K.N.W.K. tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Inmiddels zijn alle senioren benaderd door aanvoerders en trainer, die de opgaven doorgeven aan de organisatie, welke dan een indeling gaat verzorgen. Getracht wordt om elk team (4 à 5 personen) qua sterkte gelijke tred te laten houden. Gedacht wordt aan een deelname interesse van ca. 40 aktieve leden die een nog nader samen te stellen kompetitie afwerken.

Per team dient er van te voren een aanvoerder te worden aangewezen, die dan in nauwe samenwerking met de organisatie deze dag tot een leuk einde kunnen brengen.

Tevens is er een keuken cq kantine aanwezig waar broodjes en drankjes zoals koffie, limonade, enz. te verkrijgen zijn. Daar er tussen de wedstrijden door nogal wat ‘rusttijd’ zit, is het aan te raden om zelf te zorgen voor speelkaarten e.d.

De wedstrijden staan onder leiding van Jaap de Bruine en Cees Dalebout. Tevens wordt er gerekend (en verwacht) op ieder zijn positieve inbreng, zodat het nieuwe jaar voor S.K.N.W.K. goed kan beginnen.

Voor de organisatie hebben zich reeds aangemeld: Laurens Kik, Huib de Valk, Aart Koster, Harald Kesteloo, Cees Dalebout en Paul Schiettekatte. De bedoeling is om de organisatie uit te breiden tot 10 personen.

Als hulp in de kantine hebben zich reeds aangemeld Bertus Dalebout en onder voorbehoud Nicole Schiettekatte en Linda Koster. Er kunnen zich nog kandidaten aanmelden

De organisatie.

Zoals gezegd werd tijdens de 2e editie de naam gekoppeld aan de sponsor, café-cafetaria ‘De Fijnproever’ uit Nieuwerkerk. Vandaar ‘De Fijnproever Cup’.

Op www.krantenbankzeeland.nl vonden we nog een krantenartikel uit de Zierikzeesche Nieuwsbode over het Onderling Zaalvoetbaltoernooi. Deze keer van de 2e editie in 1988 (en dus de eerste editie als Fijnproever Cup).

Klik hier voor een grotere versie van het krantenartikel.

In het begin werd het toernooi gespeeld in de zaal in Oosterland. Nadat tijdens de 4e editie Cees v/d Meer ongelukkig ten val kwam en zijn knie-schijf brak tegen de muur is besloten om te gaan spelen in ‘Onderdak’ te Zierikzee. Iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurt.

Nadat ‘De Fijnproever’ werd overgenomen door Henk & Anita en de naam van ‘de kroeg’ veranderde in café-cafetaria Charlie, werd ook de naam gewijzigd van het zaalvoetbaltoernooi in ‘Charlie Cup’. Onder deze naam wordt nu nog steeds elk jaar weer gestreden om deze felbegeerde cup (inmiddels is Charlie al weer jaren in handen van Michael en Karin v/d Ban).

Elk jaar weer kijken de seniorenleden en eventueel A-junioren uit naar dit toernooi. Nu dus al weer voor de 26e keer !!

Hieronder nog de foto’s van de winnaars van de laatste acht edities (met de meest uiteenlopende teamnamen):


Metallist Kharkiv


Bolsward


Ajax Capetown


FC Kik


La Squadra Azzurra


Sinke Komejan


P.S.V.


Kansas City Wizards

Charlie Cup: Zelf voor je kleding zorgen !!

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is tijdens ‘De Charlie Cup’, moeten alle deelnemers ook deze keer zelf voor kleding (shirt, broek en kousen) zorgen. Dit is het geval, omdat in het verleden veel te veel kleding van S.K.N.W.K. is zoekgeraakt.

Bij de teamindeling staat onder je teamnaam de kleur van je shirt.

 Charlie Cup 2012 Wedstrijden.pdf

Mocht je naam er onverhoopt niet bijstaan, of je bent toch verhinderd of je hebt andere vragen of opmerkering, mail naar de organisatie jmneele@zeelandnet.nl.

Enkele wintertransfers Charlie Cup 2012

Straks om 13:00 uur wordt in sporthal ‘Onderdak’ in Zierikzee afgetrapt voor de editie van de Charlie Cup 2012. Op dit moment heeft de organisatie helaas weer een aantal afmeldingen ontvangen. Daar staan gelukkig ook een aantal nieuwe aanmeldingen tegenover. Hierdoor kunnen we het schema dat is gemaakt gelukkig gewoon hanteren.

Met name Rijnsburgse Boys roerde zich flink op de transfermarkt. Hier werden Lennard Visser en Lourus-Jan Verton verkocht (aan wie is niet bekend). Met het vrijgekomen geld konden Oleg Bondarenko en Martijn v/d Ban ternauwernood nog worden aangetrokken, zodat ook zij een volwaardig team op de been kunnen brengen vanmiddag.

Vanmorgen om 11:00 uur is sponsor van dit toernooi, café-cafetaria Charlie, geopend. Hier zullen we met z’n allen verzamelen om daarna richting Zierikzee te gaan. ‘s Avonds is in ‘Charlie’ ook de prijsuitreiking. Hierbij wordt de aanwezigheid van alle deelnemers zeer op prijs gesteld.

We hopen uiteraard weer op een gezellig en sportief toernooi.

IJsselmeervogels duidelijk de sterkste Charlie Cup

Vanmiddag is het Onderling Zaalvoetbaltoernooi van S.K.N.W.K., De Charlie Cup 2012, gewonnen door IJsselmeervogels. Zij wisten alle vijf de wedstrijden om te zetten in winst en zijn dus de terechte kampioen!!

Zometeen is de prijsuitreiking gevolgd door een feestavondje bij de sponsor van dit toernooi, café-cafeteria Charlie.

De rest volgt later………….


IJsselmeervogels de trotse winnaar van de Charlie Cup 2012

Eindstand Charlie Cup 2012

Gisteren is de 26e editie van de Charlie Cup, het onderling zaalvoetbaltoernooi van S.K.N.W.K. weer gespeeld. Zes teams hebben onderling gestreden om de felbegeerde Charlie Cup. Uiteindelijk was IJsselmeervogels de kampioen van deze uitgaven.

De eindstand is als volgt:

Nummer 1:

Nummer 2:

Nummer 3:

Nummer 4:

Nummer 5:

Nummer 6:

Verder kan zo’n toernooi uiteraard niet zonder organisatie. Hieronder de organisator, scheidsrechters, tijdwaarnemers, verzorger, cameramannen.

De organisatie:

Charlie Cup 2012: De statistieken (deel 1)

Voor de liefhebbers hierbij alle uitslagen en rangen en standen van de Charlie Cup 2012.

 cc2012_wedstrijden_ingevuld.pdf

 cc2012_klassement_ingevuld.pdf

Charlie Cup 2012: De statistieken (deel 2)

Dankzij het goed bijhouden van de scores door Emiel Pollemans en Gert-Jan ter Riet is hieronder voor de liefhebbers een overzicht van de doelpuntenmakers van de Charlie Cup 2012. Er werden in totaal 82 doelpunten gemaakt (vorig jaar waren dat er overigens 72). Deze werden gemaakt door 30 verschillende spelers.

Topscorer werden Wilco de Valk (overigens vorig jaar ook al gedeeld topscorer met Kevin Duinhouwer, Christian van Vossen en Thijs Rentier met allen vier treffers).Deze editie scoorde Wilco maar liefst 7x.

2 van de 15 duels eindigden in een gelijkspel. Beiden eindigden in 3-3. 9 wedstrijden eindigden met één doelpunt verschil. Het hoogst aantal doelpunten in één duel was het laatste duel tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys. Deze wedstrijd eindigde in 5-4.

Doelpuntenmakers

7 doelpunten

Wilco de Valk

6 doelpunten

Leendert van Heukelom
Thijs Rentier
Stefan Vermeer

5 doelpunten

Remco v/d Berge
Frank Boere

4 doelpunten

Philip v/d Male
Richard v/d Sande
Robbert Uijl (scoorde overigens 5x, want hij maakte ook het enige eigen doelpunt)
Ali Zaman

3 doelpunten

Tonny v/d Berge
Sytze Stins

2 doelpunten

Erwin Bos
Wesley Goud
George van Heukelom
André Kik
Robbert Padmos
Martijn Rentier

1 doelpunt

Martijn v/d Ban
Lex Folmer
Klaas-Willem Kik
Erwin Nelissen
Leon Pollemans
Thomas de Ridder
Rob v/d Sleen
Jos van Spier
Joris Spitholt
Arjo v/d Velde
Jurjen Vermeer
Stephan Wessels
Eigen doelpunt (gescoord door Robbert Uijl)

De Foto’s:

Video: