Jaaroverzicht 2022 van www.sknwk.nl (september)

Nu het jaar 2022 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2022 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag september.

September:

1 september:

Eerste training op kunstgrasveld is een feit

De werkzaamheden met name rondom het kunstgrasveld zijn nog bezig, maar vanavond is er voor het eerst op getraind. Onze eerste en tweede selectie had met 24 man sterk de primeur. Omdat de verlichting nog niet klaar is, was het niet van hele lange duur, maar ze konden alvast wennen en toch een tijdje trainen op het nieuwe veld.

Als het goed is worden binnen enkele dagen alle werkzaamheden afgerond en kunnen we het veld volledig gaan benutten inclusief de verlichting. Maar de eerste geluiden waren nu al prima !!

 

4 september:

Nick Bouwman (S.K.N.W.K. 3) heeft primeur en scoort eerste doelpunt op kunstgrasveld

Deze zomerstop is er op ons eigen sportpark Het Springer hard gewerkt met de aanleg van het kunsgrasveld. Het is nog niet helemaal gereed, maar er kan al wel op worden gevoetbald. Zo werd er donderdag al door onze 1e en 2e selectie op getraind.

Nick heeft zojuist de 1-0 binnen geschoten

Gisteren, zaterdag 3 september 2022, was S.K.N.W.K. 3 het eerste team dat er een wedstrijd op kon spelen. Het was een oefenduel tegen D.V.V. ’09 4/5. De wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor de gasten.

En wordt hiermee gefeliciteerd door enkele ploeggenoten

Het waren echter de blauw/zwarten die op voorsprong kwamen. Spits Nick Bouwman haalde de trekker over en had zodoende dus de primeur om het allereerste doelpunt op het spiksplinternieuwe veld te scoren. Hopelijk volgen er nog veel meer !!

 

4 september:

Geslaagde teambuilding S.K.N.W.K. JO19-1

Voor S.K.N.W.K. JO19-1 gisteren geen training of wedstrijd, maar een teambuildingsactiviteit. ‘s Middags op de fiets naar Oosterland om de verrichtingen van S.K.N.W.K. 1 te aanschouwen in het bekerduel tegen Duiveland 1. Daarna gingen ze terug naar Nieuwerkerk. In de tuin bij leider Leon v/d Wel werd daarna gebarbecued en kon een balletje worden getrapt. Verder was er een biljart en kon er voetbal worden gekeken op tv. Dit allemaal onder het genot van een drankje.

Het was uiteindelijk een zeer geslaagde middag/avond.

 

4 september:

Matige start bekercompetitie S.K.N.W.K. 1 uit bij Duiveland 1

Voor S.K.N.W.K. 1 begon gisteren, zaterdag 3 september 2022, het bekertoernooi. Ze moesten dit doen in Oosterland tegen Duiveland 1. Voor de 3e keer op rij zijn de blauw/zwarten namelijk bij hen ingedeeld in het bekertoernooi. En eveneens voor de 3e keer betrof het een uitduel. Misschien kon het op het nieuwe kunstgrasveld worden gespeeld (want Duiveland heeft net als wij een nieuw kunstgrasveld gekregen), maar uiteindelijk werd er toch gespeeld op het hoofdveld.

De scheidsrechter van deze middag stond erg op zijn strepen, want voorafgaand aan de wedstrijd werd S.K.N.W.K. nog verzocht andere broekjes te dragen, omdat zowel Duiveland als S.K.N.W.K. normaalgesproken in zwarte broeken spelen. In allerijl werden nog snel de licht blauwe broekjes van het reserve tenue geregeld zodat rond 15:00 uur toch kon worden afgetrapt. Mooi om te zien was dat vooral heel veel S.K.N.W.K.-supporters hadden plaatsgenomen langs de lijn bij deze derby.

Was de voorgaande twee seizoenen Duiveland dat als 3e klasser S.K.N.W.K. trof als 4e klasser, na de degradatie van de thuisploeg afgelopen seizoen en de promotie via de na-competitie van de blauw/zwarten, waren de rollen omgedraaid. Echter was daar in de eerste helft zeker niets van te merken. Vooral in de duels was de thuisploeg wat feller dan S.K.N.W.K. Na een domme overtreding in de 16 kregen de geel/zwarten als snel een strafschop. Deze werd feilloos benut en zodoende kwam Duiveland 1 al snel op een 1-0 voorsprong.

S.K.N.W.K. kon hier (te) weinig tegenover stellen. Alle diepe ballen waren te hard of een prooi voor de goed meevoetballende keeper aan de zijde van de thuisploeg. En aan de andere kant was Duiveland een aantal keren gevaarlijk, omdat ze vooral ook met de snelheid voorin de S.K.N.W.K.-verdediging erg onder druk wisten te zetten. Uiteindelijk bleef het 1-0 en gingen beide ploegen met deze stand rusten. In de eerste helft was nieuwkomer Thomas Folmer al uitgevallen met een blessure aan zijn hand (hopelijk valt het mee).

In de 2e helft ging het allemaal iets beter bij S.K.N.W.K. Er werd wat beter gevoetbald en zeker tegen het eind van de wedstrijd waren er mogelijkheden zat om te scoren. Toch duurde dit tot de 80e minuut toen onze clubtopscorer van vorig seizoen Jarno van Nieuwenhuize de gelijkmaker binnen wist te schieten, 1-1.

Hierna kreeg S.K.N.W.K. nog een aantal prima mogelijkheden om zelfs nog de overwinning in de wacht te slepen. Echter ontbrak de scherpte of werd niet de juiste keuze gemaakt. Hierdoor eindigde deze derby in een 1-1 gelijkspel. Tegen het eind van het duel lag de wedstrijd nog eventjes stil vanwege een blessure (kramp??) bij een speler van de thuisclub. Hopelijk valt het mee voor hem en was het echt kramp (en anders vanaf deze plaats beterschap gewenst).

De andere wedstrijd in deze poule was Zeelandia Middelburg 1 – Veere 1. Deze eindigde maar liefst in een 14-0 (!!) overwinning voor de gasten uit onze provincie hoofdstad. Zij zijn aankomende zaterdag op sportpark Het Springer de volgende tegenstander van S.K.N.W.K. Getuige deze uitslag is er waarschijnlijk iets meer nodig dan gisteren om tot een goed resultaat te komen.

Bekijk elders op onze website meer foto’s van de wedstrijd van gisteren.

 

5 september:

Unito Sports aanbieding S.K.N.W.K. Kledingpakket 2022 (alleen geldig op dinsdag 6 september !!)

Morgen, dinsdag 6 september 2022, is onze kledingleverancier Unito Sports aanwezig op Het Springer. Ze zijn er al om 17:30 uur en blijven tot 21:30 uur.

Deze dag ontvangen alle S.K.N.W.K.-leden extra korting op hun bestelling (zie bijgevoegde flyer). Er zullen pasmaten en voorbeeld van onze clubkleding aanwezig zijn (uiteraard ook voor de dames) !!

Dus mocht je nog iets nodig hebben, kom dan morgenavond naar het sportpark om te bestellen. Deze aanbieding is alleen dan geldig !!

Aanbieding kledingpakket SKNWK 2022

 

5 september:

Twee nieuwe picknicktafels aangeschaft voor onder dakterras

Onder ons dakterras staan enkele picknicktafels. Echter deze ware dusdanig dat het tijd werd voor vernieuwing. Er zijn twee prachtig nieuwe aangeschaft. Inmiddels staat de 1e in elkaar. Deze week zal ook de 2e in elkaar worden gezet zodat we er aankomend weekend al aan kunnen zitten !!

Deze tuintafels zijn mede mogelijk gemaakt door De Groene Vakwinkel (waarvoor hartelijk dank).

 

6 september:

Geslaagde avond op sportpark Het Springer

I.v.m. de vakantie, de gesteldheid van de velden en het feit dat er a.s. zaterdag, 10 september 2022, al door de meeste teams moet worden gevoetbald, is er dit jaar geen Jeugdstartdag zoals we dit gewend zijn de afgelopen jaren. In de plaats daarvan was er vanavond een Jeugdstartavond georganiseerd in aangepaste stijl.

Uiteraard werd er gewoon getraind door diverse (jeugd)teams. Immers het voetbalseizoen is nu echt voor iedereen begonnen.

Onze kledingleverancier UnitoSports was aanwezig om eventueel nieuwe kleding aan te schaffen en te passen. Hiervan hebben heel veel leden gebruik gemaakt.

Het IJsstation Nieuwerkerk was ook aanwezig en voor al onze jeugdleden was er een gratis ijsje. Dit lieten de kindertjes zich uiteraard heerlijk smaken.

Er was op het nieuwe kunstgrasveld nog wel wat ruimte om te voetballen. En ook was een een pannakooi aanwezig waarin lekker kon worden gevoetbald. Al met al een zeer geslaagde avond !!

 

7 september:

S.K.N.W.K. JO17-1 kon vanavond gelukkig wel gewoon training afmaken

De eerste training van S.K.N.W.K. JO17-1 viel afgelopen maandag letterlijk en figuurlijk in het water. Na zo’n 45 minuten trainen moesten ze training staken wegens hevige onweersbuien. Gelukkig hadden ze vanavond al weer een herkansing. Nu geen weersomstandigheden die ze er toe dwongen om de training vroegtijdig te stoppen, maar gewoon lekker getraind.

Van Rob v/d Sleen ontvingen we nog wat foto’s (waarvoor dank). Deze staan elders op deze site in het Fotoboek.

 

8 september:

Verlichting op kunstgrasveld doet het nu ook

Sinds vorige week kon er al worden getraind en gevoetbald op het nieuwe kunstgrasveld. Sinds vandaag werkt ook de veldverlichting en kunnen we dus vanaf nu het kunstgrasveld optimaal gaan benutten voor trainingen en wedstrijden !!

 

9 september:

Ook S.K.N.W.K. 40+ heeft voor het eerst getraind dit seizoen

Na een hele lange periode zonder voetbal, zal het 40+ voetbal op Schouwen-Duiveland volgende week vrijdag worden hervat met een toernooitje bij D.Z.C. ’09. Uiteraard zal ook S.K.N.W.K. hierbij aanwezig zijn met een team. Als voorbereiding op dit toernooi is er vanavond door een 6-tal alvast heerlijk een uurtje getraind. Natuurlijk was na de training ook nog tijd om de 3e helft te trainen in de kantine. Een geslaagde vrijdagavond.

Hieronder nog wat foto’s van de training van vanavond (met dank aan Dirk-Jan Hoek):

 

 

10 september:

Vandaag, zaterdag 10 september 2022, wordt nieuwe kunstgrasveld officieel geopend

Vandaag, zaterdag 10 september 2022, zullen we officieel het kunstgras in gebruik nemen. Dit zal gaan gebeuren voorafgaand aan de wedstrijd van het 1e (bekerduel S.K.N.W.K. 1 – Zeelandia Middelburg 1, die daarna ook op het kunstgras wordt gespeeld).

Om ca. 14:00 uur zullen onze voorzitter Robbert v/d Zande en Wethouder van de Gemeente Schouwen-Duiveland dhr. Joppe het veld officieel openen.

Na afloop van de wedstrijd zijn er voor alle aanwezigen gekookte mossels (gesponsord door Neeltje Jans Mosselen).

 

10 september:

Bekerduel S.K.N.W.K. 2 tegen Colijnsplaatse Boys 2 wordt op Colijnsplaat gespeeld

Ook de bekerwedstrijd S.K.N.W.K. 2 tegen Colijnsplaatse Boys was in een eerder stadium al afgelast. In overleg is besloten de wedstrijd om te draaien en nu op Colijnsplaat te spelen.

 

10 september:

Opening kunstgrasveld en mossels eten gaat vandaag ook niet door !!

Omdat er niet gevoetbald kan worden op het nieuwe kunstgrasveld op sportpark Het Springer gaat de officiële opening vanmiddag ook niet door. Ook het mossels eten na afloop van de wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 is uitgesteld. De kantine zal vanmiddag om 16:00 uur geopend zijn.

 

11 september:

Sfeerimpressie S.K.N.W.K. van zaterdag 10 september 2022

Gisteren, zaterdag 10 september 2022, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 10 september 2022 middels wat foto’s:

Omdat ons hoofdveld opnieuw is doorgezaaid en er behoorlijk wat regen al was gevallen en nog ging komen, werd vrijdag al besloten het 1e veld niet te gebruiken. Vandaar dat JO19-1 niet in actie kwam

Alle overige thuisduels konden op het schitterende nieuwe kunstgrasveld worden gespeeld. Daar trainde ons 40+ team vrijdagavond nog op

Ook ‘s ochtends regende het behoorlijk (ook her en der wat afgelastingen). O.a. de wedstrijd van ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1

Het was echter schrikken toen we ‘s morgens op Het Springer kwamen

Het had vrijdagavond en de gehele nacht heel veel geregend (er werd gesproken over 50 mm.)

Hierdoor stond het kunstgrasveld blank en was de kurk naar boven komen drijven

En dus moest er snel worden geschakeld

Zo werd de thuiswedstrijd van S.K.N.W.K. JO7-1 tegen M.Z.C. ’11 JO7-1

Op het oude trainingsveld gespeeld

Konden deze gasten toch gewoon lekker voetballen

Dat was ook het geval met de wedstrijd van S.K.N.W.K. JO9-1

Zij speelden tegen SJO B.D.C. JO9-2

En ook zij konden op deze manier

Ook gewoon hun wedstrijdjes spelen

S.K.N.W.K. JO10-1 moest al om 08:30 uur aantreden in Goes bij S.S.V. ’65

Zij moesten zelfs tijdens de wedstrijd nog eventjes schuilen voor het hele slechte weer

En ondanks de nederlaag voor de blauw/zwarten

Hadden ze toch weer een geslaagde voetbalochtend

Inmiddels was besloten dat ook de thuiswedstrijden van S.K.N.W.K. 2 en JO17-1 niet door konden gaan helaas

In overleg met ST FC De Westhoek ’20/Z.S.C. ’62 kon de bekerwedstrijd van JO17-1 worden omgedraaid

En dus togen ze naar Burgh-Haamstede kon worden gespeeld op een prima groen veldje

En na een hele leuke en spannende pot voetbal

Kwamen de punten mee terug naar Nieuwerkerk, eindstand was nl 1-0 in voordeel van blauw/zwart

Ondanks dat het nu inmiddels een uitwedstrijd was geworden, wilde Joerie (die de wedstrijd in Nieuwerkerk zou fluiten) ook dit uitduel wel fluiten, klasse !!

Overigens hadden de supporters/chauffeurs deze wel een paar keer nodig tijdens dit duel

In Yerseke moest ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM aantreden voor hun bekerwedstrijd

Ook hier viel er zeker wat regen naar beneden

En helaas werd de wedstrijd nipt verloren

Eindstand was uiteindelijk 5-3

Ook de bekerwedstrijd S.K.N.W.K. 2 – Colijnsplaatse Boys 2 kon worden omgedraaid

Het tweede toog dus richting Colijnsplaat

En dat was niet voor niets, want de wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door het 2e

Met treffers van Wilco (foto) en Hessel

Inmiddels was bekend dat het kunstgrasveld niet meer bespeeld kon worden deze dag. En dus is het bekerduel S.K.N.W.K. 1 tegen Zeelandia Middelburg inmiddels ingepland op dinsdag 20 september a.s.

Veel zon ‘s middags in Ooltgensplaat

Daar speelde S.K.N.W.K. 3 een oefenpotje tegen O.F.B. 3

Ondanks het zonnetje regende het daar toch………..

……… tegentreffers !!

S.K.N.W.K. 3 verloor namelijk met 6-0

Overigens ook nu bij zowel S.K.N.W.K. 1, 2 en 3 aan wissels geen gebrek !!

Het seizoen is echt weer begonnen. Iedereen hartelijk dank voor het doorgeven van de uitslagen, doelpuntenmakers en het aanleveren van de foto’s

 

13 september:

Kunstgrasveld is weer hersteld

Na de problemen van afgelopen weekend met ons nieuwe kunstgrasveld is het vandaag allemaal weer hersteld. Er kan en mag dus weer op getraind en gevoetbald worden.

 

15 september:

Kantinepraatjes met SKNWK 3

Bron: www.voetbaljournaal.com

Vandaag praten we met SKNWK 3. Dit senioren team is naar eigen zeggen ‘’een gezellig team waar (hele) slechte voetballers in spelen. Ook zijn er spelers die gewoon geen zin hebben in de prestatiedruk van het eerste of het tweede, een mooie mix aan spelers dus.’’

In het voorstelrondje leren we de mannen iets beter kennen. ‘’Onze leader Gerwin is de leider van het elftal, soms vlagger en de oudste van het team. Hij doet meestal ook een helftje (of minder) mee. Dan hebben we ook EP (Emiel Pollemans) die naar eigen zeggen altijd geblesseerd is en de wedstrijdformulieren invult. Dan gaan we verder met Ries van Drinken die altijd het kratje leegdrinkt als we naar huis moeten bij een uitwedstrijd.’’ De mannen houden ook een social media bij deze wordt beheert door Wisse en Jelle. ‘’Wisse is goed in ongelofelijke onzin verhalen typen, maar zorgt ervoor dat onze supporters altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Jelle is vaak te lui om de socials bij te houden. Gelukkig kan Jelle wel voetballen en hoopt hij op termijn de aanvoerdersband over te kunnen nemen.’’

‘’Verder kunnen we onze vaste vlagger Gerry niet vergeten. Een onze penningmeester, die bijhoudt hoeveel geld er in de pot zit voor bier na de wedstrijden. Hij heeft hier een schitterend systeem voor bedacht, maar er is helemaal niemand die het begrijpt. Als we hem iedere week vijf euro betalen komt het wel goed. Onze oud-speler/invalkeeper Martijn Neele is tegenwoordig onze teamfotograaf. Hij vond zichzelf te oud om nog mee te voetballen. Tot slot onze sterspeler Bas, hij heeft het talent om in het eerste te spelen. echter houdt hij nogal van een biertje en vindt hij de derde helft veel leuker dan de eerste twee.’’

Ook vroegen we hoe het elftal is ontstaan, hierop antwoordde de mannen. ‘’Eigenlijk vorig jaar pas. Het derde bestond al wel langer, maar een aantal jaar terug is het vierde opgeheven en er zijn een paar gasten van de O19 (met minimaal talent) aangesloten. Hierdoor hebben we nu een mooie mix van verschillende leeftijden. De leeftijden variëren van 19 tot en met 64 jaar, dat maakt ons team ook uniek. Wat ons ook uniek maakt is dat we elke zaterdag minimaal de helft van de omzet van de kantine voor onze rekening nemen. Ook hebben we een aantal aparte, en soms leuke figuren rondlopen die af en toe ook nog eens leuk voetbal vertonen. Helaas wordt er wel vaker gescoord aan de bar dan op het veld.’’

Omdat de derde helft een groot onderdeel is van dit team, vroegen we wie nou de koning van de derde helft is. ‘’We hebben afgelopen zomer onze eigen awards uitgereikt (te zien op onze Instagram) waaronder de prijs voor ‘’Fossiel of the dirt half’’(zo noemen wij onze derde helft). De prijs werd glansrijk in de wacht gesleept door Ries van Drinken. Eigenlijk is er niemand echt opgewassen tegen de proporties waarin Ries alcohol consumeert. Daarom is het eigenlijk niet meer leuk om hem deze eer te geven. Afgelopen zomer heeft Tom Elderhorst een transfer gemaakt naar ons team. Hij zou eventueel de strijd aan kunnen gaan met Ries, dus laten we hem nu maar bekronen tot koning van de derde helft.’’

Tot slot wilde we wat weten over de leuke activiteiten die het team samendoet. ‘’Eigenlijk is het iedere week feest, maar we hebben afgelopen jaar verschillende activiteiten gedaan. We hebben in de winterstop gemountainbiket en over twee maanden gaan we een avondje wokken met een pub-quiz. Verder staat er ook nog een ‘’trainingskamp’’ op de planning. Afgelopen jaar hebben we ook met SKNWK 3 deelgenomen aan het Café Jack’s toernooi in Kloetinge. We hadden alle wedstrijden verloren, maar wel de show gestolen op het feest na het toernooi. We hopen dat we dit volgend jaar weer kunnen doen’’, sluiten de mannen af.

klik op SKNWK voor de laatste artikelen over de club.
klik op SKNWK voor meer informatie over de club.

 

17 september:

Na bijna 3 jaar komt S.K.N.W.K. 40+ eindelijk weer eens in actie (op 40+ toernooi bij D.Z.C. ’09)

Hierna bleef het heel lang stil, want na de winterstop van dat seizoen deed corona zijn intreden en werd er geen 40+ voetbal meer georganiseerd. Tot gisteren !! Vrijdag 16 september 2022 werd bij D.Z.C. ’09 het 40+ voetbal hervat. Uiteraard was S.K.N.W.K. 40+ ook van de partij.

Eind van de middag was het eigenlijk wachten op het verlossende berichtje…….. AFGELAST !! Het water kwam namelijk met bakken uit de lucht. Maar dat bericht kwam niet en dus werd er gewoon gevoetbald. En het was nog leuk ook en de regen kwam eigenlijk pas weer toen het bijna klaar was.

S.K.N.W.K. 40+ had een ‘brede’ selectie (letterlijk en figuurlijk) ;-). En er was zelfs een eigen scheidsrechter meer (Roque bedankt !!).

Met gastheer D.Z.C. ’09, S.K.N.W.K., Duiveland, Renesse en Ouwerkerk waren er vijf deelnemende ploegjes. Alle teams speelden tegen elkaar. Tussendoor kon er ook nog eventjes was rust worden gepakt. Iets voor 21:00 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon na een heerlijke douche de 3e helft worden gestart. Onder het genot van een hapje en een drankje was het in de kantine van D.Z.C. ’09 goed vertoeven.

Volgende maand, oktober, is ASV Brouwershaven de gastheer. Vanaf deze plaats dank aan D.Z.C. 09 voor de gastvrijheid gisteren.

Hieronder het complete schema voor het 40+ voetbal dit seizoen:

Schema najaar 2022:

16-sep D.Z.C. ’09
21-okt Brouwershaven
25-nov S.K.N.W.K.

Schema voorjaar 2023:

31-mrt M.Z.C. ’11
21-apr W.I.K. ’57
29-jun Duiveland

Bekijk meer foto’s van S.K.N.W.K. 40+ op het toernooi bij D.Z.C. ’09 elders op de site in Het Fotoboek.

 

17 september:

Kunstgrasveld na regenval opnieuw niet volledig bespeelbaar

Helaas zijn de problemen op ons nieuwe kunstgrasveld nog steeds niet verdwenen. Vorige week kon het door de vele regen niet worden bespeeld. Ook gisteren was al duidelijk dat de regen ons parten ging spelen. Vanmorgen vroeg bleek dat vooral aan de zijkanten water blijft staan en de kurk naar boven is gekomen.

De thuiswedstrijden van S.K.N.W.K. JO11-1 en JO17-1 gaan daarom vandaag niet door. De wedstrijden van JO9-1 en JO10-1 zullen worden gespeeld op het middelste deel van het kunstgrasveld.

Voor de wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 tegen Veere 1 wordt op een later tijdstip nog gekeken en beslist.

 

17 september:

Blauw/zwarte groeten: De eerste selectie vanaf het trouwfeest van S.K.N.W.K. 1 aanvoerder René Verschoor

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Gisteren, vrijdag 16 september 2022, is S.K.N.W.K. 1 aanvoerder René Verschoor getrouwd met ‘zijn’ Geraldine. Uiteraard was ook de eerste selectie aanwezig op de feestavond van deze bruiloft en namen ze tussen het feesten door nog speciaal eventjes de moeite om iedereen de blauw/zwarte groeten te doen.

Uiteraard willen we René en Geraldine vanaf deze plaats nog van harte feliciteren !!

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

19 september:

Kunstgrasveld is vandaag weer speelklaar gemaakt

Na dit weekend helaas opnieuw problemen met het nieuwe kunstgrasveld is het vandaag allemaal weer hersteld. Er kan en mag dus weer op getraind en gevoetbald worden.

 

23 september:

Zeer geslaagde spelregelavond bij S.K.N.W.K.

Vanavond, vrijdag 23 september 2022, werd er in onze kantine een spelregelavond gehouden. Deze werd georganiseerd door onze eigen scheidsrechterscommissie. Het was een zeer geslaagde avond !!

Eerst werden de regels besproken per leeftijdscategorie. Uiteraard was er ruimte om vragen te stellen. En tot slot werd de avond nog afgesloten met een kleine quiz. Allemaal heel leerzaam en erg leuk.

Enige jammere was toch wel dat maar heel weinig mensen vanavond de moeite hadden genomen om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Maar alle aanwezigen waren zeer enthousiast.

Vanaf deze plaats dank aan de organisatie en uiteraard aan de mensen die deel hebben genomen aan deze avond !!

 

23 september:

Vaste scheidsrechters S.K.N.W.K. krijgen eigen scheidsrechterstenue

Vanavond tijdens de spelregelavond georganiseerd door onze eigen Scheidsrechterscommissie was er ook nog een mooi moment. Alle vaste scheidsrechters binnen onze club werden namelijk voorzien van een eigen scheidsrechterstenue. Dit is gesponsord door Ingrid van Westen. Hartelijk dank hiervoor (mede namens de scheidsrechters).

Uiteraard waren er bloemen en gingen de trotse leidsmannen op de foto met de sponsor in hun nieuwe tenue.

Voor meer informatie over deze sponsor kunt u terecht op www.ingridvanwesten.nl

 

24 september:

Zware nederlaag S.K.N.W.K. bij hernieuwde kennismaking met de 3e klas

Vandaag was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd in de derde klas voor S.K.N.W.K. 1. Na een moeizame voorbereiding (vooral door problemen met het nieuwe kunstgras) moest S.K.N.W.K. vandaag aantreden in Kapelle dat vorig jaar een prima seizoen had in de derde klas en bijna nog een periodetitel haalde.

Vanaf het begin leek er veel spanning te staan op beide ploegen, want vooral de thuisclub grossierde in fouten. Het was een klein wonder dat S.K.N.W.K. in het eerste half uur niet wist te scoren. Nadat S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel twee keer moest optreden bij mogelijkheden van Kapelle waren het de blauw/zwarten die tot vier keer toe enorme kansen kregen om de score te openen. Jarno van Nieuwenhuize, Robert Padmos 2x en Max Jongebreur wisten het net niet te vinden.

Na een fout in de opbouw bij S.K.N.W.K. werd een Kapelle-speler aangetikt in de zestien en werd de bal op de stip gelegd. Deze kans liet Kapelle niet onbenut, 1-0. Even later een hoekschop voor Kapelle die goed werd ingekopt en prachtig werd gered door Daan v/d Cingel, maar in de rebound werd de bal toch binnen gewerkt 2-0, dat was tevens de ruststand. Dat was gezien het aantal kansen totaal niet verdiend, maar wel de realiteit.

In de tweede helft ging het al snel mis voor de Nieuwerkerkers want kort achter elkaar werd twee maal op identieke wijze een terug gelegde bal raak geschoten en stond het snel 4-0. Daarna was het over en uit voor S.K.N.W.K. en kon de thuisploeg zonder veel moeite nog uitlopen naar een voor S.K.N.W.K. toch wel beschamende 7-0.

Tussendoor moest de in de 2e helft ingevallen Karl Hanse na twee gele kaarten het veld verlaten. Aankomende week de rug rechten en vol voor de drie punten gaan tegen Kruiningen, want zo vroeg in het seizoen kun je nu al bijna van een ‘zes punten wedstrijd’ spreken. Met veel steun van het thuispubliek moet dit zeker gaan lukken. Kom dus allen a.s. zaterdag de ploeg aanmoedigen vanaf 14.30 uur !!

Toon v/d Berge

 

25 september:

Een nieuw tenue voor S.K.N.W.K. JO10-1

S.K.N.W.K. JO10-1 heeft begin van dit seizoen een prachtig nieuw tenue gekregen. Dit is gesponsord door Camping De Vier Bannen uit Ouwerkerk. Gisteren voorafgaand aan hun competitiewedstrijd ging S.K.N.W.K. JO10-1 op de foto in hun nieuwe tenue. Uiteraard waren er bloemen voor de sponsor.

Ook vanaf deze plaats hartelijk dank aan deze sponsor voor dit prachtige tenue. Meer informatie over Camping De Vier Bannen kunt u hier vinden http://www.vierbannen.nl/

 

25 september:

S.K.N.W.K. 3 ontvangt prachtige nieuwe trainingspakken

S.K.N.W.K. 3 heeft gisteren prachtige nieuwe trainingspakken mogen ontvangen. Deze zijn gesponsord door De Gast Keukenmontage en Waterontharders uit Nieuwerkerk. Ook vanaf deze plaats uiteraard nogmaals hartelijk dank een deze sponsor (vooral namens S.K.N.W.K. 3). Uiteraard werden er gisteren voorafgaand aan hun eerste competitiewedstrijden de nodige foto’s genomen (helaas zat het weer niet echt mee) en waren er bloemen voor de sponsor.

 

25 september:

Teamfoto’s S.K.N.W.K. seizoen 2022-2023 (update)

Het seizoen 2022-2023 is volop aan de gang. We willen uiteraard ook dit seizoen van alle S.K.N.W.K.-teams weer een teamfoto. Inmiddels hebben we ook een teamfoto van S.K.N.W.K. JO9-1 ontvangen (waarvoor hartelijk dank).

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redactie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken. Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt? Dit mag natuurlijk ook als er wisselingen zijn in het team of als de bestaande teamfoto nog niet compleet is. Dan kunnen we de huidige foto vervangen !!

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

Alvast allemaal hartelijk dank voor de aanlevering !!

Teamfoto’s seizoen 2022-2023:

S.K.N.W.K. JO7-1

S.K.N.W.K. JO10-1

S.K.N.W.K. 40+

S.K.N.W.K. 2

S.K.N.W.K. 3

S.K.N.W.K. JO9-1

 

26 september:

Enkele S.K.N.W.K.-jeugdspelers hebben vanavond start gemaakt met verkoop Grote Clubactie loten

Vanavond, maandag 26 september september 2022, was het de bedoeling om met onze jongste jeugdteams in Nieuwerkerk langs de deur gegaan om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Het dorp was verdeeld in wijken en per team was het de bedoeling om in enkele wijken zoveel mogelijk loten te verkopen.

Helaas hadden de weergoden andere plannen en was het door het slechte weer eigenlijk geen doen. Vandaar dat besloten was dat teams zelfs mochten beslissen om te gaan. De meesten besloten om het toch maar eventjes uit te stellen, maar enkele spelertjes van JO13-1 zijn toch nog op pad geweest !!

Vanaf deze plaats uiteraard allemaal hartelijk dank voor jullie inzet !!

 

27 september:

Blauw/zwarte groeten: Kevin Schiettekatte vanuit Kroatië en Italië

De redactie van deze website heeft weer een foto mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Kevin Schiettekatte doet iedereen de Blauw/zwarte groeten vanuit Kroatië en Italië.

Colosseum in Pula (Kroatië)

Samen met vriendin Cecile v/d Velde in Dubrovnik (Kroatië)

Voor de Duomo Kathedraal in Milaan

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

30 september:

Ook S.K.N.W.K. doet dit jaar weer mee aan de Week van de Scheidsrechter

Vanaf morgen, zaterdag 1 oktober 2022, is het Week van de Scheidsrechter. In deze periode worden de scheidsrechters tijdens de voetbalwedstrijden extra in het zonnetje gezet. Dit loopt van 1 oktober t/m 9 oktober

Ook S.K.N.W.K. doet mee. Morgen en volgende week zaterdag (9 oktober) zullen alle scheidsrechters bij de thuis- en uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams een klein presentje ontvangen namens de club !!

Het verzoek aan alle (jeugd)leiders, trainers, coaches dit presentje op te halen in de bestuurskamer en dit te overhandigen aan de desbetreffende scheidsrechter. Graag ook eventjes een foto maken, zodat we ook na de wedstrijd nog aandacht kunnen schenken aan dit geweldige initiatief (alvast allemaal hartelijk dank voor de medewerking).

 

30 september:

Aanleggen kunstgrasveld op sportpark Het Springer (38)

Maandag 13 juni 2022 zijn de werkzaamheden op sportpark Het Springer gestart voor het aanleggen van een kunstgrasveld. Inmiddels maken we (als de weersomstandigheden het toelaten) al volop gebruik van het veld voor trainingen en wedstrijden. Toch wordt er ook nog wat werk verricht op en rondom het veld. Regelmatig zullen we een update plaatsen middels wat foto’s.

Hieronder foto’s van vandaag: