S.K.N.W.K. 1 wint oefenwedstrijd in Mijnsheerenland tegen v.v. G.O.Z. 1 met 0-3

Omdat eerst ons hoofdveld en gisterenmorgen ook het kunstgrasveld helaas werd afgekeurd, werd de hervatting van de competitie voor S.K.N.W.K. 1 met een weekje uitgesteld. Immers stond voor de blauw/zwarten de thuiswedstrijd tegen Prinsenland 1 op het programma, maar deze wedstrijd moest worden afgeblazen. In allerijl ging onze hoofdtrainer Johnny van Dijke op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd. Die werd gelukkig snel gevonden in Mijnsheerenland. S.K.N.W.K. 1 kon daar aantreden tegen de trots van de plaatselijk v.v. G.O.Z. 1, een ploeg die dit seizoen acteert in de 4e klas F. Om 15:00 uur was de aftrap op het overigens mooie complex van de oranjehemden.

Voor S.K.N.W.K. 1 was het de 2e wedstrijd van 2023. Twee weken geleden werd tijdens het trainingskamp in Düsseldorf met 4-4 gelijk gespeeld tegen 3e klasser v.v. Haaften 1. Gisteren dus de 2e (oefen)wedstrijd. En omdat het ‘maar’ een oefenduel was ook nog een mooie gelegenheid om nog wat spelers uit te proberen (en nog wat mensen te sparen i.v.m. lichte klachten). Zo was Damian Gons vanuit de 2e selectie mee gekomen. Kon Thomas Folmer (die voor winterstop kampte met lang blessureleed) ook weer eens wat speelminuten maken. En vanuit onze JO19-1 waren Ruben van Dijke en Jan-Kees Giljam ook mee. Overigens was Marcel Verschoor deze middag onze assistent-scheidsrechter (ook vanaf deze plaats nogmaals dank hiervoor!).

In de eerste helft was het een behoorlijk gelijk opgaande wedstrijd. Vooral in het 2e deel van de eerste helft aardig wat kansen aan beide zijden. Echter werd alleen het houtwerk geraakt bij beide doelen en/of bleken de doelmannen van beide ploegen een sta-in-de-weg zodat na 45 minuten spelen nog steeds de brilstand op het scorebord stond.

In de 2e helft kreeg S.K.N.W.K. langzaamaan wel de overhand, echter duurde het wel tot de 7oe minuut toen er pas voor het eerst kon worden gescoord. Spits Jarno van Nieuwenhuize ronde op prachtige wijze af en bracht zodoende de tussenstand op 0-1. Slechts drie minuten later was het zelfs 0-2. Een prima lange bal van Dominique Prins op opnieuw Jarno van Nieuwenhuize die koelbloedig de bal opnieuw tegen de touwen wist te werken.

Hierna nog behoorlijk wat kansjes voor S.K.N.W.K., maar ook de thuisploeg liet zich zeker niet onberoerd. Zo moest Tim v/d Cingel tot 2x toe de bal van de doellijn halen en was ook onze keer Daan v/d Cingel opnieuw een betrouwbare sluitpost met in deze hele wedstrijd een aantal prima reddingen.

Tegen het einde aan werd het zelfs wat mistig, maar het zicht van Thomas Folmer bleek voldoende. Een prima actie van de in de 2e helft ingevallen Remco v/d Berge stuitte in eerste instantie nog op de keeper van v.v. G.O.Z. 1, maar de rebound was wel aan Thomas besteed die de eindstand op 0-3 wist te bepalen. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden zowel spelers als toeschouwers de warmte van de kleedkamers, kantine of auto’s opzoeken.

Een nuttige oefenpot zoals dat altijd zo mooi heet. Hopelijk is S.K.N.W.K. 1 klaar voor de hervatting van de competitie, want zaterdag wacht een pittige tegenstander als ‘we’ op bezoek gaan bij de andere blauw/zwarten uit deze klasse, De Jonge Spartaan 1, in Middelharnis. Aftrap van de wedstrijd is om 14:30 uur.

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 1 wint oefenwedstrijd in Mijnsheerenland tegen v.v. G.O.Z. 1 met 0-3"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.