Na de afgelasting van vorige week stond nu het eerste duel na de winterstop op het programma voor S.K.N.W.K. 1. Dit was een uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste De Jonge Spartaan. Omdat ook zij in het prachtige blauw/zwart spelen, trad S.K.N.W.K. 1 aan in het rode reserve tenue.

Het werd in de eerste helft een enorm rommelige slechte wedstrijd en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. De thuisclub was het dichtst bij een doelpunt, maar gescoord werd er niet. S.K.N.W.K. streed voor wat het waard was en aan de thuisclub was totaal niet te zien dat zij hoog genoteerd staan.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen bleven strooien met verkeerde passes zodat er geen enkele kans te noteren viel. Soms kun je dan nog zeggen dat de scheids de beste van het veld was, maar die ging ook mee in het niveau van de wedstrijd en floot dus niet heel goed. Ondanks wat flinke overtredingen bleef het gelukkig wel sportief in dit duel.

De supporters van S.K.N.W.K. zagen een 0-0 wel zitten maar toch ging het weer mis. Een spits van de thuisclub kreeg teveel ruimte, kwam van rechts naar binnen en kon met z’n linker in de lange hoek schieten, 1-0 en die kwam als een baksteen uit de lucht vallen, maar helaas gebeurde het wel.

De roodhemden moesten nu wat forceren, maar nog geen twee minuten later was het weer raak toen een afstandsschot via de paal achter de kansloze S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel rolde, 2-0. Tja en dan wordt het natuurlijk erg moeilijk om nog terug te komen. Geprobeerd werd het zeker, maar verder dan wat schoten van Remco v/d Berge en Jarno van Nieuwenhuize kwam S.K.N.W.K. helaas niet. Overigens had S.K.N.W.K. nog wel recht op een penalty toen Max Jongebreur werd geraakt door de uitkomende doelman, maar de scheids zag er niks in.

Zodoende was 2-0 dan ook de eindstand en er had hier zeker meer ingezeten, want ook de thuisclub had zeker geen beste dag. Volgende week zaterdag thuis tegen Kapelle. Hier werd uit dik van verloren. Dus weer mouwen opstropen (want aan de inzet lag het zeker niet) en geloof hebben dat je die pot kan winnen, want er zijn nog wedstrijden zat om om bij de nummer elf aan te haken….

Toon v/d Berge

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 kan goede einde voor de winterstop helaas geen vervolg geven bij De Jonge Spartaan"

1. leukeditter | 30-01-2023 at 22:35 |

we waren het er allemaal over eens dat het een zeer matige wedstrijd was en dat sknwk tegen dit zwaar gehavende DJS e meer uit had kunnen halen, dat er potentie inzit weet iedereen , maar deze wedstrijd was van beide kanten niet best.

2. De liefhebber | 29-01-2023 at 02:22 |

Niet echt bepaald een objectief verhaal!! Jammer!! Je ziet dat de ploeg potentie heeft maar tactisch is er nog veel te halen..