Atleet Schott Schouwse sporter van jaar

Bron: www.wereldregio.nl

Aron Schott is vrijdag verkozen tot sporter van het jaar 2022 van Schouwen-Duiveland.

De 21-jarige atleet (rechts op foto), die afgelopen goud (op 400 meter) en zilver (op 200 meter) pakte op de Nederlandse studentenkampioenschappen, kreeg de voorkeur boven de 34-jarige dressuuramazone Stephanie de Frel (links) en de 33-jarige hardloper Yunis Stitan (midden). Het was de eerste keer sinds 2020 dat de eilandelijke sportverkiezingen werden gehouden. De twee voorgaande jaren gooide corona roet in eten van de jaarlijkse sportprijzen van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Bij de ploegen werd het golfduo Job-Jan Simmelink en Bas Post en hoofdklasser Grevelingenhout, ook golf, afgetroefd door Babette Verkerke/Saphira van Dam. Het acrogymkoppel van Delta Sport werd in 2022 Nederlands kampioen in de B-categorie.
Voor de tweede maal werd er een Seniorprijs uitgereikt. Was dat in 2016 met atlete Edith Margadant het geval, nu viel die eer te beurt aan twee triatleten die op het WK op Hawai actief zijn geweest, de Zierikzeeënaren Bas Groothedde en Ludolf Reijntjes.

De Aanmoedigingsprijs had een hoog voetbalgehalte. Bij de jongens werd de veertienjarige Kelvin Neijenhuis hiermee onderscheiden vanwege zijn ontwikkeling en scorend vermogen in de jeugd van Feyenoord. Bij de meisjes ging deze prijs naar het schoolteam van de St. Willibrordusschool in Zierikzee. Deze ploeg werd bij de landelijke finale in Zeist derde. De Penning van Verdienste werd ook weer uitgereikt en ging naar Peter van de Velde vanwege zijn verdiensten voor de Zierikzeesche Kegelbond.

Afbeelding