Seniorenteams S.K.N.W.K. beginnen vandaag aan de terugronde van seizoen 2022-2023

Vandaag, zaterdag 4 februari 2023, staan er voor de seniorenteams opnieuw competitiewedstrijden op het programma. We gaan beginnen aan de terugronde van het seizoen 2022-2023. Immers dit seizoen startten de blauw/zwarten respectievelijk bij/tegen Kapelle 1 (uit), FC Bergen 2 (thuis) en M.Z.C. ’11 5 (thuis). En voor vandaag staan deze wedstrijden opnieuw gepland (uiteraard alleen omgedraaid).

Dus voor S.K.N.W.K. 1 de wedstrijd op sportpark Het Springer.  Ruim vier maanden terug (24 september 2022) was de hernieuwde kennismaking met de 3e klas voor S.K.N.W.K. 1 en tevens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Kapelle. Het werd een ware oorwassing, want de thuisploeg won uiteindelijk met maar liefst 7-0 🙁 Voor de rust gingen beide teams gelijk op, maar stond het uiteindelijk geflatteerd 2-0 na 45 minuten. Echter in de 2e helft was het Open Huis bij de Nieuwerkerse ploeg en eindigde het uiteindelijk bij 7-0 (met ook nog een rode kaart). Vandaag dus een hele mooie kans voor revanch. En een goed resultaat is ook erg belangrijk in strijd tegen degradatie, want dat zou namelijk (kunnen) betekenen dat ‘we’ wat meer aansluiting kunnen vinden bij de 11e plaats (een plek die aan het eind van de rit na-competitie betekend). Aftrap is vanmiddag 14:30 uur.

Het 2e elftal gaat vanmiddag op bezoek bij FC Bergen 2. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen waren zij te gast in Nieuwerkerk. Deze seizoen ouverture werd uiteindelijk met maar liefst 5-3 gewonnen door de blauw/zwarten. En dat was uiteindelijk een hele mooie en knappe overwinning. Immers naar nu blijkt is dit de enige nederlaag tot nu toe voor FC Bergen 2. Sterker nog, ze zijn de huidige koploper. Na 11 wedstrijd hebben ze slechts drie verliespunten…… Hopelijk is S.K.N.W.K. 2 scherp vanmiddag, want zij kunnen zeker een gemotiveerde tegenstander treffen die uit is op revanche van de enige nederlaag tot nu toe.

S.K.N.W.K. 3 won de 1e wedstrijd van dit seizoen zeer overtuigend met maar liefst 8-0 van M.Z.C. ’11 5. Vandaag zou de terugwedstrijd zijn. Er werd opnieuw hard getraind door het 3e donderdag. En om niets aan het toeval over te laten, is voor vanmiddag een lunch geregeld bij Eetcafé De Banjaard in Zierikzee waarna ze zouden vertrekken naar Sportpark Den Hogen Blok. Echter gisterenavond kwam het teleurstellende bericht voor de blauw/zwarten dat M.Z.C. ’11 5 niet voldoende spelers heeft vandaag en dus is de wedstrijd afgelast. De lunch gaat uiteraard wel gewoon door !! Er wordt nog gekeken of er een tegenstander kan worden gevonden voor een oefenwedstrijd en anders is de planning om na de lunch te trainen op het kunstgrasveld in Nieuwerkerk.

We wensen alle blauw/zwarten heel veel succes vandaag !!