Bruse Boys creëert wat lucht voor zichzelf

Zelf winnen en de concurrenten voor nacompetitie voor lijfsbehoud stuk voor stuk zien verliezen.

Bruse Boys heeft dit seizoen in de derde klasse B mindere (zater)dagen gehad, maar op 4 februari lachte het geluk de ploeg een beetje toe. Dankzij de 4-0-zege op Kruiningen staat de ploeg van trainer Michel Maaskant zevende en nam het een beetje afstand van ploegen zoals Tholense Boys, de tegenstander uit deze speelronde, en Kapelle dat kansloos (zie verslag op deze website) uit Nieuwerkerk vertrok. Maaskant zag de juiste focus en gretigheid bij zijn formatie. “Na de 1-0 hadden we het even moeilijk en na rust kregen ze de kans op 2-1, maar daarna hebben we terecht gewonnen en vele kansen gekregen.”

Nog niet kansloos maar wel minder perspectiefvol is de situatie van ZSC’62 dat zaterdag met 2-1 bij Kogelvangers verloor. In de eerste twintig minuten kreeg de ploeg van trainer Edwin Kriens drie opgelegde kansen via Robin Provoost. Bij de eerste de beste aanval van het team uit Willemstad was het meteen 1-0 door een communicatiefout in de defensie. Kriens: “Daarna zakten we ver weg en speelden een aantal mensen ver onder hun niveau”.

WIK’57-trainer Danny Magito zag zijn ploeg op eigen veld met 1-4 verliezen van Noad’67. Ondanks een vroege achterstand pakte de thuisploeg op een gegeven moment de draad op waardoor de 1-1 op het scorebord kwam. “In de tweede helft zakten wij heel ver terug, leden te vaak balverlies en werden we weggecounterd. Het verlies was, de uitslag misschien iets te hoog”, aldus Magito.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse G:
Yerseke-MZC’11 2-1 (0-1 Sven Heijboer)

Derde klasse B:
SKNWK-Kapelle 3-0 (1-0, 2-0 en 3-0 Jarno van Nieuwenhuize)

Bruse Boys-Kruiningen 4-0 (1-0 Dylan Adelaar, 2-0 Julian van Nieuwenhuize, 3-0 Gijs van Duijvenbode, 4-0 Jean Doest)

Kogelvangers-ZSC’62 2-1 (2-1 Mark Provoost)

Vierde klasse B:
WIK’57-Noad’67 1-4 (1-1 Frank den Boer)

Fios-Brouwershaven 5-3 (1-1 Justin de Bruine, 3-2 en 5-3 Francois Marteijn)

SNS-Duiveland 3-3 (1-1 en 1-2 Jordi Wesdorp, 3-3 Justin van Noort)

Westhoek-Herkingen’55 2-2 (1-0 e.d., 1-1 e.d. Martijn Sluijter, 2-2 Mark de Feijter (penalty)