Na drie jaar wachten gisteren eindelijk weer ons eigen Darttoernooi Het Springer Open kunnen houden

We hebben er dan wel drie jaar op moeten wachten, maar gisteren, zaterdag 18 februari 2023, konden we dan eindelijk weer eens hét darttoernooi van S.K.N.W.K. organiseren, Het Springer Open 2023. Deze keer al weer voor de 19e keer was onze kantine omgebouwd tot ‘Ally Pally’. Met ook deze keer maar liefst 32 fanatieke darters (en tussen de bedrijven door en zeker ook nog na na afloop van het toernooi ook nog veel niet deelnemers die een pijltje kwamen gooien) kunnen we ook nu weer concluderen dat het darten ook bij S.K.N.W.K. elk jaar ‘een schot in de roos is’.

Zoals we de laatste jaren gewend zijn is ons darttoernooi een koppel toernooi. Dus met 32 darters, betekende dit 16 koppels die overigens met de meest ludieke teamnamen op de proppen kwamen 🙂 Zo kon je genieten van Nukubu’s en Gestrekt erin (overigens was dit meer Gestrekt eruit 😉 ) maar ook van Barney Army en Dart wordt niks. Hij heeft ze weer was een teamnaam gebasseerd op het feit dat één van de deelnemers eventjes moest zoeken naar zijn pijlen, maar deze uiteindelijk toch heeft gevonden (hij heeft ze weer). Ook FC Darteritus en de Struukduukers waren van de partij.

Iets na 13:00 uur werd ‘het bal’ geopend en de eerste pijltjes gegooid. Niet voordat Martijn alle deelnemers had welkom geheten en eerst nog eventjes de spelregels waren door genomen, om zo misverstanden te voorkomen. In 4 poules van 4 koppels werd op 4 dartborden getracht om zo’n felbegeerde plek in de kwartfinales te krijgen. Ook nu weer werd er ‘301’ gespeeld. In de poules werd gespeeld om ‘best of 5’.

Zo tegen het klokje van 16:oo uur waren dan de 8 kwartfinalisten bekend. Het kaf was inmiddels van het koren gescheiden zoals dat dan zo mooi heet 😉 en dus konden we nu naar ‘best of 7’. En omdat dan uiteindelijk ‘de echte darters’ zijn overgebleven, kwam het tempo er goed in. Al snel waren de halve finalisten bekend.

Uiteindelijk werden rond 17:00 uur de laatste twee potjes gegooid. De ‘grande finale’ best of 9 en de strijd om de 3e plek was best of 7. Na een klein half uurtje was ook dit beslist en konden we overgaan tot de prijsuitreiking. De beste drie koppels ontvingen allemaal een bekertje. Voor het aller slechtste koppel 😉 (zij pakten gisterenmiddag slechts één leg) was er een prachtige troostprijs (zodat ze thuis nog eens kunnen oefenen).

We kijken weer terug op een super gezellige en geslaagde editie. Uiteraard doet iedereen eigenlijk mee met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen), maar als de strijd eenmaal wordt aangegaan, wordt deze gedachten vaak eventjes uitgeschakeld. Zo krijg je leuke spannende potjes darts, ontlading en soms flinke teleurstelling. Ook de schitterende nieuwe dartbanen en borden nodigden uiteraard erg uit om een pijltje te kunnen gooien.

Zodoende weer een prachtige middagje darts bij S.K.N.W.K. Dank vanaf deze plaats aan organisator Martijn Neele. Uiteraard ook aan de mensen achter de bar en in de keuken die alle deelnemers en publiek verzorgden van ‘een natje’ en ‘een droogje’. En aan de mensen die hebben geholpen met het opbouwen en ook weer afbreken en opruimen. En tot slot uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers en andere aanwezigen in onze kantine. We hebben met z’n allen weer voor een gezellig evenement gezorgd.

Speciaal woord van dank is er aan Bouwbedrijf Quant uit Zierikzee. Want omdat we deze editie voor het eerst in onze prachtig verbouwde kantine hebben georganiseerd, was er ook nog best wat werk om te kunnen darten. Gert-Jan ter Riet (heeft samen met Banus, Huib, Chris en Martijn) prachtige nieuwe dartbanen gemaakt (ook dank aan hen). Dit hout hebben we gesponsord gekregen door Quant !! Dus ook vanaf deze plaats nogmaals hartelijk hiervoor !! Hier kunnen we weer jaren mee vooruit.

Uiteraard staat nu al vast dat ook in 2024 weer een nieuwe editie van ‘Het Springer Open’ zal worden georganiseerd !! Dat wordt dan een jubileumeditie, want dan zitten we dus al aan editie 20 !!

Bekijk de andere foto’s van Het Springer Open 2023 elders op deze site in Het Fotoboek !!