Fikse nederlagen Bruse Boys en ZSC’62

Bruse Boys en ZSC’62 zijn in de derde klasse B tegen flinke nederlagen aangelopen.

Na vier zeges op rij moest Bruse Boys tegen DVV’09, na zaterdag 18 maart de nummer drie op de ranglijst, het onderspit delven. Het werd maar liefst 6-1. De ploeg van trainer Michel Maaskant stond na zeven minuten met 2-0 achter. “Hierna kwamen we toch in de wedstrijd. Duelkracht was aan het begin het verschil.” Voor rust maakte Bruse Boys 2-1 en liet ze de kans op een gelijkmaker liggen. “Na rust werd het gelijk weer 3-1 en was het vechten. De kans op 3-2 misten we.” Hierna moest Maaskant wisselen omdat te veel spelers niet fit waren. “Toen was het klaar en ging alles er in bij DVV’09.”

ZSC’62 deed het thuis tegen Kapelle ‘iets beter’ met een 1-5-nederlaag, maar moet toch het ergste gaan vrezen omtrent lijfsbehoud voor het seizoen 2022/2023. ZSC’62-coach Edwin Kriens sprak van een verdiende maar geflatteerde nederlaag. “In de eerste helft hadden we de controle over de wedstrijd, maar zoals zo vaak kunnen we niet scoren. Kapelle heeft geen kans gehad totdat er een corner kwam: 0-1, wederom uit een dood spelmoment. Onze tegendoelpunten komen voor zestig procent uit dode spelmomenten.” In de tweede helft na vijf minuten van hetzelfde laken een pak: een vrije trap en weer een goal. “Hierna brak het bij ons en konden wij het niet meer opbrengen”, aldus Kriens.
Het gat met de elfde plaats, die na de reguliere competitie nacompetitie om lijfsbehoud inhoudt, is acht punten. SKNWK (foto onder) staat er na de 0-2-nederlaag tegen Tholense Boys nauwelijks beter voor: zeven punten achterstand. SKNWK en ZSC’62 hebben nog zeven wedstrijden om het vege lijf te redden.

In de tweede klasse G speelde MZC’11 voor de tweede keer gelijk tegen een ploeg die boven het elftal van trainer Adriaan Nieuwenhuijse staat. Werd het vorige week 0-0 tegen DBGC, zaterdag werd het op sportpark Den Hogen Blok 1-1 tegen Hellevoetsluis. De gelijkmaker (foto) viel in de laatste minuten van de wedstrijd.